Kako nauka objasnjava kada vise ljudi vidi neku paranormalnu pojavu?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam agnostik/ateista tako da ne verujem u duhove i slicne stvari , ali isto tako ne mogu da objasnim kako vise ljudi u isto vreme moze da vidi duha na primer , da li postoji neko naucno objasnjenje za ovo ?
Osim da svi lazu.
I da li je neko ovde imao slicna iskustva ?
To se nije desilo. Lažu ili su se kolektivno drogirali. možda su videli nešto a što nije duh.
Od toliko ljudi koje poznajem niko nije video duha.

Ja sam agnostik/ateista tako da ne verujem u duhove i slicne stvari , ali isto tako ne mogu da objasnim kako vise ljudi u isto vreme moze da vidi duha na primer , da li postoji neko naucno objasnjenje za ovo ?
Osim da svi lazu.
I da li je neko ovde imao slicna iskustva ?
A koja nauka se bavi ovime?
Ajde pošteno - koga da zoveš kada čuješ korake u sobi iznad u kojoj nema zvanično nikog?
Advokata zbog neplaćanja infostana?

Nauka je delatnost koja se bavi onim što se može uvek pod istim okolnostima izvesti..dakle, stvari koje se mogu uvek jasno ponoviti. Tipa ako izmešaš to i to dobiješ ono. I uvek ako se tako uradi bude isto. Sve drug što neko vidi a neko ne vidi uopšte nije oblast kojom se nauka bavi.. moyda poneki naucnik moye biti zainteresovan za to, ali definitivno to nije za objaviti jer je van okvira dokazivog.

Evo Paula koja se bavi mjesanjem ne bavi se tim stvarima i ne zanima je, jer se ne moze pomjesati u labaratoriji.

Ali postoje naucnici koji se bave tim stvarima i nemaju problem sa raznim poljima postojanja pa ni duhovima. Bave konceptom svjesti, vremenskim zonoma, stvarima koje ne mozemo osmotriti a moguce je da postoje, itd. Generalno u teorijskim nauka, iako nemamo teorijsku biologiju, ali imamo teorijsku fiziku na primjer. A postoje i eksperimenti sa recimo sestim culima. Postoje koncepti halucinacija, holograma, i ostali vezani koncepti. Dakle postoje neke grane koje se ticu tih pojava i bave se teorijski sa povezanim konceptima.

(Unistili ste podforum nauka sa kompjuterima.)

Poslednja izmena:

Back