Kako postati haker

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Jedno ozbiljno pitanje na koje ocekujem ozbiljne odgovore.Sta je to prvo sto iskreno trebam znati o racunarima sto mislim da znam a zapravo ne znam.Kako racunar radi?Programiranje?Nacin razmisljanja?Zastita?Nacin?
Samo mi treba sta treba za pocetak neophodno nauciti za dalji napredak.
Sa html imam nesto blage veze znam osnovu i samo ime...

Edit:(Nacin razmisljanja-kako bih trebao razmisljati kao haker Zastita-Kako se zastiti od pronalazenja lokacije Nacin-Laptop za mobilnost ili Racunar za jaci napad?)

Poslednja izmena:
hakovanje može biti i hardversko, npr. tastature sa keyloggerima

- - - - - - - - - -

hakovanje inače ne znači ništa negativno

to je samo upotreba prema svojim potrebama
a sasvim druga stvar da li su te potrebe štetne

najbenignije hakovanje sistema je promena wallpapera od fabričke vrednosti

da, da, znam ja šta vi mislite brute force metode provaljivanja lozinki
to je gubljenje vremena i izdrkavanje sujete

super kompjuteri vam izdrndaju svaku lozinku očas posla

Hakerisanje je programiranje .
Nalazenje rupa u programima .
I nachin da se to iskoristi .
Morash da budesh dobar programer pre svega .
Bar sam uveren u to . :lol:
Znachi C , C + , Html , i tako dalje .

Kao prvo programski jezici,pocevsi od najosnovnijih pa sve do onih slozenijih
A zatim,kada postanes programer,moras da imas smisla,moras da uvidis bug,rupu,propust,gresku u kodu,bilo sta
Hakovanje je ebeno,nije ko u filmovima,lik sedne i ne koristeci mis preko cmd-a hakuje NASA ,e nej da moze :lol:
Moras moznavati mrezu,topologiju,i naravno racunar
Sto se tice zastite,Thor+Linux i to novi Thor fork
Ali najvaznije od svega je volja
Govmav je to posao,svojevremeno sam se i ja tripovao da sam neki haker,pa kad sam video koliko nista ne znam...
Treba tu dosta ucenja,znanja i vremena

Poslednja izmena:
Jedno ozbiljno pitanje na koje ocekujem ozbiljne odgovore.Sta je to prvo sto iskreno trebam znati o racunarima sto mislim da znam a zapravo ne znam.Kako racunar radi?Programiranje?Nacin razmisljanja?Zastita?Nacin?

Edit:(Nacin razmisljanja-kako bih trebao razmisljati kao haker Zastita-Kako se zastiti od pronalazenja lokacije Nacin-Laptop za mobilnost ili Racunar za jaci napad?)
Nesh se ti od hakovanja 'leba najesti. :mrgreen:

hakovanje može biti i hardversko, npr. tastature sa keyloggerima

- - - - - - - - - -

hakovanje inače ne znači ništa negativno

to je samo upotreba prema svojim potrebama
a sasvim druga stvar da li su te potrebe štetne

najbenignije hakovanje sistema je promena wallpapera od fabričke vrednosti

da, da, znam ja šta vi mislite brute force metode provaljivanja lozinki
to je gubljenje vremena i izdrkavanje sujete

super kompjuteri vam izdrndaju svaku lozinku očas posla

Tačno a inače postoje još vrste hakera

Имао сам ја девојку која се звала Дада..:D

Она није знала за реч..недам...;)

- - - - - - - - - -

Шта сам тиме хтео да ти кажем: Речи - Да да, тако је, слажем се и сличне ...су...ЗАБРАЊЕНЕ...:rtfm: .. Правилником Форума Крстарице...:aha2:

kao prvo, batali windows :lol:

https://pp.userapi.com/c543108/v543108466/1ddda/jW0ikcnpBJ0.jpg

jW0ikcnpBJ0.jpg

Prati malo DefCon. Nađi neku oblast koja ti prija i koja te privlači i usredsredi se na nju.

Prvo moraš imati način razmišljanja otvorenog tipa koji ne pristupa problemima ABC 123 već van te šeme.

Evo ti primer :

Razmisli šta je viljuška i čemu služi?!

Ako si odmah pomislio na JELO i escajg, onda takav način razmišljanja moraš promeniti ili naučiti kako da ga regulišeš tako da mu se spektar upotrebe proširi mnogobrojno puta.

Ako držiš viljušku, trebalo bi da te zanima od kakvog je materijala, šta može da provodi, kakvog je hemijskog sastava, može li da se koristi i kao češalj, šta dodati na nju da bi se signal pojačao itd.

To je banalan, ali u osnovi koncizan primer hakovanja. Skoro svako ko je ikada ''krao internet od komšije'' i za to koristio neke tools je praktično ''uhakovao'' i načinio prekršaj. A takvih kod nas ima koliko hoćeš...

Nije sve samo u softverskom domenu, postoji nešto i u hardverskom.

