Како одабрати бицикл?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.887
Дакле, решио бих да купим бајс.

Не занима ме да се њиме тркам, да прелазим даљине и дестинације, да се курчим по комшилуку како га имам, да јурим додатну опрему, да га гланцам да буде много леп, да купујем кацигу да бих изгледао цоол,

већ само да га користим за зујање по граду.

Видим да нису нешто скупи. Нови су 15-ак хиљада.

Не желим да купујем полован, јер је разлика у цени бизарна, посебно што полован може да буде и краден.

Кад сам написао "зујање по граду", дакле, вожња од 1 до 3 километара у једном правцу. Да не пешачим, јер губим време, да не јурим бус за неколико станица, да не палим кола ако не морам, а кардио од тих пар километара дневно добро дође.

Немам никакве посебне прохтеве, па ме занима, који бисте ви препоручили.

Да ли је довољно да одем у Техноманију и одаберем први чија цена ми одговара?

Нпр.

000000000001133502-main-webp-580-conversion-media-format

https://www.tehnomanija.rs/sport-ra...cikl-xtreme-26-crno-zeleni-000000000001133502

Или је битно гледати још неке карактеристике?

(не оне које бисте ви гледали за себе, већ оно што је мени потребно, зујање по граду у приватне сврхе).

Ово пишем јер је један мој друг купио бајс, тркачки, полован за Х стотина евра. Ја се крстио зашто је за полован дао толико, а он каже...е али то је посебан бицикл. Има то, то, то, за то и то је...

И онда га возио Х викенда, и зајебо. Није могао да га држи код себе, па га држао код родитеља у кући.

Не знам да ли га још има. Све у свему, лик који није луд за спортом, купио тркачки бицикл, који нема употребну вредност, осим уживања у вожњи и кардиа а он увек више ужива у пиву него у спорту (оде по некад на неки спорт). Међутим, увек је у свему мислио да се количина његовог задовољства мери количином датих пара.

Мислим да је и он сам требао да купи обичан бицикл, за градску вожњу. па ако му се вози, заиста не мора по околним магистралним и сеоским путевима да развија брзину од Х километара на сат, већ би и обичних 30 км по граду било сасвим довољно за његове потребе.

Bacanje para i nemoj da nabrajas sta neces da bi te izaslo manje nego polovan za jednu platu i kraj price

Полован за једну плату????

Ако треба једна плата за полован бицикл, немам уопште намеру да га купујем.

Овде пише нов 15 500

https://www.tehnomanija.rs/sport-ra...cikl-xtreme-26-crno-zeleni-000000000001133502

ако тај не ваља, купићу неки од 20 000.

Да дајем плату за полован? Не пада ми напамет. За те паре ћу пешака да радим кардио.

To nije ni za decu bezbedno
Зашто није безбедно?
Шта се гледа кад је безбедност у питању?

Кад смо код безбедности, друг кога сам поменуо да је купио тркачки бицикл,

тај бицикл је лаган због брзине и има баш танке точкове. Жали се да ти точкови кад ударе у каменчић или препреку на путу, губи на равнотежи, дакле, иако је скуп, за њега није безбедан (вероватно јесте за професионалце).

ne savetujem i tebi i pikax uzimanje mauntibajka jer su volani dosta nisko i stalno ste savijeni.ja sam za moj zato nabavio ogromne rogove da bih mogao uspravno da ga vozim :D

uzmite neki klasican gradski bicikl.
ako ne zivite na ne znam kom spratu i treba da ga teglite nema potrebe da bacate pare na aluminijumske, moze i klasican celicni.

licno vise volim disk kocnice ali nisam siguran da se stavljaju u gradske bicikle.

Pa treba znati voziti i prilagoditi terenu i nameni,znaci nov jeftin glava u torbu
Зашто глава у торбу?

Ниси образложио.

Возио бих по граду. Километар до три километара у једном правцу. Не знам где бих даље ишао. Не због саме вожње и кардиа, већ да завршавам ситнице по граду. Шта је ту опасно? Образложи. Ако јесте, ок, али да знам које карактеристика бицикла да тражим. Даћу и више пара ако је потребно, али морам да знам зашто.

Полован за једну плату????

Ако треба једна плата за полован бицикл, немам уопште намеру да га купујем.

Овде пише нов 15 500

ако тај не ваља, купићу неки од 20 000.

Да дајем плату за полован? Не пада ми напамет. За те паре ћу пешака да радим кардио.
iskren da budem ne volim te koji imaju amortizer ispod sedista... ali to je moje licno misljenje, nije zasnovano na konkretnim cinjenicama.

e da..bilo bi dobro da imate amoritzere na prednjoj viljusci.

