Kako povećati kvalitet fotografije?

Mrs.Nero

Aktivan član
Poruka
1.594
Ljudi, velika je fotografija u pitanju, ali dosta loš kvalitet. Tj. kao kad sa nekog praistorijskog snimka, slikate mobilnim telefonom, i onda prebacite u komp. Kako bih mogla malo da je sredim, makar izostrim, to bi bilo dovoljno. Ja se setila onih američkih programa iz filmova , kada nekog uvećaju pa pročiste, i vide ko je u pitanju:mrgreen::mrgreen:.E to mi treba.:D

ako je slika mala i pretpostavljam 72dpi onda je tako kako je nema povecavanja radi poboljsanja kvaliteta jer ne moze. Lako je od devojke napraviti babu obrnuto ne. Ako hoces iole malo bolji kvakitet koristi fotoaparat sa normalnom rezolucijom slike a danas su svi takvi od 5 do 20 megapixela. Telefon koristi za razgovor foto aparat za slikanje nema problema

Ljudi, velika je fotografija u pitanju, ali dosta loš kvalitet. Tj. kao kad sa nekog praistorijskog snimka, slikate mobilnim telefonom, i onda prebacite u komp. Kako bih mogla malo da je sredim, makar izostrim, to bi bilo dovoljno. Ja se setila onih američkih programa iz filmova , kada nekog uvećaju pa pročiste, i vide ko je u pitanju:mrgreen::mrgreen:.E to mi treba.:D

ahaha sta americka produkcija uradi :lol:

Na slici imaš toliko informacija koliko točkica ima na senzoru aparata. Informacije koje nemaš, ne možeš "pročistiti", moraš ih izmisliti.

Evo ti slika za primjer:

3x3.jpg

Prva sličica je kao recimo, slabiji senzor aparata: 3 x 3 = 9 piksela. Druga je bolji senzor, veća rezolucija: 9 x 9 = 81 piksel.
Ako slikaš slovo "X", vidiš razliku? Od prve ne možeš napraviti drugu, osim ručnim radom (brisanjem i crtanjem po slici).

Back