Kako naučiti haskija da ne lovi sve što se miče?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...da, ali ta tvoja dobrica, će jednom tako u nastupu svog lovačkog ludila, da prekolje i LJUDSKO ŠTENE, a ti ćeš onda lepo da ideš u ZATVOR, a tvoja mezimica, će da se trese i imaće grižu savesti!
vidim, a baš o tome i razmišljam danas, da 90% vas umišljenih vlasnika pasa, ne razume da je to MARVA, tj ŽIVINA, i da nije čovek! koliko god vi gordo naglašavali kako sve razume i do sad nikog nije ujeo!
naravno, do sad nije! čuveno.....
....
zezaj se slobodno sa tim koljačem, dok ne prekolje nekog koga nije trebao da prekolje, a onda ćeš da propištiš majčino mleko!
jesi li je ikada naučila pameti kada UBIJE nekog? nisi. otvorila si temu na K.
E tako ćeš i onda kad ti napravi NJESRA i to teško, da nećeš znati de ćeš....
Sve najbolje!

to je pas koji je osetio SVEŽU KRV na svojim čeljustima, a krv je DROGA!
i to nije nikakva urbana legenda, već istina. kada dugo ne bude imao životinjsku lovinu, posegnuće i za ljudskim, za što da ne?
psi koji prekolju neko drugo živinče, se na selu UKLANJAJU iz domaćinstva, a ti se slobodno igraj sa tom dobricom...
Опетсмо стигли до мешања незнања, предрасуда и урбаних легенди:(

Porediš kada pas napadne pticu ili mačku, i napad psa na čoveka? Sukobi u životinjskom svetu su normalni. Slažem se sa @Rayela da treba da je vodi na povodac, ma koliko bio umiljat u bilo kom okruženju. Mora da se vaspita, ali njena ženka ima već 5 godina, trebala je sa tim da krene ranije ali nije ni sad mnogo kasno. Haski nije agresivan pas, to je pas koji radi sa ljudima.Logično je da može postati agresivan kada se ne socijalizuje, ali to su baš jako pitomi i nežni psi.

Hoćeš da kažeš da su lovački psi podložni i napadu na ljude?

код животиња не постоје ЧОВЕЧИЈИ и животињски светови....сви смо један свет...

ловачки пси НЕ КОЉУ, углавном, ловине, већ или доносе или натерују на ловце...појма немаш!
а овде говоримо о псу СЕРИЈСКОМ УБИЦИ, који коље све што је спорије од њега, и слабије, и који је то прихватио као НОРМАЛНО, јер се власница 5 година није сетила да га доведе у ред.
сада је то немогуће.

ловачки пси НЕ КОЉУ, углавном, ловине, већ или доносе или натерују на ловце...појма немаш!
а овде говоримо о псу СЕРИЈСКОМ УБИЦИ, који коље све што је спорије од њега, и слабије, и који је то прихватио као НОРМАЛНО, јер се власница 5 година није сетила да га доведе у ред.
сада је то немогуће.
A сам кажеш да појма немаш , а онда излазиш са тврдњама:whistling:

Pa nije baš tako. Psi su predatori, i naravno da (ukoliko se nepravilno istreniraju) imaju nagon da love.
сада је то немогуће.
Ova situacija je ista. Samo što njena ženka nije predviđena i obučena za lov, a lovački psi jesu.
Ne možeš psa nazvati serijskom ubicom, sve što je učinila posledica je nepravilnog odgoja. Pas NIJE KRIV.
Naravno da je moguće. Itekako bi se ona mogla dovesti u red, pametni su to psi, a ovo je loša posledica usled nedostatka dresure.

Опетсмо стигли до мешања незнања, предрасуда и урбаних легенди:(

Pa nije baš tako. Psi su predatori, i naravno da (ukoliko se nepravilno istreniraju) imaju nagon da love.