Vidim da ti pišeš ovde o nekakvim napadima i slično. Samo jedan računar je malo. Veoma malo. Ali to eć možeš i sam da otkriješ naknadno kako i šta. Nemoj da misliš da te podstičem na nešto, ali svako je odgovoran za sebe.

ako ces da budes programer, moras znati sve o programiranju, za hakovanje ti ne treba to znanje, mada ako zelis da budes generalno obrazovan, treba sve da citas.

za pocetak instaliraj Kali linux, mozes i na USB, gledaj koje programe tamo imaju, i citaj za sta se koriste svi ti programi. onda izaberi sta zelis vise da saznas, mozes napadati vebsajtove, baze podataka, mreze, rutere, servere, mozes praviti svoje zajebancije (meterpreter, metasploit, msfvenom) ali moras poslati napravljeni fajl toj osobi da skine na svoj komp ili telefon, pa onda dobijes informacije iz njegovog telefona. ali da bi bio profi haker, to jest ne samo da hakujes, nego da znas kako sve funckionise, moras potrositi 5 godina na ucenje: mreze, serveri, pa i sigurnost to jest zastita, da bi znao kako se oni stite od tvog hakovanja pa da te ne uhvate.mozda ces morati i da kupis laptop koji nije na tvoje ime ili kupis maznuti, pa kupis dve mrezne kartice ako ces da hakujes neciji wifi, i ako hakujes, lepo unisti laptop nakon toga i baci ga. bez forenzike, nema dokaza da te strpaju na robiju. a sto se tice svih tih alatki u Kali linuksu, imas gomilu na youtube, ukucaj u youtube i gledaj snimke. u svakom slucaju, mnogi hakeri su pali jer se nisu dobro sakrili. jedan od osnivaca piratebay, anakata, je u zatvoru u danskoj 2 godine jer je hakovao firmu (CSC) koja upravlja jedinstvenim brojevima gradjana, kao nas JMBG. mozda je do sada izasao, ali korporacije su jake i imaju veze sa politicarima i mogu da ti smeste probleme u zatvoru.

ali da odgovorim na konkretna pitanja:
da bi razmisljao kao haker, moras da volis da hakujes stvari, na primer da rasturis neke uredjaje i da vidis kako funkcionisu, imas pc labs za klince po evropi, prave razne elektronske uredjaje, ali to je vise vezano za hardver, moras da volis da istrazujes stvari i da potrosis dane na zezalice umesto da nosis malter i doneses kuci pare,
da bi se zastitio od pronalazenja lokacije i identiteta, koristis laptop u srbiji koji je maznut u italiji, kupi laptop od gastarbajtera, kupi par mreznih kartica, skeniraj i menjaj poziciju i bezi, dodji opet posle nedelju dana, uradi handshake sa ruterom pa hakuj lozinku kasnije umesto na licu mesta jer napad na lozinku moze da traje 2 dana, a tvoja laptop baterija traje 2 sata (skidaj pronadjene lozinke sa interneta, moraces da skines vise od 50GB fajlova), koristi tor za hakovanje servera,

ako koristis tor, mozes i sa racunara a u svakom drugom slucaju, bolje je laptop koji nije na tvoje ime.

Poslednja izmena:
"...Umišljaj
Član 25.
Krivično delo je učinjeno sa umišljajem kad je učinilac bio svestan svog dela i hteo njegovo izvršenje ili kad je
učinilac bio svestan da može učiniti delo pa je na to pristao."

"...3. Saučesništvo u krivičnom delu
Saizvršilaštvo
Član 33.
Ako više lica učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem ili iz nehata zajednički izvrše krivično delo, ili
ostvarujući zajedničku odluku drugom radnjom sa umišljajem bitno doprinesu izvršenju krivičnog dela, svako od
njih kazniće se kaznom propisanom za to delo."..

"...Podstrekavanje
Član 34.
(1) Ko drugog sa umišljajem podstrekne da izvrši krivično delo, kazniće se kaznom propisanom za to krivično
delo.
(2) Ko drugog sa umišljajem podstrekava na izvršenje krivičnog dela čiji pokušaj je po zakonu kažnjiv, a delo ne
bude ni pokušano, kazniće se kao za pokušaj krivičnog dela..."...

"...Pomaganje
Član 35.
(1) Ko drugom sa umišljajem pomogne u izvršenju krivičnog dela, kazniće se kaznom propisanom za to krivično
delo, ili ublaženom kaznom.
(2) Kao pomaganje u izvršenju krivičnog dela smatra se naročito: davanje saveta ili uputstava kako da se izvrši
krivično delo, stavljanje učiniocu na raspolaganje sredstava za izvršenje krivičnog dela, stvaranje uslova ili
otklanjanje prepreka za izvršenje krivičnog dela, kao i unapred obećano prikrivanje krivičnog dela, učinioca,
sredstava kojima je krivično delo izvršeno, tragova krivičnog dela ili predmeta pribavljenih krivičnim delom.."...

da bi se zastitio od pronalazenja lokacije i identiteta, koristis laptop u srbiji koji je maznut u italiji, kupi laptop od gastarbajtera, kupi par mreznih kartica, skeniraj i menjaj poziciju i bezi, dodji opet posle nedelju dana, uradi handshake sa ruterom pa hakuj lozinku kasnije umesto na licu mesta jer napad na lozinku moze da traje 2 dana, a tvoja laptop baterija traje 2 sata (skidaj pronadjene lozinke sa interneta, moraces da skines vise od 50GB fajlova), koristi tor za hakovanje servera,

ako koristis tor, mozes i sa racunara a u svakom drugom slucaju, bolje je laptop koji nije na tvoje ime.

Haha kakav savet. I nemoj brisati logs usput da te lakše pronađu.

Nego, idi igraj onu video-igru UPLINK da te prođe želja za sajberkurajber svetom.

Back