Kako nas deru proEU banke i stranke: U Srbiji najvece kamate u Evropi!!!

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.700
Plaćamo najveće kamate u Evropi

Zarada banaka u Srbiji gotovo trostruko veća nego u našem susedstvu. Kod nas stope na evro kredite 30 odsto, a u Hrvatskoj 9,75 odsto

eko-NACIONALNA%20STEDIONICA_620x0.jpg

GRAĐANI Srbije plaćaju najveće kamate na kredite u Evropi! Visoke kamate nas prate od samog dolaska stranih banaka i već deceniju samo rastu. Iako je svetska finansijska kriza pogodila sve zemlje u regionu, kada su u pitanju zajmovi, po svemu sudeći, nas je najviše udarila. Kod nas kamatne stope na kredite odavno su premašile 20 odsto na godišnjem nivou bez obzira na to da li su u evrima ili dinarima, a kod pojedinih vodećih banaka u zemlji su i na nivou od 27 do 30 odsto!

S druge strane, naše komšije Hrvati za iste kredite plaćaju dva i po, pa i tri puta niže kamate, dok su njihove prosečne plate i penzije isto toliko puta veće. Hrvatska je takođe limitirala kamatne stope na kredite, dok se kod nas o tome uopšte ne razmišlja.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...9.html:437519-Placamo-najvece-kamate-u-Evropi

Nastavite da glasate za proEU stranke dok ne pocrkate....

Nista od ovog ne bi bilo moguce da mi 13 godina na vlasti nemamo na vlasti antisrpske neprijateljske antinarodne stranke DS SPS SNS URS LDP koje su udruzene u organizovanu kriminalnu grupu sa bankarima u Srbiji koja ima za cilj pljackanje gradjana nase zemlje.

Kad je neko glup ko noc i ne zasluzuje bolji zivot. Nikada.

ProEU banke i stranke nas isto ovako pljackaju i preko kurs dinara.

Strani bankari kupuju drzavne obveznice sa kamatom i do 15% godisnje i svu tu kamatu dajemo njima MI GRADJANI

Za poslednje 4 godine se iz Srbije odlilo najmanje 5 milijardi evra samo na ime kamata na pozajmljeni kapital od strane proEU antisrpskih neprijateljskih stranaka.

Ako nas je SNS zaduzio za godinu dana 5 milijardi evra mi samo na ime kamate moramo da izdvojimo 600 miliona evra za taj dug.

Svake godine dok ne vratimo glavnicu. A to vam je na 4 godine 2.4 milijardi evra.

A gde su ostalih 25 milijardi evra kredita????

Zato nam vlast povecava konstantno cene i poreze da bi mogli legalno da nas opljackaju i nase pare transferuju nasim okupatorima i zlotvorima na zapad.

Zato je u Srbiji hrana poskupela za duplo za samo godinu dana.

Zato nastavite narode da budete glupi, umesto da budete pametni i glasajte i dalje za DS SNS URS i ostale stranke pod kontrolom zapadnih neprijatelja Srbije, a oni ce se pobrinuti da zivite sve gore i gore iz meseca u mesec.

Велика је инфлација, прошле године је сигурно била већа од 11% и велики је ризик од проблема са наплатом.

inflacija nema veze sa kreditima u stranoj valuti jer su od inflacije bankari zasticeni izdavanjem kredita u stranoj valuti.

A i glavni generator inflacije je vlast koja konstantno svake godine dize cene za 15-20% .

Rizik u Srbiji za kredite uopste nije veci nego u Hrvatskoj.

Stepen vracenih kredita u Srbiji je veci nego u Hrvatskoj.

Al eto ti si tipican primer onoga o cemu pricam.

Opljackan si , a ti negiras da jesi...

Opravdavas svoje dzelate i zlotvore.

Klasican Stokholmski sindrom i to masovan u Srbiji.

Ja nemam problem sto obican narod se zaduzuje po ovakvim ludackim kamatama.

Problem je sto to rade i stranke na vlasti tj drzava, pa onda da bi skupile pare za kredite, nama konstantno dizu cene i poreze cime mi zivimo sve gore i gore iz dana u dan.

Glavni neprijatelji Srbije su DS SNS i URS .

To su stranke pod kontrolom zapadnih bankara po cijim nas instrukcijama bezdusno unistavaju.

inflacija nema veze sa kreditima u stranoj valuti jer su od inflacije bankari zasticeni izdavanjem kredita u stranoj valuti.

A i glavni generator inflacije je vlast koja konstantno svake godine dize cene za 15-20% .

