Kako ne dozivljavati emotivno danasnji dan kako se ne nervirati zbog necega na sta ne mozemo imati uticaj?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanima me odgovor na pitanje iz naslova ` vidim da ima onih kojima to uspeva te me interesuje nacin na koji nemaju "knedlu u grlu" ` nemaju osecaj besa zbog nemoci `kako danasnji dan da prodje emotivno stabilno kad je tolika trauma tu svim Srbima?

Mislim da je rešenje u odvajanju vremena za sebe, zapisivanju osećaja, meditaciji i redovnoj fizičkoj aktivnosti. Pokušaj da te ta negativna energija ne dotiče.

Zanima me odgovor na pitanje iz naslova ` vidim da ima onih kojima to uspeva te me interesuje nacin na koji nemaju "knedlu u grlu" ` nemaju osecaj besa zbog nemoci `kako danasnji dan da prodje emotivno stabilno kad je tolika trauma tu svim Srbima?

Уђеш у данашњи дан као фајтер.

Кад кажеш данашњем дану "јбаћу ти кеву!", победићеш до вечери.

Ако уђеш у данашњи дан као лузер, остаће ти кнедла у грлу, а смирај дана ћеш дочекати као губитник.

Уђеш у данашњи дан као фајтер.

Кад кажеш данашњем дану "јбаћу ти кеву!", победићеш до вечери.

Ако уђеш у данашњи дан као лузер, остаће ти кнедла у грлу, а смирај дана ћеш дочекати као губитник.

Samo što će vremenom stvarno da polupa nekog jer je agresija kao i depresija- rupa bez dna.

Samo što će vremenom stvarno da polupa nekog jer je agresija kao i depresija- rupa bez dna.

Да, али треба да размишља да начин да у сваком тренутку може да полупа неког, али да је свестан тога, те да се контролише 100 %, те да никад не полупа никога, али да буде у сваком тренутку способан да полупа некога.

Такву енергију треба да усмери да полупа дан, тј. све проблеме које данашњи дан носи, уместо да полупа људе око себе (чак и ако су људи који нас окружују проблем који данашњи дан носи).

"Radiš 8 sati da bi živeo 4.
Radiš 6 dana da bi uživao u 1.
Radiš 8 sati da bi jeo za 15 minuta.
Radiš 8 sati, spavaš 5.
Radiš cele godine samo da bi uzeo nedelju-dve odmora.
Radiš ceo život da bi se penzionisao u starosti.
I razmišljaš samo o svojim poslednjim danima.
Na kraju shvatiš da život nije ništa drugo nego parodija sebe kako vežbaš sopstveni zaborav.
Toliko smo se navikli na materijalno i društveno ropstvo da više ne vidimo lance...
Život je kratko putovanje, živi ga."

Ja sve doživljavam manje Ili više emotivno.Ponekad sam neraspoložena,ponekad me nešto rastuži ali onda pomislim"sve će ovo ionako proći".Ako nešto ne mogu promeniti,nervoza nije moj osećaj.Neki drugi možda..
Ne mogu i ne želim da nosim frustraciju zbog svega.Naučila sam sebe da mnogo toga prihvatam mirno.

Слажем се брате. И ја горим због свега....то је нормално. Не разумем оне које "заболе"...

Слажем се брате. И ја горим због свега....то је нормално. Не разумем оне које "заболе"...
Zensko sam al' nemoc da se nesto uradi je bukvalno neverovatno bolna do nivoa fizickog bola.
Nije do tebe nije do mene vec je bolno sta se radi te kako onemogucavaju spas za sve nas - mnogo je tezak taj teret previse bolno uznemirujuc.

Zensko sam al' nemoc da se nesto uradi je bukvalno neverovatno bolna do nivoa fizickog bola.
Nije do tebe nije do mene vec je bolno sta se radi te kako onemogucavaju spas za sve nas - mnogo je tezak taj teret previse bolno uznemirujuc.
Па шта што си женско и ти осећаш патњу исто колико и ја јер су то наши људи који трпе насиље само јер имају имена презимена веру и порекло као и ја и ти

Па шта што си женско и ти осећаш патњу исто колико и ја јер су то наши људи који трпе насиље само јер имају имена презимена веру и порекло као и ја и ти
Upravo - pretesko je pratiti to pretesko gledati previse bolno sve zajedno - obicne osobe ostavljene tek tako.

Budi pitanje u svakom normalnom "sta ako se to meni desi kako da se ne desi" a znas da nema svrhe nervirati se kad ne mozes da promenis iako se nerviras mnogo jedes iznutra.

Zabole me.

Jesu se prodali Vucicu? Jesu.
Jel ih on posle prodao? Pa naravno da jeste.

Ako ti prodas sebe nekom, a ocekujes da taj neko tebe sutra ne proda nekom trecem - onda si ekstremno glup!

Back