Kako očni lekar zna da imate astigmatizam?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.870
Pogledajte ovu sliku, pokušajte da zatvorite jedno oko:

l.jpg

Sa savršenim vidom, videćete niz koncentričnih krugova, sa oštrim crno-belim kontrastom.

Ako vidite nešto slično ovome kada pogledate prvu sliku, zamolite svog oftalmologa da proveri astigmatizam.

i.jpg

Zamućenje slike ima efekat smanjenja kontrasta i videćete tamno sivu/svetlosivu umesto crno/bele. Što je veće zamućenje, manji je kontrast.

zeznuto je bez naočara (ili sočiva) kolio čujem oid onih koja ga imaju. Nije tvoj slučaj?
Jeste za čitanje problem , često preskočim slova kada pišem na krstarici, ili otkucam napamet tekst koji nema
bas kako treba smislen redosled , zato što to radim brzinski da se ne naprežem sa tastaturom.
Nekolko puta sam ulubio automobil u rikverc , ali napred nemam problema. levo i desno oko ne daju slova istog oblika i veličine ostalo je ok.

Jeste za čitanje problem , često preskočim slova kada pišem na krstarici, ili otkucam napamet tekst tekst koji nema
bas kako treba smislen redosled , zato što to radim brzinski da se ne naprežem sa tastaturom.
Nekolko puta sam ulubio automobil u rikverc , ali napred nemam problema. levo i desno oko ne daju slova istog oblika ostalo je ok.
osim navedenog, dobro je ;)

Pogledajte ovu sliku, pokušajte da zatvorite jedno oko:

Pogledajte prilog 1166105

Sa savršenim vidom, videćete niz koncentričnih krugova, sa oštrim crno-belim kontrastom.

Ako vidite nešto slično ovome kada pogledate prvu sliku, zamolite svog oftalmologa da proveri astigmatizam.

Pogledajte prilog 1166106
Zamućenje slike ima efekat smanjenja kontrasta i videćete tamno sivu/svetlosivu umesto crno/bele. Što je veće zamućenje, manji je kontrast.
Na slike sam mislio, i dalje mi je oštro bez naočara ali imaju ti trouglovi i veoma blaga razlika u sivoj boji....

Back