Kako osoba sa ovakvom natalnom može da bude tako neinteligentna?

Ivaaannnaaa

Zainteresovan član
Poruka
209
Dakle, poznajem ovu osobu i prilično je očigledno da nije inteligentna. I potpuno je nezainteresovana za bilo kakve intelektualne stvari. To mogu da potvrde mnoge osobe.
Osoba nije loša kao prijatelj, i lično nemam ništa protiv nje, ali mislim da ova natalna karta ukuzaju na mnogo veći potencijal nego što je ona. U pitanju je ženska osoba.

Teško da neko sa ovakvom natalnom nije pametan. Osoba je Vaga/Devica. Treća kuća je prenaglašena. A na ovom forumu o tome piše NAGLAŠENA TREĆA KUĆA govori o naglašenoj inteligenciji, elokvenciji, snalažljivosti. Ima potrebu da sebe dokaže na mentalnom planu, rečju ili pisanjem.

Valjda će neko prokomentarisati.

mahom znam glupnjikave zene vage:mrgreen:
(da se ogradim znam par svetlih primeraka, izuzetne inteligencije, a to vise zbog nekih drugih jakih pokazatelja koji labilnu vagu izvlace:mrgreen:)

uglavnom neke sponzoruse
a i kad pogledas na "estradno nebo"
Marijana Mateus - vaga , Elena Mijatovic-vaga
Ena Popov -vaga

Linda Hamilton -vaga:mrgreen:
En Nikol Smit- asc i mesec u vagi

vage bljak

Poslednja izmena:
Pa ne znam baš...ne možemo to sad da generalizujamo, da su Vage bljak i tupoglave. :)
Ja znam dosta pametnih Vaga. Čak su i u školi jedni od najboljih. Ne mislim da štrebaju i bubače i mnogo znaju nego na inteligenciju. Jedna je natprosečno inteligentna i to je vrlo uočljivo, a i druga je sigurno natprosečna samo što nije provereno (zvanično potvrđeno). Obe imaju Merkur u Škorpiji, baš kao i ova osoba kojoj je posvećena tema.

Pa ne znam baš...ne možemo to sad da generalizujamo, da su Vage bljak i tupoglave. :)
Ja znam dosta pametnih Vaga. Čak su i u školi jedni od najboljih. Ne mislim da štrebaju i bubače i mnogo znaju nego na inteligenciju. Jedna je natprosečno inteligentna i to je vrlo uočljivo, a i druga je sigurno natprosečna samo što nije provereno (zvanično potvrđeno). Obe imaju Merkur u Škorpiji, baš kao i ova osoba kojoj je posvećena tema.

razlicita iskustva
pa dobro ja u skoli nisam imala pametne vage, imala sam tu jednu koja je imala decka iz Maroka a nije znala na kom kontinentu je Maroko
kao prava vaga provodi mnogo vremena u buticima ,uglavnom se prepricavalo kako je glupa odnosno neupucena
a imala sam i jednu biserku u osnovnoj i ona je bila retko glupa

ako je neko pametan nije zbog So u vagi sigurno

inace to je jedna od najgorih pozicija Sunce
teorija kaze da su vage labilne
da idu linijom manjeg otpora.........

samo ne daj boze da zavrsim sa muskarcem vagom

da i Natasa Bekvalac je vaga

Da, različita iskustva.
Mislim da nema nikakve veze to što je Sunce u Vagi u padu. Ni Sunce, niti jedna druga planeta ne ukuzaje i ne određuje visinu koeficijenta inteligencije.
Sunce je u Vodoliji u izgonu, a teško da su Vodolije glupe i neinteligentne.
A i iako je Sunce u Lavu u sedištu, ja poznajem mnoge slaboumne ili duboko i doslovno tupoglave Lavove, koji u sebi nemaju ništa osim gomile egoizma.
Opet kažem da ne treba da generalizujemo stvari, u svakom znaku se rađaju i ovakvi i onakvi...

Ali npr. ja zaista ne poznajem ni jednu jedinu glupu Škorpiju !!!