Инфлација је велика, курс евра не прати остале цене, ризик од наплате постоји, јер прети општи колапс.
Цене не повећава држава, али лаже о стопи повећања, а и ти си сад извалио да је инфлација 15-20%, па ко ће ти онда дати кредит испод 25%?

Politika i ekonomija su suštinski povezane. Od nas samih zavisi kojoj strani ćemo se u diskusiji prikloniti.
Kolege su je prenele na Ekonomiju, a ja sam sigurna da će dalja diskusija biti u ekonomskom smislu :)

Твоје колеге ће ми на крају дати бан, јер ћу морати да им кажем коју.
Ако већ неће одређене теме на политици нека их затварају, ово је глупост што раде.
А прочитај наслов и закључи да ли је постављач теме уопште желео да иде у економском правцу?
Зашто онда остале присиљавати да иду у економском правцу?

ProEU banke i stranke nas isto ovako pljackaju i preko kurs dinara.

Strani bankari kupuju drzavne obveznice sa kamatom i do 15% godisnje i svu tu kamatu dajemo njima MI GRADJANI

Za poslednje 4 godine se iz Srbije odlilo najmanje 5 milijardi evra samo na ime kamata na pozajmljeni kapital od strane proEU antisrpskih neprijateljskih stranaka.

Ako nas je SNS zaduzio za godinu dana 5 milijardi evra mi samo na ime kamate moramo da izdvojimo 600 miliona evra za taj dug.

Svake godine dok ne vratimo glavnicu. A to vam je na 4 godine 2.4 milijardi evra.

A gde su ostalih 25 milijardi evra kredita????

Zato nam vlast povecava konstantno cene i poreze da bi mogli legalno da nas opljackaju i nase pare transferuju nasim okupatorima i zlotvorima na zapad.

Zato je u Srbiji hrana poskupela za duplo za samo godinu dana.

Zato nastavite narode da budete glupi, umesto da budete pametni i glasajte i dalje za DS SNS URS i ostale stranke pod kontrolom zapadnih neprijatelja Srbije, a oni ce se pobrinuti da zivite sve gore i gore iz meseca u mesec.
Ne pljackaju na strane banke,nego one su iznele ponudu kakva im odgovara,a na gradjanima je da se odluce da li ce uzeti takve kredite ili ne.Posto kod nas vlada preveliko neznanje iz ekonomije,a svi misle kako mnogo znaju,to je ovde raj za te banke koje su doveli po nalogu bankaraskog kartela sa Zapada,Djelic i Dinkic.Zaduzenje gradjana kod tih banaka prvenstveno je problem tih duznika,a ako misle da ce im jednog dana drzava preuzeti njihove dugove-e,onda je to ozbiljan problem sa realnoscu.Treznjenje je pocelo i mnoge ce boleti glava.Ko je sta trazio,pre ili kasnije ce da dobije.Da je bilo znanja iz ekonomije,tada se krediti ne bi ni uzimali za namene za koje su i uzimani.Krediti se ne uzimaju za gluposti nego za poslove koji ne mogu da cekaju pare iz stednje ili sadasnjeg profita,a sigurno donosi novi profit.Mi nismo USA ili Kanada,pa da mozemo uzimati kredite za gluposti,jer naprosto nemamo tako jak standard,jaku ekonomiju u kojoj nije problem vracati kredite,naci novi posao ili zaraditi honorarno.

Велика је инфлација, прошле године је сигурно била већа од 11% и велики је ризик од проблема са наплатом.
Upravo tako i nikako drugacije!!!Svaki dobar i iskusan bankar zna jako dobro sta znaci inflacija i zna da ona vremenom sve vise otezava zivot svim gradjanima,bez obzira bio on zajmoprimac ili ne.Sa vrememo kada ona pojacava svoju tezinu na standard gradjana,taj bankar zna da ce duznici sve teze i teze otplacivati svoje rate,pogotovo ako je to sistem gde je devizni kurs fiksno utvrdjen.Bankari nerado daju kredite u takvim ekonomijama,a ako i daju-zbog rizika-kamate namecu visoke,sto jos vise otezava zaduzivanje i samo vracanje.

Ovo podebljano ti nije trebalo.

Твоје колеге ће ми на крају дати бан, јер ћу морати да им кажем коју.
Ако већ неће одређене теме на политици нека их затварају, ово је глупост што раде.
А прочитај наслов и закључи да ли је постављач теме уопште желео да иде у економском правцу?
Зашто онда остале присиљавати да иду у економском правцу?

zato što ste vi.......moji i to možete :cmok2:

Back