Kako povecati brzinu bajsa <?>

Ma jos i bez pumpe mozes ima ih na svakom koraku..ali bez alata za menjanje nikako..flekice ti izadju 30din i alat je oko 100tinak dindzi..sam ocas posla..meni je skoro pukla zica na 50ak km od bgda..malo lelujao tocak samo..to je zaeb zameniti jer se skida kaseta pa centriranje..iebada ziva

Meni kad god se pobusila guma ja oteram kod servisera i zameni je za novu...ali mene zanima kako se to "krpi" guma tim flekicama i da mi neko objasni kako se to radi pa da vise ne guram bajs po 10km u slucaju da... :roll::roll:i da li to ima da se kupi u planetbike-u ??

na ekser bez glave,nije mi jasno kako sam uspeo da ga podignem sa zemlje,verovatno pri kocenju se podbio pod ostrim uglom,jedva sam ga izvadio ,dobrih 7mm je imao. Vozili Makiskim i kao da stanemo oce drugar da pije vodu,stao pokraj puta na zamlju dok popi vodu guma ispusti,kad sam video da je na pola,dao sam gas ne bi li presao jos koji metar da ne guram ,brze sam vozio sa praznom nego ortak sa punom :) ,kad sam stigao skoro do felne nije mi bilo vise do zajebancije,sisao i pregurao dalje 7km
na adi mi zamenili gumu za 350din,ja se ne setih da trazim staru ,pa da je okrpim i imam tako da zamenim ako me ovakva glupost ponovo snadje,ali na predjenih preko 800km sa slikovima ovo je prvo busenje,nadam se i poslednje

I da je guma na pola..naletis na mali rupu ode tocak mozes ga bacis..tako da umesto 30din flekica das i za tocak 3 soma:ok:

Danas sve manje vulkanizera i oće da krpi...Ja sam jednom probušio na neki šraf kao za komp ali šiljat na vrhu...Nisam to nikad vido...Kao igla na vrhu...Nisam video i da se bilo gde tako nešto koristi...Ali vidi se da je fabrički...Ja sam pre 2 nedelje probušio iza Straževice i moro da ga guram oko 20 km...

Tako se i meni desilo na supljoj steni na trn a nisam imao alat..oko 7 km sam gurao pa usao u bus

Mi o vuku....

Juce ja odoh sa drugom do Malošišta-sela na putu do Leskovca udaljenog 14-15km...lep asfalt, lepo vreme, sve savrseno....ali...:per::per::per:

tu su bili kamenčići 5-6mm sa strane i meni se naravno neki oštar k'o žilet zabije u zadnju gumu...stanem ja, i lepo, k'o što dolikuje, počnem da psujem, ali drugar primeti vulkanizera na 200m i krenemo ka njemu...a onda dvojica finih biciklista na svojim Nakamurama stadoše i pitaju šta je, ja im objasnim i on mi ponudi čovek gumu...ali problem u veličini-on ima 28" a moja je 26"...

oduševljeni jedinstvom biciklista nastavimo dalje...i vulkanizer, fini neki čovek, kaže da će besplatno da mi je zakrpi...posle 2-3 traktorske gume, zakrpi on moju i nastavimo mi dalje...tj. ne dalje nego nazad kući....
sve što sam mogao da kažem tada je-:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

tako da on sledeće godine nigde bez alata, flekica i lepka u torbici pa nek pucaju koliko hoće...inače, bio sam u planetbike-u posle vožnje i jedna flekica košta 5din. a prodaju i komplet-flekice (5-6kom) lepak, šmirglica i neka kreda za obeležavanje u kutijici 6*2cm sve zajedno 230din.

salite se da na toliko duvate tj. pumpate,ko ima amortizere moze mu se,moje su ispod 2,mnogo je ivicnjaka, treba apsorbovati preletanje ;)
jeste da brze ide bajs kad su naduvane dobro,al mi vise znaci kad mi ne protrese bubrege na off-road terenu,neki kompromis se morao naci
Ivičnjaci su zaheb dosta puta sam bušio na njima...Uvek ustaneš kad prelaziš preko njih i tako smanjiš težinu posebno na zadnjem točku...

Ivičnjaci su zaheb dosta puta sam bušio na njima...Uvek ustaneš kad prelaziš preko njih i tako smanjiš težinu posebno na zadnjem točku...

ma naravno,cimne se volan da se podigne prednji tocak i popne na ivicnjak,podigne se zadnjica,al to je zajeb sto se zadnji tocak uvek ocese od ivicnjak i poskoci,mene nervira da zbog ivicnjaka usporavam pa ga vise preletim.
kod onih visih ivicnjaka ima resenje,kad se prednji tocak popne nagazim na prednju kocinicu i podignem zanji deo,tako da metar predjem na prednjem tocku,treba se ispraksovati za tako nesto inace moze da se zavrsi naglavacke

provericu jos jednom kad budem na pumpi sa digitalnim meracem,al sam siguran da su gume ispod 2bara ,jer su preko toga kao kamen a to mi ne odgovara zbog terena koji prelazim,da je sve asfalt,bez rupa,ivicnjaka,opusteno bi mogao i sa 4 da ih vozim
al postoji jos jedna stvar,posto su slikovi kad su tvrdji pri naglom kocenju lakse proklizaju,izgube dodir sa podlogom,dok ovako prijanjaju kako treba,ja npr. kad vozim i nailazim na poprecnu ulicu a ne vidim kola dok ne dodjem do samog prelaza,kocim taman toliko da u slucaju ako vidim kola mogu da se zaustavim,u slucaju da nema pustam kocnicu dobijam na inerciji i nastavljam dalje malte ne brzinom kojom sam i dolazio,recimo 20 km/h. Taj trenutak izmedju pogleda dal ima kola i pustanja kocnice je par ms ,deluje riskantno ali je uvezbano i pouzdam se u kocnice,gume,podlogu na kojoj sam i iskustvu :)
Zato sam do ade za sat vremena,vozeci po trotoaru,kroz grad,ljude,guzvu,semafore....

Poslednja izmena:
Imao sam kramponke ranije pa mi majstor savetovao da uzmem slik kao dobre su za kišu...I kad sam video koliko se to buši...

kao sto rekoh na predjenih preko 800km ovo mi je prvo busenje,a kad bi samo znao po cemu vozim,ko je presao Pancevac po onom delu za "biciklicte" mogao je da se uveri cega sve ima,staklica,metalnih delova,posle mosta ka bogosloviji nema asfalta vec je neka zemlja sa djubretom,ako sam negde mislio da cu da je nabusim onda je to taj deo.
Ne secam se vise kako izgleda voziti sa kramponkama,u secanju mi je truckanje :) a sa slikom je uzivanje voziti,meni su suri tako da je lakse izboriti se ako je mokro i vozi se po kamencicima,kad vidim one tanke trkacke gume najezim se,mislim da mi nemamo ulice ani asfalt za njih,skoro sam vozio po kisi,nagla kocenja mogu da se zaborave,tako sam napravio okret od 180stepeni jednom,sa slikom treba biti pazljiv,po kisi i jos ako se vozi poplocan deo,kao sto je knez mihajlova to je vise umetnicko klizanje nego voznja bajsa :mrgreen: . Ove mi se svidjaju iz jos jednog razloga,ja sam malo manijak pa volim da nagazim na kocnicu,tu i tamo po neki "pajkanac",klizeci,kramponke bi trajale nedelju dana u to sam se uverio dok se ove ravnomerno trose al sto je najbojle i ne trose se,kad dodje vreme zadnja ce otici napred a prednja ide pozadi,jos imam iglice na njoj

Back