Zbog toga me ova natalna još više zbunjuje. Osoba ima mnogo planeta u Škorpiji, koje su vrlo oštroumne, bistre, pronicljive i koje su obdarene velikom logikom. A pored toga osoba je u podznaku Devica, merkurovska priroda. :think:

Da, različita iskustva.
Mislim da nema nikakve veze to što je Sunce u Vagi u padu. Ni Sunce, niti jedna druga planeta ne ukuzaje i ne određuje visinu koeficijenta inteligencije.Sunce je u Vodoliji u izgonu, a teško da su Vodolije glupe i neinteligentne.

Ali npr. ja zaista ne poznajem ni jednu jedinu glupu Škorpiju !!!

pa ne znam bas da li SUnce skroz nema veze sa inteligencijom

iako su obe pozicije "lose" drugacije je Sunce u vagi i SUnce u vodoliji
prvo je pod vladavinom Venere a drugo pod vladavinom Urana,

Venera ima slabo veze s inteligencijom

ni ja ne znam glupu sko.......(jeste da sam i ja sko:D)

Poslednja izmena:
Vage su veoma inteligentne, tj toliko su inteligentne da su shvatile da je bolje da se prave naivne, glupe i da glume nevinašca. Vage su fantastični manipulatori.

Vezano za postavljenu kartu, naglašeno ne znači i dobro. Koliko ja vidim u trećoj kući ima Veneru u izgonu i Mesec u padu, dve jako loše postavljene planete koje svojim prisustvom oštećuju celu treću kuću, a pri tom Mars kao dispozitor svega toga je peregriniran u Lavu i tu treću kuću posmatra preko kvadrata. Ni reči o inteligenciji ovde nema.

Vage su veoma inteligentne, tj toliko su inteligentne da su shvatile da je bolje da se prave naivne, glupe i da glume nevinašca. Vage su fantastični manipulatori.

Vezano za postavljenu kartu, naglašeno ne znači i dobro. Koliko ja vidim u trećoj kući ima Veneru u izgonu i Mesec u padu, dve jako loše postavljene planete koje svojim prisustvom oštećuju celu treću kuću, a pri tom Mars kao dispozitor svega toga je peregriniran u Lavu i tu treću kuću posmatra preko kvadrata. Ni reči o inteligenciji ovde nema.

Da, ali i Venera i Mesec su dobro aspektovani. Ne možemo da gledamo samo znak. A i njihov dispozitor nije samo Mars, nego i Pluton, koji je tu u sedištu i koji je dobro aspektovan.
Šta znači to peregriniran?

Pogledaj ovu kartu...razlika u datumu rođenja ove osobe i osobe kojoj je posvećena tema je samo tri dana, a razlika u inteligenciji je ogromna.
Ovo ispod je natalna karta jedne vrlo inteligentne osobe. Obajsni mi razliku.

Poslednja izmena:
Ja Urana, Neptuna i Plutona ne uzimam u razmatranje.

Džaba aspekat ako planeta nije dobro položena. Planeta u znaku opisuje sa čim neko raspolaže, planeta u kući kako sa tim raspolaže, dok aspekat donosi priliku da to sve upotrebi.

Planeta je peregrinirana kada nije ni u jednom svom osnovnom dostojanstvu (vladarstvo, egzaltacija, triplicitet, termin ili lice).

Kod ove prve osobe prazne su uglovne kuće, a naglašene kadentne. Ugaone kuće su jake, kadentne su slabe. Njoj je skoro sve u kadentnim, osim Sunca i Marsa koji su u sledujućim kućama.

Kod ove druge osobe, Mars i Merkur su u uglovnim kućama, što daje Merkuru i Marsu da se izraze u punom potencijalu. Kombinacija Merkura i Marsa daje izvanredne taktičare.

To je tačno, baš joj je stalo do izgleda, ali zašto to kažeš? Na osnovu čega si to zaključila? Koji su pokazatelji?

