Како полиција злоупотребљава кола Хитне помоћи!

Poruka
20.104

Полиција се и на синоћњим протестима обрачунавала са грађанима на различите начине, а у једном моменту без икаквог основа и законских прописа злоупотребили су возило медицинске службе за хитне интервенције.

У једном моменту током протеста, камера је у позадини снимила припаднике Жандармерије који хитају ка возилу Црвеног Крста Србије, улазе у њега и вероватно крећу на задатак.

@torbica

Čemu zloupotreba ambulantnih kola i crvenog krsta?

Призор је изазвао гомилу реакција на друштвеним мрежама, а твитераши се питају чему злоупотреба амбулантних кола на овај начин када законски то не сме да се ради.

ПОГЛЕДАТИ СНИМАК и УВЕРИТИ СЕ У ОВО, ....ВРЕМЕ: 2:26:18

.

Замолио бих медицинске раднике који су положили Хипократову заклетву да се изјасне чему служи медицинско особље и кола хитне помоћи, за указивање медицинске помоћи неком или за транспорт жадарма?! Неко за ово мора дебело да одговара!

48281447_568975263535846_3576799479359078400_n.jpg

Замолио бих медицинске раднике који су положили Хипократову заклетву да се изјасне чему служи медицинско особље и кола хитне помоћи, за указивање медицинске помоћи неком или за транспорт жадарма?! Неко за ово мора дебело да одговара!

Nemoj da napadas medicinsko osoblje, ljudi rade svoj posao maksimalno. Govorim iz prve ruke. Necu o detaljima, ali sam video licno. Nemojte da ih napadate.

Osim toga, verujem da ih niko nije pitao hoce li da daju kola ili ne - policija je verovatno dosla i jednostavno ih uzela.

Treba da ih gone ako je protivzakonito.

Opasan si za tastaturom.
Нигде у свету нема таквог терора какав се овде спроводи над људима од стране полиције и свих тих џабалебарошких служби којима је једини циљ утериање страха у кости људима.
За њих прописи и закони не важе, никаква ограничења у њиховим овлашћењима им ништа не значе.
Једном давно ми се десило да ме на Бубањ Потоку пандур заустави тражи да га возим, био сам млад, нисам знао у каквој држави живим ни да ти мамлази мисле да им унифрма даје право на неке ствари на које иначе немају ни са униформмом ни без.
Сад кад би ме неко тако зауставио и тражио да га возим, или да ми ето упадне у кола или у стан непозван, мислим да бих га заклао зубима.

Нигде у свету нема таквог терора какав се овде спроводи над људима од стране полиције и свих тих џабалебарошких служби којима је једини циљ утериање страха у кости људима.
За њих прописи и закони не важе, никаква ограничења у њиховим овлашћењима им ништа не значе.
Једном давно ми се десило да ме на Бубањ Потоку пандур заустави тражи да га возим, био сам млад, нисам знао у каквој држави живим ни да ти мамлази мисле да им унифрма даје право на неке ствари на које иначе немају ни са униформмом ни без.
Сад кад би ме неко тако зауставио и тражио да га возим, или да ми ето упадне у кола или у стан непозван, мислим да бих га заклао зубима.
Ma vjerujem ti.Vidim da si opasan tip.

Синоћ док је мурија јурила да хапси било кога, људи пуштали у зградама ове што беже и чак у станове. И кад дошла мурија до врата, гдес пошо бато? Без налога нема прелаза на мој праг. Ћао поз. :mrgreen:

Da sam policajac ove sto jutisaju na njih bi tako polomio.Jeli bi na slamku.Mirne demonstrante podrzavam a ove sto jurisaju na policiju nadam se da ce ubrzo biti na provjeri hrabrosti.

Замисли кад ти надређени старешина помене да су то "колеге" на посебном задатку и "не таласаш", иначе...срећа да сад скоро сви снимају својим моб. и пуштају на "Фејсу или Тјубу" па се народ увери да није све онако како власт приказује...имаш снимак оног "хулигана" испред врата скупштине који се "голорук" бије са 4,5 полицајаца у комплетној опреми...или оног који рарзбија камеру код врата са "неколицином помагача" поред комплетне екипе жандармерије која стоји на само пар метара од њих, а сетим се инцидента са "заставом" испред скупштинских врата, кад је само оно скупштинско обезбеђење "направило ред".......после свега што се издешавало имамо "неку фол јурњаву" за "починоцима" и ткз. "хапшења", а нигде оних "хамера" и коњице, права "представа" за широке народне масе са "аматерском режијом"....?!?

Back