Зашто глава у торбу?

Ниси образложио.

Возио бих по граду. Километар до три километара у једном правцу. Не знам где бих даље ишао. Не због саме вожње и кардиа, већ да завршавам ситнице по граду. Шта је ту опасно? Образложи. Ако јесте, ок, али да знам које карактеристика бицикла да тражим. Даћу и више пара ако је потребно, али морам да знам зашто.
ako ides po betonu, ne ulazis u travu uzmi gradski bicikl.. citybike kako ih jos zovu.
oni imaju visi volan, bolje sedis i komforniji je od mauntibajka.
jedino vodi racuna da je menjac simano jer su oni najbolji.

Зашто глава у торбу?

Ниси образложио.
to ako vozis kao boodala :D
ja sam recimo kupio sa ojacanim felnama jer umem da ga bas vozim ali tebi to ne treba.. na jednom davno mi je i viljuska pukla, ostao mi volan u ruci, sva sreca da sam sporo vozio..
ali tebi to ne treba.. uzmi brate klasican i radice ti posao.
jedino kazem ne dopada mi se taj amortizer iza sedista..jel ima jos neki u tom cenovnom rangu?

Зашто глава у торбу?

Ниси образложио.

A koja je razlika u 3 i 30km opasnosti?pa zena kako je sela na adi na takve krs bajseve pala polomila ruku
Nema sta da drvim krs nista ne kupujem posebno nesto gde se gubi glava

to ako vozis kao boodala :D
ja sam recimo kupio sa ojacanim felnama jer umem da ga bas vozim ali tebi to ne treba.. na jednom davno mi je i viljuska pukla, ostao mi volan u ruci, sva sreca da sam sporo vozio..
ali tebi to ne treba.. uzmi brate klasican i radice ti posao.
jedino kazem ne dopada mi se taj amortizer iza sedista..jel ima jos neki u tom cenovnom rangu?

Случајно сам изгуглао техноманију. Имају 4 бајса у понуди.

Јутрос било.
Сад видим три.

https://www.tehnomanija.rs/c/sport-razonoda-i-rekreacija/bicikli/bicikli-za-odrasle-10080201

Могу и у специјализованој радњи за бицикле да погледам. Ово сма више информативно за форум кликнуо Техноманију.

Није у питању неки ценовни ранг. Једноставно бих да знам које карактеристике да гледам.

Ти си доста тога објаснио, сад имам елементе за претраживање.

A koja je razlika u 3 i 30km opasnosti?pa zena kako je sela na adi na takve krs bajseve pala polomila ruku
Nema sta da drvim krs nista ne kupujem posebno nesto gde se gubi glava

Не знам која је разлика, а ти, иако се представљаш као познавалац, ништа ниси написао на задату тему.

Ја сам одмах рекао да се не разумем у материју. Зато питам, јер кад ми се објасни, уредно схватим.

И ти мене, који сам се одмах изјаснио да не знам, ти који си познавалац, питаш која је разлика.

Објасни ти, не тражи од мене. Ја тражим објашњење, јер не знам, а не да ја нудим објашњење.

Јутрос било.
Сад видим три.

https://www.tehnomanija.rs/c/sport-razonoda-i-rekreacija/bicikli/bicikli-za-odrasle-10080201

Могу и у специјализованој радњи за бицикле да погледам. Ово сма више информативно за форум кликнуо Техноманију.

Није у питању неки ценовни ранг. Једноставно бих да знам које карактеристике да гледам.

Boze sacuvaj,oni prodaju tehniku kakve veze imaju s bajsevima,mislis imaju servis,rade nulti,daju garanciju,svasta

Не знам која је разлика, а ти, иако се представљаш као познавалац, ништа ниси написао на задату тему.

Ја сам одмах рекао да се не разумем у материју. Зато питам, јер кад ми се објасни, уредно схватим.

И ти мене, који сам се одмах изјаснио да не знам, ти који си познавалац, питаш која је разлика.

Објасни ти, не тражи од мене. Ја тражим објашњење, јер не знам, а не да ја нудим објашњење.
Rekoh polovan za platu mesecnu .

Boze sacuvaj,oni prodaju tehniku kakve veze imaju s bajsevima,mislis imaju servis,rade nulti,daju garanciju,svasta

У посту који цитираш сам написао и:

Јутрос било.
Сад видим три.

vodi racuna o visini.. ne sme da ti bude nizak..treba kad ti je izmedju nogu da otprilike na prstima dodirujes zemlju, ne smes punim stopalom da stanes na zemlju.

iskren da budem nisam siguran..sad sam gledao capriolo, oni imaju tek oko 30.000 solidne bicikle.

Back