Kako obicnu fotografiju pretvoriti u 3D

tab503:
Si ti normalan???
Pa to se ne radi pomocu programa za obradu forografije.
Za to ti treba neki cad/cam program koji ima mogucnost pravljena nc koda za masinu alatku na osnovu crteza.
Premda nije mi jasno kako mislis da pravis duborez na cnc masini kad je to numericki upravljan strug koji vrti obradak. Ti duborez mozes da pravis na nekoj NUMI uz pomoc glodala..
Ok ispravljam se mozes da pravis noge za stolice :)

moram i ja da se umesam, ovde neko stvarno nema pojma o CNC tehnologiji, zar nisi ucio u skoli da sve na ovom svetu moze biti numericki upravljano?postoje glodalice MAHO CNC koje rade to za sta se ti cudis, a ono o cemu ti pricas se zove kopirni strug, pa te molim ukoliko nesto neznas, onda nemoj nikoga pitati jeli on lud nego se upitaj:"znam li ja ista o tome sto covek pita" ja tvrdim da samo pokusavas biti pametan, a da istovremeno nemas pojma o tehnici

Ajmo redom gospodine sveznajuci.
dmodelar:
moram i ja da se umesam, ovde neko stvarno nema pojma o CNC tehnologiji, zar nisi ucio u skoli da sve na ovom svetu moze biti numericki upravljano?
A sta sam ja napisao nego NUMA ali izgleda treba da ti se prevede skracenica.
To znaci
Numericki Upravljana Masina Alatka. E moj tupsone.
CNC je skracenica od Computer Numerical Control i to moze da bude i glodalica ali se zargonski izraz CNC vise koristio za numericki upravljane STRUGOVE mnogo manje na GLODALICE.
dmodelar:
postoje glodalice MAHO CNC koje rade to za sta se ti cudis,
Jako mi je dobro poznato to. Ja sam radio projekat iz DNC-a (ako uopste i znas sta je to a necu ti olaksati i sa objasnjenjem ove skracenice posto se pravis da sve znas najbolje).
ali ni jedan MAHO ili slican univerzalna cnc glodalica ne moze da uradi to sta je covek hteo. Da se u photoshopu uradi efekat trodimenzionalnosti i da ga odradi na glodalici. NArocito bih voleo da vidim kako bi sve to povezao sa CNC-om (pomocu kog programa)Kad je spomenuo 2.5d ja sam mu lepo objasnio sta je to i da se to koristi u masinstvu ali da mu i dalje treba neki CAD/CAM program koji ce izvrsiti generisanje programskog koda na osnovu slike, prema tome ispadas samo glup jer nisi ni procitao sve sta sam napisao ali sa nesto malo znanja koje si pohvatao na casovima kod Glavonjica mislis da si car. Ili jos gore ides u Politehnicku akademiju video jedan CNC u zivotu i misli da sve zna najbolje.
dmodelar:
nego se upitaj:"znam li ja ista o tome sto covek pita"
Znam ja mnogo bolje od tebe jer iza mene stoje neki projekti u CATA-i koji su posle radjeni na obradnom centru. A sta stoji iza tebe? Par sati ucenja?
dmodelar:
ja tvrdim da samo pokusavas biti pametan, a da istovremeno nemas pojma o tehnici
Ko ispadne glup u drustvu moze da tvrdi sta god hoce niko mu ne veruje :)

P.S.
Hoces da dokazes znanje?
Izaberi po izboru na netu neki MACHO CNC i zadacu ti za pocetak nesto najlakse za zagrevanje. Izabracu odredjene vodjice i ti ih proracunaj a posle cemo krenuti na pravljenje NC kodova itd itd...

Back