Kako napraviti smrznuti pomfrit?

Nikada nisam to radila ali da hocu da sama napravim smrznuti pomfrit
isekla bih na štapise ocišcen krompir,osušila ga na saveti , poredjala na tacnu pa u zamrzivac
kada se smrzne prebacila u kesu , zatvorila je i nazad u zamrzivac
Mada je jednostavnije da kupis vec zamrznut, odlican je ,
a peces ga bez ukja tako sto ga onako zamrznutog popredjas u pleh na pek papir
mozes malo da poprskaš uljem i peces u rerni na 220 stepeni sa ventiulatorom

hocu da se bavim sa time,kupio sam sve masine,ljustilicu za krompir,sekac krompira od 8,9,10,milimetara,fritezu i sok komoru do minus 40, mislio sam da to ide lako ali treba znati postupak kako se to dobija da bude kao iz radnje,zato se i obracam VAMA ako neko slucajno zna postupak,pozdrav

Мислим да је тај смрзнути делимично термички обрађен. На који начин? Не знам.
Углавном, треба му мање времена да се испечеу рерни од свеже очишћеног и исеченог, не тамни и мало је масњикав када се извади из кесе.

hocu da se bavim sa time,kupio sam sve masine,ljustilicu za krompir,sekac krompira od 8,9,10,milimetara,fritezu i sok komoru do minus 40, mislio sam da to ide lako ali treba znati postupak kako se to dobija da bude kao iz radnje,zato se i obracam VAMA ako neko slucajno zna postupak,pozdrav

poprilican si optimista za nase trziste.
kako mislis da nabavis dobar krompir po povoljnoj ceni da imas cistu racunicu/zaradu ?

Skidam kapu za preduzetnicki duh ali mislim da si zaboravio osnovno .... komoru za parenje krompira. Ne da se dva krompira dohvate vec da se nakon ljustenja termicki procisti.

elem nije tesko guglati :D

https://icebeerg.ru/bs/pumpkins/mozhno-li-zamorozit-kartoshku-pochemu-kartofel-fri-pered-zharkoi/

Krompir je sramotno jeftin da bi iko imao racunicu da se bori sa Frikomom za u kucnim uslovima smrznuti pomfrit. Toliko logike i zdravog razuma ima svako ko krene u preduzetnicke vode. Otkupna cena je sramotna. Ubijanje zemljoradnika u pojam...Da ne pricamo o onom uvezenom odrvratnom kojim jos ubijaju cenu i omalovazavaju rad postenih zemljoradnika...

Poslednja izmena od moderatora:
hvala ti LEGENDO na ovoj adresi,to sam vec pokusao nekoliko puta i jos nisam uspeo da dobijem cvrst pomfrit nego je stalno mekan, ja sam iz vojvodine i imam dobru cenu za krompir i za njegovu prodaju po restoranima sa koima sam se vec dogovorio oko njegove prodaje i imaju razumevanja dokle god ne napravim dobar pomfrit, glava me boli koliko sam trazio na internetu kako da dodjem do prave kombinacije,ako slucajno imas jos koju adresu molim te mi posalji, evo ovu sto si mi poslao nisam nasao.,pitao san sigurno 5,6 kuvara kod nas i niko ne zna,u svakom slucaju tebi hvala od srca sto si odvoio vreme na ovu temu ,pozdrav

e sad mi je malo teze da guglam posto sam na telefonu.
Ali sad sa ovim info imam bas zelju da Ti pomognem ... i ne salim se...evo dokaz... ja i krompiri neki april 2020.

Prilozi

• IMG_20210430_154200.jpg
    IMG_20210430_154200.jpg
    192,3 KB · Pregleda: 17

Back