Ova situacija je ista. Samo što njena ženka nije predviđena i obučena za lov, a lovački psi jesu.
Ne možeš psa nazvati serijskom ubicom, sve što je učinila posledica je nepravilnog odgoja. Pas NIJE KRIV.
Naravno da je moguće. Itekako bi se ona mogla dovesti u red, pametni su to psi, a ovo je loša posledica usled nedostatka dresure.

Није крив, што је жив....буквално, јер то је његова ПРИРОДА, која се не мења, може само да се држи под стегом, и да се управља њоме, и ни онда ниси безбедан....свака животиња која је једном само окусила свежу заклану крв, се у нормалним домовима УДАЉАВА из домаћинства...али код вас изгледа не?
чекате. шта?

Вук длаку мења, ал ћуд никако, а ти сибирски далеко источни пси су понајвише вуци...слободно им верујте, ја само своје посланство упозорења извршио, извршите ви сад своје да је све заправо у најбољем реду!
сретно вам било....

Није крив, што је жив....буквално, јер то је његова ПРИРОДА, која се не мења, може само да се држи под стегом, и да се управља њоме, и ни онда ниси безбедан....свака животиња која је једном само окусила свежу заклану крв, се у нормалним домовима УДАЉАВА из домаћинства...али код вас изгледа не?
чекате. шта?
Ne podržavam da pas napada ostale životinje, naprotiv. To je znak da nešto nije u redu. Ali se treba rešiti što pre, kasno je sada da se žali i jada, vreme je da se nešto promeni kako se ne bi sa takvim ponašanjem nastavilo. Što je starija, biće teže da se socijalizuje.
Ja imam 1 lovačkog psa, on je sve samo ne lovački pas. Tako sam ga vaspitala. Obožava da je u društvu mačaka, ptica, drugih pasa i ljudi. Tako bi trebao svaki pas. Nema nikakav nagon da lovi, goni, napada, kolje. Ništa. Ali takav je svaki moj pas, bio on lovački, radni..To su uslovi da budu kućni ljubimci.

Џабе прича, предрасуде и страх изазван њима су неизлечиве.
Сибирци су раса која је најближа вуку,то је тачно, али је такође тачно да спадају у неуједљиве псе, да нису агресивни и да су изузетно нежни , нарочито према деци.
Ова читава прича која би да се генерализује по сваку цену, је последица незнања и неспремности власника, која још увек може да се исправи, уз доста оље и труда власнице и њеног учења о сопственом псу, које јој очигледно недостаје.

Сибирци су раса која је најближа вуку,то је тачно, али је такође тачно да спадају у неуједљиве псе, да нису агресивни и да су изузетно нежни , нарочито према деци.
Ова читава прича која би да се генерализује по сваку цену, је последица незнања и неспремности власника, која још увек може да се исправи, уз доста оље и труда власнице и њеног учења о сопственом псу, које јој очигледно недостаје.
Jedinog haskija kojeg sam imala prilike da pomazim i da se poigram je tvoj Obi :heart:
Bio je jedna velika maza, moje cure su ga ugnjavile :D

Slažem se, i ja prvi put čujem da haski ovako tamani sve živo, obično to rade mešanci...a nisam ni video da neko ovde generalizuje, isključivo se vodila priča o ovom pojedinačnom psu...
...
posle 5 godina, msm da se ništa više ne može uraditi, to je moje mišljenje....
PRVI PUT je trebalo ISTUĆI PSA! i to na mrtvo ime....
NIKAD to više ne bi uradio, i to uz pokazivanje LJUTNJE i PREKORA!

da, i batine su mera, koje se ponekad MORA primeniti, to je bolje od dranja ili izgladnjivanja što neki rade, psa više boli nedostatak ljubavi nego batine
ZAPAMTIO BI TO ZA CEO ŽIVOT i na pamet mu ne bi palo da kolje sve redom oko sebe....jer bi gazdarica bila LJUTA a to je za njega smak sveta...sad je kasno...

Back