Kako popraviti ventilator

dejannn

Iskusan
Poruka
5.717
Ovako je kod mene bilo, radi se o osmici koja mi je hladila north bridge, javila se buka i poceo se ventilator tresti kako kad, na kraju je stao, pomerio sam ga pa je opet proradio ali se videlo da je kraj blizu, sta sam uradio, skinuo sam nalepnicu, skinuo zastitnu gumu i sipao modricu 15w40 koliko je moglo, vratio gumicu, i sad radi kao nov obavezno je da se obrise ulje koje iscuri van gumice , ko ima problem sa ventilatorom bilo koje velicine nek uradi kako sam ja uradio, pomaze sigurno, e sad koliko vremena ne znam ,Astalacista

Poslednja izmena:
Ovako je kod mene bilo, radi se o osmici koja mi je hladila north bridge, javila se buka i poceo se ventilator tresti kako kad, na kraju je stao, pomerio sam ga pa je opet proradio ali se videlo da je kraj blizu, sta sam uradio, skinuo sam nalepnicu, skinuo zastitnu gumu i sipao modricu 15w40 koliko je moglo, vratio gumicu, i sad radi kao nov obavezno je da se obrise ulje , ko ima problem sa ventilatorom bilo koje velicine nek uradi kako sam ja uradio, pomaze sigurno, e sad koliko vremena ne znam ,Astalacista

Topla voda

već duže vreme koristim HHS5000(wurth) puno bolje od wd-a

Ovako je kod mene bilo, radi se o osmici koja mi je hladila north bridge, javila se buka i poceo se ventilator tresti kako kad, na kraju je stao, pomerio sam ga pa je opet proradio ali se videlo da je kraj blizu, sta sam uradio, skinuo sam nalepnicu, skinuo zastitnu gumu i sipao modricu 15w40 koliko je moglo, vratio gumicu, i sad radi kao nov obavezno je da se obrise ulje , ko ima problem sa ventilatorom bilo koje velicine nek uradi kako sam ja uradio, pomaze sigurno, e sad koliko vremena ne znam ,Astalacista

Ja sam mazala pantenol mast... Namažem ruke, kuglicu malo promuljam kroz dlanove, jer fora je samo u tome da bude masno.

Pametno ali to je stara stvar koja ne uspijeva uvijek....

Ovako je kod mene bilo, radi se o osmici koja mi je hladila north bridge, javila se buka i poceo se ventilator tresti kako kad, na kraju je stao, pomerio sam ga pa je opet proradio ali se videlo da je kraj blizu, sta sam uradio, skinuo sam nalepnicu, skinuo zastitnu gumu i sipao modricu 15w40 koliko je moglo, vratio gumicu, i sad radi kao nov obavezno je da se obrise ulje koje iscuri van gumice , ko ima problem sa ventilatorom bilo koje velicine nek uradi kako sam ja uradio, pomaze sigurno, e sad koliko vremena ne znam ,Astalacista
ovo sam izgleda prespavao
- VENTILATOR OD 8 CM NA SEVERNOM MOSTU

AJ leba ti koja je to matična ploča koja ima osmicu na north bridgu?
da si rekao na procesoru pa da shvatim i prihvatim ali na severnom mostu?
Na šta ti ja ličim?

Poslednja izmena:
@snejks: Pa verovatno ga je covek samo uperio/usmerio da duva u north bridge, zar je tesko zakljuciti? Odlicna varijanta, mala buka u odnosu onih prcvoljaka na 3000RPM, a chip hladniji za 10-15 C u proseku.

Inace, kao sto je neko gore rekao, ulje za sivace masine je odlicno. Radim to godinama i nikada nikakav problem, radice jos toliko koliko je radio, mada sve zavisi o kakvom je ventu rec. Ima onoh za kuglagerom, gde kada zariba moze u kantu za smeca, a ima i onih `piksna` varijanta gde itekeko treba podmaz da bi im se visestruko produzio vek trajanja i buka koju pocinju da stvaraju kada se piksna u nedostatku sredstva za podmazivanje, nazubi/izrapavi.

Poslednja izmena:

Back