Kako nastaje Beogradjanin?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iggy:
Ako nije iz Beograda ne moze postati Beogradjanin!Jasno kao dan!

A ti, kako si ti postao Beogradjanin ako jesi? Zar mislis da su tvoji oduvek bili na ovim prostorima?

Po statutu svakog grada, a u skladu sa vazecim zakonom, gradjanin nekog grada postaje tako sto mu isprave vaze na taj grad. Tj. cim se registruje u tom gradu odnosno nekom od njegovih opstina. Dakle, svako kome pise da mu je LK izdata od strane nekog beogradskog opstinskog SUP-a JE Beogradjanin!

Pa ovako, uzmes dva jaja, zamutis sa 200g brasna, dodas prasak za pecivo, zatim stavis u rernu. Nakon dvadeset minuta dodas jednu zlicicu Vegete... ALO BRE POSTAJE SE ONDA KADA SE PONASAS TAKO DA SI DEO TOG GRADA I KADA GRAD POSTANE DEO TEBE, KAD TO OSETIS, ZNACES DA SI BEOGRADJANIN.

Ne mogu SVI biti rodjeni u Beogradu.
I zašto je to baš tolika privilegija.
Moj otac je rodjen u Beogradu,i moj deda, a ja sam u Novom Sadu.I ne patim zbog toga.

I dalje ne razumem šta hoćeš time da kažeš....

Da li to znaci da su mnogi rodjeni u Beogradu Beogradjani??? :lol:

Mnogi nisu zasluzili ni da im to pise u izvodu iz maticne knjige rodjenih kao mesto rodjenja... A da ne pominjem davati istom titulu Beogradjanina... Evo, ako Iggy zaista tako razmislja, nije ni zasluzio da bude Beogradjanin cak ni pravno, o moralnom statutu da i ne govorim.

Eh, sacuvaj nas boze od Beogradjana koji su to postali samo svojim rodjenjem ovde...

Alo bre... rodjeni u Narodnog fronta su se x y puta pokazali kao nevidjene seljacine, a neko ko je juce dosao kao pravi kulturn gradjanin ovog grada. I jedno i drugo nije retka pojava, zato nemojte da mi vezujete to za mesto rodjenja, vezujte za mentalitet celog naroda, jer Beograd lagano ali sigurno postaje svaciji, a ponajvise od onih koji ga brukaju i zbog kojih nikada nece postati ono sto je bio pre drugog sv, rata. Sve to ima veze sa vaspitanjem i odgojem, prema tome biti GRADJANIN znaci postovati grad u kojem si i ziveti u skladu sa osnovnim pravilima kulture.

sch:
Ne mogu SVI biti rodjeni u Beogradu.
I zašto je to baš tolika privilegija.
Moj otac je rodjen u Beogradu,i moj deda, a ja sam u Novom Sadu.I ne patim zbog toga.

I dalje ne razumem šta hoćeš time da kažeš....

Nisam ni rekao da je to privilegija,vec da jedan Cacanin ili Vranjanac ne moze postati Beogradjanin!Sta tu nije jasno?

BlackOwl:
Alo bre... rodjeni u Narodnog fronta su se x y puta pokazali kao nevidjene seljacine, a neko ko je juce dosao kao pravi kulturn gradjanin ovog grada. I jedno i drugo nije retka pojava, zato nemojte da mi vezujete to za mesto rodjenja, vezujte za mentalitet celog naroda, jer Beograd lagano ali sigurno postaje svaciji, a ponajvise od onih koji ga brukaju i zbog kojih nikada nece postati ono sto je bio pre drugog sv, rata. Sve to ima veze sa vaspitanjem i odgojem, prema tome biti GRADJANIN znaci postovati grad u kojem si i ziveti u skladu sa osnovnim pravilima kulture.

biti gradjanin, to je ono sto je skoro nestalo sa plocnika ovoga grada...

mila-draga:
Ako nije rodom iz BGD, kako da se dosljak oseti da je postao gradjanin Beograda? Sta mislite?

pa lako!izadjes iz autobusa i bacis kajmak koji si poneo od kuce,kupis pacoti,jedes u meku,uvece izadjes na splavove i obavezno pocnes da govoris `jbt` i jos neke izraze koje smatras modernim i eto...sad si beogradjanin! ova prica je tuzna ali istinita!

miss:
mila-draga:
Ako nije rodom iz BGD, kako da se dosljak oseti da je postao gradjanin Beograda? Sta mislite?

pa lako!izadjes iz autobusa i bacis kajmak koji si poneo od kuce,kupis pacoti,jedes u meku,uvece izadjes na splavove i obavezno pocnes da govoris `jbt` i jos neke izraze koje smatras modernim i eto...sad si beogradjanin! ova prica je tuzna ali istinita!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

mila-draga:
nikako.ni ovi sto masu krstenicom,neke beogradske opstine...nisu beogradjani.beogradjani su u manjini,beogradjanin se postaje ponasanjem,ophodjenjem prema okolini i drustvu...e toga vise nema...ovaj grad tone,postaje jedna velika selendra...koji su napravili neki novi tzv,beogradjani. :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back