Kako NZS smanjuje broj nezaposlenih

• Začetnik teme Začetnik teme dang
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dang

Zainteresovan član
Poruka
466
Posto mi je cerka dobila otkaz kod privatnika pre dva meseca, nikako ne moze da se prijavi na biro. Stalno traze neke dokumente, dokaze.Prvo traze diplomu iako je istaupisana u radnu knjizicu, posle traze dokaz da nije u radnom odnosu iako drzi u ruci radnu knjizicu sa odjavom sa socijalnog. Stalno prolongiraju upis na biro pod izgovorom nekih zakonskih rokova. I sada posle dva meseca, sluzbenica u NZS-Zvezdara joj kaze da se zaposli kod oca i majke koji bi placali socijalno i doprinose jer je to za nju navodno najbolje.
Interesuje me ima li jos neko slicnih iskustava sa NZS. Pitam se da li je to nacin da se smanji broj nezaposlenih?

Posto mi je cerka dobila otkaz kod privatnika pre dva meseca, nikako ne moze da se prijavi na biro. Stalno traze neke dokumente, dokaze.Prvo traze diplomu iako je istaupisana u radnu knjizicu, posle traze dokaz da nije u radnom odnosu iako drzi u ruci radnu knjizicu sa odjavom sa socijalnog. Stalno prolongiraju upis na biro pod izgovorom nekih zakonskih rokova. I sada posle dva meseca, sluzbenica u NZS-Zvezdara joj kaze da se zaposli kod oca i majke koji bi placali socijalno i doprinose jer je to za nju navodno najbolje.
Interesuje me ima li jos neko slicnih iskustava sa NZS. Pitam se da li je to nacin da se smanji broj nezaposlenih?

da upravo to... vozaju ljude ko budale samo da se ne bi prikazala prava slika nezaposlenosti u državi ili ih poskidaju sa evidencije zato što zakasne sat vremena da bi to produžili...što se mene lično tiče njih treba ukinuti jer ne služe ničemu...

da upravo to... vozaju ljude ko budale samo da se ne bi prikazala prava slika nezaposlenosti u državi ili ih poskidaju sa evidencije zato što zakasne sat vremena da bi to produžili...što se mene lično tiče njih treba ukinuti jer ne služe ničemu...

A sada biser od sluzbenice u NZS-Zvezdara: zar je moguce da roditelji nece da uplacuju socijalno i doprinose za dete?

Verovatno zavisi i od jedinice i mesta u kome se NZS nalazi. Moja ćerka ima vrlo pozitivno iskustvo sa NZS u Novom Sadu. Išla je na obuku za započinjanje sopstvenog biznisa, kaže da odavno nije bila na tako korisnim predavanjima, dobila je sredstva 160 000dinara i otvorila agenciju za jezike. Dobro radi i sada će zaposliti još jednog prevodioca.

Šalteruše koje rade u NZS nisu ništa drugačije od šalteruša koje rade u drugim javnim preduzećima - znači kako ti se zalomi. Meni je svojevremeno zapala neka kulturna :)

Meni je jednom zapala jedna koju sam sat vremena čekala da se vrati sa pauze (a pauza joj je pola sata) Da bi ona na kraju kada se napokon vratila, sela da jede:eek: kad me pozvala da uđem u kancelariju:evil:...i kako ja onda da ne zvocam?!...kako?!:roll:

Back