kako naterati sebe na povraćanje

cikcak

Primećen član
Poruka
698
nemojte odmah da me optužujete za ne znam kakvo ludilo, samo me zanima kako čovek (zdrav) da sebe natera da povrati.

nemam iskustva sa bulimijom, ni sa švercovanjem stvari u želucu, tako da ne znam kako se to radi.

guranje prsta u grlo uz imitiranje zvuka koji se pravi kada se stvarno povraća ne pomaže.

nemojte odmah da me optužujete za ne znam kakvo ludilo, samo me zanima kako čovek (zdrav) da sebe natera da povrati.

nemam iskustva sa bulimijom, ni sa švercovanjem stvari u želucu, tako da ne znam kako se to radi.

guranje prsta u grlo uz imitiranje zvuka koji se pravi kada se stvarno povraća ne pomaže.

Ja to radim samo kada mi je toliko loše(90% slučajeva je bilo reakcija na pijanstvo od vina) da sam u totalnoj agoniji. I prst u grlo uvek pomaže. Uglavnom iz prve. Samo drži dok ne krene.

Poslednja izmena:
nalijes se vodom pa gurnes prst u grlo... ima u grlu neki jezicak i njega valjda nekako nadrazis
ali nemoj da radis ako nemas jake razloge
npr kad ides na ispiranje zeluca na vma posle povracanja ti daju nekakve infuzije, ok ne samo valjda zbog povracanja, ali povracanjem gubis valjda i elektrolite, tj pitanje je da li treba posle nesto da uzmes, orosal ili nesto tj treba da pitas doktore

nalijes se vodom pa gurnes prst u grlo... ima u grlu neki jezicak i njega valjda nekako nadrazis
ali nemoj da radis ako nemas jake razloge
npr kad ides na ispiranje zeluca na vma posle povracanja ti daju nekakve infuzije, ok ne samo valjda zbog povracanja, ali povracanjem gubis valjda i elektrolite, tj pitanje je da li treba posle nesto da uzmes, orosal ili nesto tj treba da pitas doktore

Ma prst prvo u dupe, pa u grlo. Radi poso zagarantovano :hahaha:

Šalu na stranu, povraćanje treba izbegavati na svaki način. To je jak stres, ima brdo negativnih posledica itd.

Ma prst prvo u dupe, pa u grlo. Radi poso zagarantovano :hahaha:

Šalu na stranu, povraćanje treba izbegavati na svaki način. To je jak stres, ima brdo negativnih posledica itd.

jest da se nakon povracanja malo treses i imas osjecaj nemoci jedno kratko vrijeme, ali kad god sam povracala, osjetila sam olaksanje, ne stres. steta sto sam samo 5-6 puta u zivotu povracala...

jest da se nakon povracanja malo treses i imas osjecaj nemoci jedno kratko vrijeme, ali kad god sam povracala, osjetila sam olaksanje, ne stres. steta sto sam samo 5-6 puta u zivotu povracala...

Pa kad ti je tako lepo, a ti kreni svaki dan.... :roll:

Aspiration of vomit

Vomiting can be dangerous if the gastric content enters the respiratory tract. Under normal circumstances the gag reflex and coughing prevent this from occurring, however these protective reflexes are compromised in persons under the influences of certain substances such as alcohol or anesthesia. The individual may choke and asphyxiate or suffer an aspiration pneumonia.

Dehydration and electrolyte imbalance

Prolonged and excessive vomiting depletes the body of water (dehydration), and may alter the electrolyte status. Gastric vomiting leads to the loss of acid (protons) and chloride directly. Combined with the resulting alkaline tide, this leads to hypochloremic metabolic alkalosis (low chloride levels together with high HCO3 and CO2and increased blood pH) and often hypokalemia (potassium depletion). The hypokalemia is an indirect result of the kidney compensating for the loss of acid. With the loss of intake of food the individual may eventually become cachectic. A less frequent occurrence results from a vomiting of intestinal contents, including bile acids and HCO3
, which can cause metabolic acidosis.

Mallory-Weiss tear

Repeated or profuse vomiting may cause erosions to the esophagus or small tears in the esophageal mucosa (Mallory-Weiss tear). This may become apparent if fresh red blood is mixed with vomit after several episodes.

Dentistry

Recurrent vomiting, such as observed in bulimia nervosa, may lead to destruction of the tooth enamel due to the acidity of the vomit. Digestive enzymes can also have a negative effect on oral health, by degrading the tissue of the gums.

Back