Kako podnosite kritiku?

Kritikuje li vas voljena osoba ili kritikujete li vi tu osobu?
Kako se nosite sa kritikom tj. kako se vasa voljena osoba nosi sa time kada vi kritikujete?
Kada kritikujete, gledate li da pazite na osecanja druge osobe, ili sve u lice pa sta bude?

Gde je granica izmedju normalne i konstruktivne kritike i omalovazanja (ti si ovo, ti si ono)?
Kako izaci na kraj sa kriticarem, kome malo-malo, pa ne valja ono, malo-malo, pa ne valja ono?

Odlicno podnosim konstruktivnu kritiku :) vrlo sam zahvalna kada mi je neko uputi, jer smatram da napredujem razmatrajuci je.

Sa druge strane - prezirem licemernu kritiku, kojom druga strana po sistemu obrnute psihologije sopstvene nedostatke pripisuje meni, misleci da unizavajuci mene istice svoje kvalitete.

Kako se nosite sa kritikom tj. kako se vasa voljena osoba nosi sa time kada vi kritikujete?
Kada kritikujete, gledate li da pazite na osecanja druge osobe, ili sve u lice pa sta bude?

Gde je granica izmedju normalne i konstruktivne kritike i omalovazanja (ti si ovo, ti si ono)?
Kako izaci na kraj sa kriticarem, kome malo-malo, pa ne valja ono, malo-malo, pa ne valja ono?
Uvek konstruktivne i dobronamerne kritike !!!
A ona mene kritikuje na potpuno drugi nacin, nadrk.a se i dere se zbog gluposti "Nisi ti najpametniji na svetu", a zna da jesam...:D

Kako izaci na kraj? Lepo, cutati i 'ebati, dok se moze... :D

Shalim se naravno. :)

Pa jedno je konstruktivna kritika, lupam "ajde, ceo dan sedis tu, dodji i pomogni malo, sta si se olenjio", a druga je "lencugo jedna, ni da maknes prstom p ti materina tvoja lenja, kog djavola ja zivim sa takvim debilom ko sto si ti da mi je znati".

Stavise, mislim da je prvi nacin kritike delotvorniji, samim tim i normalniji. Od ovih drugih kriticara beze ljudi glavom bez obzira.

Back