Kako postati profesor u skoli?

vardic85

Početnik
Poruka
31
Završio sam Prirodno'matematički fakultet, smer Diplomirani menadžer u turizmu, i hteo bi da predajem u srednjoj školi, predmete za Turističkog tehničara. Šta treba da uradim, jer sam diplomirao prošle godine, a ne znam proceduru dalje. Please pomoć,hitno :ok:

Ok,ali da li moras da imas potvrdu, o tome da mozes da predajes date predmete?

..svaki predmet u shkoli ima zakonom propisane zahteve u pogledu struchne spreme
osobe koja moze da ga predaje..
..znachi - nabrojani su SVI profili koji mogu da predaju..
..moj ti je savet da odesh u tu shkolu koja te zanima, udjesh u sekretarijat i zamolish da ti
sekretar shkole pronadje i prochita taj zakon..

Završio sam Prirodno'matematički fakultet, smer Diplomirani menadžer u turizmu, i hteo bi da predajem u srednjoj školi, predmete za Turističkog tehničara. Šta treba da uradim, jer sam diplomirao prošle godine, a ne znam proceduru dalje. Please pomoć,hitno :ok:

Poslove mozes pogledati na: http://www.nsz.gov.rs/
Uglavnom se radna mesta oglasavaju pre pocetka skolske godine, tako da si malo zakasnio za ovu skolsku godinu. Najvise oglasa/otvorenih radnih mesta ces naci jula/avgusta.

Najbolje je otici licno u skolu koja vas zanima i popricati sa direktorom.Nisu bas svi konkursi namesteni,ja sam,recimo prof. matematike i u mom gradu se vec 8 godina nakon mog dolaska niko iz moje struke nije pojavio,tako da sam ja pre 8 godina posao dobila bez ikakve veze i mogu da setam po skolama,ako to hocu,jer su konkursi stalno otvoreni.Zavisi od struke.Isto tako,dobro je da vas imaju u vidu,ako nema sad mesta,neku porodilju mozete menjati(tako sam ja dobila svojih prvih 6 meseci posla) za pocetak...

Ma znam da je veza ali dal zna neko da li treba nešto dodatno da se polaže?
Pa verovatno ispit za licencu, kada već budeš radio ohoho vremena kao nastavnik

Da te uopšte prime po zakonu, prvo ovo što kaže November child:
svaki predmet u shkoli ima zakonom propisane zahteve u pogledu struchne spreme osobe koja moze da ga predaje.. ..znachi - nabrojani su SVI profili koji mogu da predaju..

A ovo mi je malo oraspoložilo dan
Prijavljuješ se na konkurs koji škola objavi. Onda se bira najadekvatniji predavač, intervjui, dobar i uredan CV, potpisuje se ugovor na određeno/neodređeno radno vrijeme.
:hahaha::rotf: tako sam se ja prijavljivao pet godina na svaki konkurs (mislim da ih je bilo 40-50) čisto reda radi, ako nastavnica koja VEĆ RADI tamo, i radi koje i prave lažni konkurs kako bi je primili za stalno po zakonu, slučajno pogine jer je udari autobus ili nešto baš u tom periodu oglašavanja. Ništa nije vredelo. Žali bože para za kopiranje i overavanje dokumenata

Ja mislim da je najbolje da se okaneš škole, jer ti tamo nije mesto sa navedenim završenim smerom i isto mislim da je najbezbolnije za učenike i tebe samog da prepustiš mesto profesora matematike nekom ko se za taj poziv odlučio i školovao.

Ne znam zašto se svi oni koji ne uspeju da nađu posao u struci odmah trpaju u prosvetu . . .
Zato nam i de kao nam ide. Svaka šuša danas predaje u školi. Ne postoji nikakva selekcija. Užas. Tuga božja. :evil:

Ja mislim da je najbolje da se okaneš škole, jer ti tamo nije mesto sa navedenim završenim smerom i isto mislim da je najbezbolnije za učenike i tebe samog da prepustiš mesto profesora matematike nekom ko se za taj poziv odlučio i školovao.

Ne znam zašto se svi oni koji ne uspeju da nađu posao u struci odmah trpaju u prosvetu . . .
Zato nam i de kao nam ide. Svaka šuša danas predaje u školi. Ne postoji nikakva selekcija. Užas. Tuga božja. :evil:

Vidi pa ja sam se za taj poziv odlucio jer mogu da predajem predmete za taj smer, a profesor matematike i ne može da predaje ništa osim matematike,s toga nemoj se ti trpati u nešto što ne razumeš.

I za ove prve četiri stvari daješ im overene fotokopije a ne originale (koji tebi ostaju; inače vole dokumenta da heftaju sa svih strana, pa kada ti ih vrate više nisu nizašta jer su raspadnuta).

Kopije hoće besplatno da overe u opštini (naročito Stari grad) ako se napomene da su za zasnivanje radnog odnosa. Ja sam svojevremeno išao tokom svakog raspusta da opet overim nove kopije jer valjda neka od tih dokumenata važe samo 6 meseci (tj. diploma ti ostaje ista ali krštenica i državljanstvo nisu)

Za radnu knjižicu i ličnu kartu nisam siguran ali su meni to fotokopirali direktno u školi. Možda su oni posle nosili radnu knjižicu tamo da overe.

Koliko sam ja shvatio završio je turistički smer fakulteta i želi da predaje stručne predmete u turističkoj školi, kao kada neko završi ekonomski i predaje u ekonomskoj školi, ili medicinu i predaje u medicinskoj školi.
Ne znam odakle se pojavila matematika?:think:

Koliko sam ja shvatio završio je turistički smer fakulteta i želi da predaje stručne predmete u turističkoj školi, kao kada neko završi ekonomski i predaje u ekonomskoj školi, ili medicinu i predaje u medicinskoj školi.
Ne znam odakle se pojavila matematika?:think:

Ma da matematika se pojavila iz ne razumevanja dotične, jer se fakultet zove Prirodno-matematički, a imaš departmane,Hemija i Biologija, Geografija i Turizam,Fizika i matematika, ali je Matematika prvi osnovan pa se tako fakultet zove. Hvala Jukie na informacijama

Back