kako otici...

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
nisam znao gde treba temu da smestim pa prepostavljam da ovde spada/

Pitanje ne znam da perfomulisem ni da postavim pravo pitanje ali nadam se da cete pomoci sa tim.
Kako, uf, kako se zaposliti tj ne naci posao nego... Kako od necega napraviti nesto, tj ako nesto hoces a to hocu, kako do toga doci, recimo hocu da dodjem do posla, ali ne u tom vidu nego, kako otici od kuce bez pare?
Ne znam da pitanje perfomulisem nadam se da ce te pomoci.
U telefonu imam nekoliko kontakta, e sada da bih dosao do para i da odem (opet ne ciljam na pravo pitanje!(pokusacu da objasnim), kako uspeti?

kako se upoznaju ljudi koji su glavni za nesto, pa da imas toliko kontakata, ako nesto omane da uvek imas nesto trece i nesto cetvrto, da nikada nisi bez icega, da imas keca u rukavu.
Ovaj, hocu da kazem sledece, ja bih hteo da radim drage vollje, ali nije to pitanje, kako se otisnuti u poslovni svet i poznavati uticajne ljude?
poznam mozda, u vrh glave koji poznaju i mene u vrh glvave samo dva coveka.
Kako da perfomulisem pitanje??

kako da tebe ljudi poznaju koji vode neku firmu agenciju, mislim da znam, hvala puno,
za sebe se mora boriti, e sada perfomulisite pitanje u to recimo kako uspeti? hvala, ne znam dalje brate!

Pitanje ne znam da perfomulisem ni da postavim pravo pitanje ali nadam se da cete pomoci sa tim.
Kako, uf, kako se zaposliti tj ne naci posao nego... Kako od necega napraviti nesto, tj ako nesto hoces a to hocu, kako do toga doci, recimo hocu da dodjem do posla, ali ne u tom vidu nego, kako otici od kuce bez pare?
U telefonu imam nekoliko kontakta, e sada da bih dosao do para i da odem (opet ne ciljam na pravo pitanje!(pokusacu da objasnim), kako uspeti?

kako se upoznaju ljudi koji su glavni za nesto, pa da imas toliko kontakata, ako nesto omane da uvek imas nesto trece i nesto cetvrto, da nikada nisi bez icega, da imas keca u rukavu.
Ovaj, hocu da kazem sledece, ja bih hteo da radim drage vollje, ali nije to pitanje, kako se otisnuti u poslovni svet i poznavati uticajne ljude?

kako da tebe ljudi poznaju koji vode neku firmu agenciju, mislim da znam, hvala puno,
za sebe se mora boriti, e sada perfomulisite pitanje u to recimo kako uspeti? hvala, ne znam dalje brate!

Nadjes neki slabije placen posao, od kisoka preko kineza itd i nadjes neke cimere,i imas taman za hranu i racune i eto resila sam ti problem:lol:

- - - - - - - - - -

sednes i vidis sta hoces
napravis plan
i onda ga realizujes

JA mislim da je hteo detaljniji odgovor:lol:

Ako kod kuće ne znaš doći ni do kakvih para onda ti je bolje da ne mrdaš od kuće .
Ne vjerujem da kod kuće nema baš nikakvog posla da bi zaradio neki početni kapital .
Početni kapital je i 1000 evra jer za taj novac možeš negdje živjeti tri mjeseca a da
ne radiš .
Ne vjerujem da u startu možeš obezbijediti kontakt sa nekim bitnim likovima jer
još nisi dokazao da znaš ni da znaš čistiti klozete .Kreće se od nule pa dokle doguraš .

Trebao ja neke godine zidati kuću i pojavili se neki Bugari . Kažu da znaju zidati .
Dam im za početak daske , testeru , čekić ,eksere, ašov i lopate i da naprave klozet
čučavac .Za pola dana njih trojica nisu znali šta da rade sa onim daskama .
Ajmo momci tutanj , mene ste našli zaebavati !
Ja inače znam zidati a znam i da napravim čučavac ali mi bilo interesantno da provjerim ove eksperte .

da 1000 eura, pa neka bude i 10 000 ma i milion ako treba. Kada ne znas sta hoces a hteo bi sve, ko berungov magarac...
Neki covek Berung imao je magarca koji nije znao sta hoce izmedju dve korpe zobi, i tako neodlucan on umre

Nadjes neki slabije placen posao, od kisoka preko kineza itd i nadjes neke cimere,i imas taman za hranu i racune i eto resila sam ti problem:lol:

- - - - - - - - - -

JA mislim da je hteo detaljniji odgovor:lol:

a pa moze i drugaciji

izjasnis se kao rom, odes u opstinu i promenis ime i nazoves se ramadan - kao nacionalna manjina si zasticen i otvore ti e neka vrata koja su obicnim neromima smrtnicima zatvorena -55% mogucnosti
uclanis se u vladajucu stranku i kazes sezame otvori se - otvori ti se 80% mogucnosti
uclanis se u NVO LGBT - otvori ti se 100% mogucnosti da postignes sve sto pozelis, moras jedino s vremena na vreme od prajda do prajda da oplavis malo oko
je l dovoljno :)

svidja mi se tvoj razlog za izmenu poruke.
ali brate, stvarno?
Stvarno?
bas si morala to da je izmenis?
Neko me prati ovde, pregledava mi aktivnosti.
nekako rejmond ilo rajmond. Molim vas da li imam razloga za brigu?

ok nije rec o parama, pare nisu problem para nema :-D

Nasa dijaspora... je No.1 u svetu.
Zbog cega nasi ljudi odlaze bas u (ne mislim na politiku i ostala sranjaa) nego zbog cega odlaze i kako im tamo uspeva da se snadju?
Sta bih trebao da sredm ili uradim da i ja odem?

ali brate, stvarno?
Stvarno?

