Kako otvoriti prodavnicu?

gost 41782

Elita
Poruka
19.642
Ovu temu sam zamislila kao pomoc i iskustva svih onih koji zele ili vec imaju prodavnicu (bilo cega).
Koji su to saveti, sta prodavati sta otvoriti, sta ide sta ne ide?

Da li imate neka iskustva sa takvim biznisom?

Da li zelite da otvorite svoju prodavnicu?

Da li je dovoljna onlajn prodavnica?

Ja se ne bih upustao ni lud u to kolike su dazbine ,rizici i reketi danas
Pa oterase Djokovica, nece nekog ko nema cime da pokrije gubitke koji sigurno nastaju u prvih godinu dana, a onda se povecavaju ako prezivis tu godinu. Tacnije, ako se administraciji "vlade iz senke" ne svidi kolicina poniznosti i nadoknade sto te stite od sebe.

Dakle drzava propise nacine oporezovanja, potrebne uslove po delatnostima, potrebnu strucnost, radno vreme....itd. ali izvezbani administrativac sve to izmeni i zavrsi se na tome da si uvek duzan drzavi ili da te kaznjavaju za nesto i ako ti prijavis nadredjenom gusteru tvoja prica sa prodavnicom je zavrsena, ako ih tuzis zavrsena ti je prica u celom kraju gde je nadlezan taj sto postavlja javnog tuzioca....lokalna "vlada u senci" iliti skup provincijskih bakutanera....

Uhh pazi ovako... Mi smo otvorili online prodavnicu i ne znajuci sta sve treba pomislili smo da je dovoljno samo da prodavnicu registrujemo u APR-u. Medjutim, prodavnica nam je registrovana kao DOO ( jer su nam rekli da je navodno to jedina opcija,sto je cista laz ) i to znaci da je porez koji placamo veci i plus na sve to moramo da imamo fiskalnu kasu. Samo ne znam gde da je drzim,mozda u kuhinji ? Cista glupost. Ok je da uplate i isplate idu preko racuna pa da odatle drzava uzima porez i da se bogati jos vise ali neke uslove koje moramo da ispunimo je previse. Tako da najbolje da se dobro informises pre nego sto pocnes sa prodavnicom,barem na internetu/

Uhh pazi ovako... Mi smo otvorili online prodavnicu i ne znajuci sta sve treba pomislili smo da je dovoljno samo da prodavnicu registrujemo u APR-u. Medjutim, prodavnica nam je registrovana kao DOO ( jer su nam rekli da je navodno to jedina opcija,sto je cista laz ) i to znaci da je porez koji placamo veci i plus na sve to moramo da imamo fiskalnu kasu. Samo ne znam gde da je drzim,mozda u kuhinji ? Cista glupost. Ok je da uplate i isplate idu preko racuna pa da odatle drzava uzima porez i da se bogati jos vise ali neke uslove koje moramo da ispunimo je previse. Tako da najbolje da se dobro informises pre nego sto pocnes sa prodavnicom,barem na internetu/

Koje su druge mogucnosti osim DOO i koliki su troskovi porezi itd

imala sam ja doo

ne znam stvarno kako mislis drugacije da je registrujes ako se bavis samo prodajom

jeste
lagis
po tvom pisanju vidim da vetj par meseci istrazujes i upucujes se a to znaci da razmatras pokretanje vlastitog biznisa
pa sta da ti kazem, ne moras da mi verujes

sad se svakako necu registrovati u Srbiji, posebno jer je proces zatvaranja doo bio nocna mora, duze sam ga zatvarala nego sto je bio aktivan

imati onlajn prodavnicu nije neka velika filozofija

ova tema je otvorena vise za oflajn, odnosno fizicku radnju, koju nisam imala nikad...

Back