Njoj je velika koncentracij aplaneta u skorpiji. Cak i venera koja je dispozitor sunca je u skorpiji. A skorpijom vlada mars. Mars je u lavu sinonim za osobe koje vole dobro da se obuku, dobro da izgledaju, cesto pate za firmiranim stvarima. Sto bi se reklo "sve na visokoj nozi".
Cak je i mars na stepenu ovna, pa mislim da se ona malo "agresivnije" ponasa prema okolini, u smislu da je bucna, brza, voli da je u prvom planu... nekog ume iz cista mira da "od*ebe"... Lici mi na one osobe koje ne umeju lepo da se poansaju u drustvu.

evo vam i karta za uporedni, pa vi meni kažite:
-je li inteligentna osoba
-ume li da se ponaša
-nešto interesantno ako uočite :)

astro2gw01saint26449113.gif

a ja ću da vam kažem koliko ste u pravu :)

-ume li da se ponaša

Pa ajde da pokušam, ali ja sam početnik pa nemoj mnogo da mi veruješ....

Prvo, mnogo puta sam nailazio na podatak da kombinacija Blizanci/Lav (Lav/Blizance) obično daje inteligentne i domišljate osobe.
Dispozitor Sunca je Merkur u Biku (strpljiv, oprezan, stabilan um) u desetoj kući (Merkur tu dobija na jačini - rečit, dovitljiv, lako barata rečima) koji je u egzaktnom trigonu (svaki egzaktni aspekt mora da se ostvari, on je konačan i definitivan) sa Saturnom (mudrost, strpljenje, odgovornost, izdržljivost). Taj trigon daje prave svetske ljude, stalno razmišljanje i promišljeno donošenje odluke nakon pažljivo analiziranog problema.
Dispozitor Merkura je Venera (vladar trećeg polja, polje urođene inteligencije i intelektualnih sposobnosti) u Biku (u sedištu, tu je najjača) blizu stepena Uranovog pada (treba dedaljno planirati stvari i izbegavati rizik i nepripremljenost) u sekstilu sa Jupiterom u egzaltaciji i trigonu sa Uranom i Neptunom. Ttrebalo bi da osoba jeste pametna. :)

Šta znači ovo ume li da se ponaša ?

E sad nešto interesantno ako uočite....

Moguć, tj. vrlo verovatan veliki novčani dobitak u karijeri u nekim zrelijim godinama...
Moguća veza sa razvedenim ili oženjenim muškarcem...
Dinamično, teško, i uznemiravajuće stanje u kući....ne osećaš se lepo kod kuće...
Mesec je na 15. stepenu Strelca.... - Pozicija u inostranstvu, na fakultetu, vezano i za otkrića, izumitelje, naučnike i istraživače.
Ti si jedna brza i dinamična, nimalo usporena osoba...lako krećeš u akciju.....

Eto, toliko od mene...valjda je bar nešto tačno....pozdrav! :D

-ume li da se ponaša

Mnogi pokazatelji za intelekt (pa i komunikaciju i sl.) su u ovoj karti naglašeni - vladar Ascendenta, Sunce je u Merkurovom znaku, Blizancima, na prvom mestu, a što se tiče ostalih stvari, vladar 3. kuće je naglašen svojom pozicijom - u konjunkciji je sa MC-om, a Merkur kao opšti pokazatelj intelekta je opet (slično) u 10. kući (dispozitor je opet Venera koja je na MC-u) i u trigonu je sa Saturnom u Jarcu što je opet vrlo intelektualna postavka. Sve to povezuje i profesiju, karijeru (10. kuća) sa serijom 3. a pošto je sve u zemljanim znacima radi se o vrlo konkretnim, praktičnim stvarima.
Um ovde nije naročito brz (izuzev vladara Asc u Blizancima u 11. svi ostali pokazatelji govore suprotno) - pre je spor i temeljan, ne voli improvizacije već sigurne i pouzdane stvari, dakle kao što rekoh - jako dobro za bavljenje opipljivim, ovozemaljskim stvarima, materijom.

Mars je u znaku svog sedišta, Ovnu, gde je vrlo jak, i u 8. kući gde je takođe jak.
Mars je planeta energije, inicijative, akcije i kad je naglašen ističe te osobine kod osobe (u skladu sa ostatkom horoskopa, naravno, naročito onim faktorima koji govore o temperametnu i karakteru osobe, kao npr. 1. kuća itd.) Kod tebe je na izlasku iz 8. kuće, verovatno utiče i na 9. kuću (visoko obrazovanje, inostranstvo itd).

Back