Zbog cega nasi ljudi odlaze bas u (ne mislim na politiku i ostala sranjaa) nego zbog cega odlaze i kako im tamo uspeva da se snadju?

Covece ti zaista isijavas paranojom, prso si skroz, rekao sam ti da ti poruke vidim na svojoj profilnoj jer si mi na listi prijatelja a ti se ovde zalis na mene :roll:. Posto ti ocigledno smetam i mislis da zelim da ti naudim ok skidam te sa liste.

Poslednja izmena:
ali brate, stvarno?
Stvarno?

a svidja ti se, super sto ti se svidja
morala sam, jednostavno sam morala
morala sam
sredi telo i baci se na posao :mrgreen:

Za pocetak bi valjalo biti jasniji ....

ne znam kako da odem u dijasporu?

Tako reci ...

Mislim da bi ti najlakse bilo ako bi se domogao BiH pasosa, jer ga je lakse nabaviti od ostalih pasoa u regionu. Zasto taj pasos ? Zato sto Njemacka prima radnike sa tim pasosom uz jedan relativno lak uslov. Jedino sto ti treba je ugovor o radu.

Znaci, prvo vidi da ti neko da ugovor o radu, bilo koji posao, bilo koja struka, ako to mozes obezbjediti, ganjaj ovaj pasos i pali za Njemacku

Ne znam nemacki, engleski i italijanski jedino.

zasto je nemacka vazila za odlazak tamo? bas Nemacka?
1. Prvo mi tebaju pare?
2. Kako da nadjem bilo kakav posao u Nemackoj? Koga da kontaktiram kada ne znam nemacki?

Da li poznas ikog ko zivi i radi tamo, ako ne ti, mozda pozna neko iz uze familije ... raspitaj se. Ako dodjes do potvrdne informacije, vidi moze li ti ta osoba obezbjediti ugovor u radu, tj da pogleda gdje bi se mogao zaposliti, olaksavajuca okolnost je ako si strucnjak za bilo sto.

Ako i povratna informacija bude potvrdna, onda gledaj na koji nacin mozes dobiti bosanske papire, kad skontas kanale, pozajmi novac, digni kredit, sta vec i vadi papire ...

Imas tamo bruku naseg svijeta, jezik nije nuzna prepreka ... ko hoce, nadje nacina, ko nece, nadje izgovor

ne poznam nikog ko je u Nemackoj, poznam jedino koji su jako davno bili tamo a to su komsije :)

Ali imam dalje rodbine koja radi u Italiji, i kako sada ja njih odjednom na zovem i raspitujem se, niti se cujem sa njima niti nista. Ali svak i oni su nekako otisli tamo e sada ne znam ja kako?
Od poznanika, imam ih mali milion, bas poznanika... Zeljka Joksimovica poznajem ali mozda i on mene poznaje iz vidjenja, ne verujem da bi mi on pomogao, bavi se karijerom. Salim se.

Nista imas pravo, ko hoce nadje nacin ko nece nadje izgovor. Sve se moze kada se hoce, za par nedelja cu da stupim u kontakt sa Zeljkom . :D

salim se,

pokusacu kako to radi obican svet, nadje nekog na fbu i ode kod njega, posle se razvede i vuola zivi drzavljanin Dijaspore :)

- - - - - - - - - -

koje poslove mogu da radim ovde da bih najpre dosao do para?
izuzev poslova gde se radi sa hranom i picem...

ne poznam nikog ko je u Nemackoj, poznam jedino koji su jako davno bili tamo a to su komsije :)

Ali imam dalje rodbine koja radi u Italiji, i kako sada ja njih odjednom na zovem i raspitujem se, niti se cujem sa njima niti nista. Ali svak i oni su nekako otisli tamo e sada ne znam ja kako?
Od poznanika, imam ih mali milion, bas poznanika... Zeljka Joksimovica poznajem ali mozda i on mene poznaje iz vidjenja, ne verujem da bi mi on pomogao, bavi se karijerom. Salim se.

Nista imas pravo, ko hoce nadje nacin ko nece nadje izgovor. Sve se moze kada se hoce, za par nedelja cu da stupim u kontakt sa Zeljkom . :D

salim se,

pokusacu kako to radi obican svet, nadje nekog na fbu i ode kod njega, posle se razvede i vuola zivi drzavljanin Dijaspore :)

- - - - - - - - - -

koje poslove mogu da radim ovde da bih najpre dosao do para?
izuzev poslova gde se radi sa hranom i picem...

moze, spremi pare za taj brak

Back