Kako napraviti krek za igricu

Jel znas mozda koji su to specijalni programi?

To nije jedan čarobni program koji ćeš startovati i on crack-uje igricu.
Radi se o gomili programa koji traže znanje za rad sa njima +poznavanje asemblera.

Postoje jednostavne zaštite igrica i to možeš da ukapiraš za par sati uz neki tutorijal ali
zato postoje takve zaštite koje samo izuzetno talentovani crack-eri mogu da razbiju i to posle
mukotrpnog rada.

Ja sam se time bavio pre 10-ak godina, pokupio sve alate i gomilu tutorijala, izgubio godunu dana
na proučavanje i shvatio da mogu da razbijem samo jednostavnije zaštite. Mislim da je lakše završiti
fakultet nego postati dobar cracker.

Takođe mislim da se bilo koji gotov crack može naći na internetu tako da je neisplativ trud time se baviti.

Ako te još uvek nisam ohladio od želje da crack-uješ reći ću ti nazive nekih programa-alata koji su se u to vreme koristili.
Pogledao sam neke sajtove koje sam tada posećivao i video sam da je 90% njih ugašeno a na nekima mi antivirus ne
dozvoljava pristup.

Pa da ne dužim:

1. PEiD isl. -otkriva sa kojim kompajlerom je urađen exe

2. .Disassembler-decompiler -debugger - ima ih puno. Najbolji su Olly dbg i Ida Pro (SoftIce nisam koristio).

Postoje i dekompajleri koji su namenski za određeni jezik: DeDe - za Delphi, VB decompiler -za VB, Refox -za FoxPro...

3. Rebuilding
ImpRec isl.

4. Resource Hacker isl.

5. gomila unpackera - za svaki packer odgovarajući unpacker

6. Patchersi

i verovatno jos ...ne mogu da se setim

Mislim da je ovo dobar tutorijal a u okviru njega imas navedene i sve potrebne programe
http://torrentz.com/ff04d3a244a88880bff53826327698cde2009373

pod uslovom da je to onaj isti (Lenas) tutorijal koji sam ja nekad koristio.

To nije jedan čarobni program koji ćeš startovati i on crack-uje igricu.
Radi se o gomili programa koji traže znanje za rad sa njima +poznavanje asemblera.

Postoje jednostavne zaštite igrica i to možeš da ukapiraš za par sati uz neki tutorijal ali
zato postoje takve zaštite koje samo izuzetno talentovani crack-eri mogu da razbiju i to posle
mukotrpnog rada.

Ja sam se time bavio pre 10-ak godina, pokupio sve alate i gomilu tutorijala, izgubio godunu dana
na proučavanje i shvatio da mogu da razbijem samo jednostavnije zaštite. Mislim da je lakše završiti
fakultet nego postati dobar cracker.

Takođe mislim da se bilo koji gotov crack može naći na internetu tako da je neisplativ trud time se baviti.

Ako te još uvek nisam ohladio od želje da crack-uješ reći ću ti nazive nekih programa-alata koji su se u to vreme koristili.
Pogledao sam neke sajtove koje sam tada posećivao i video sam da je 90% njih ugašeno a na nekima mi antivirus ne
dozvoljava pristup.

Pa da ne dužim:

1. PEiD isl. -otkriva sa kojim kompajlerom je urađen exe

2. .Disassembler-decompiler -debugger - ima ih puno. Najbolji su Olly dbg i Ida Pro (SoftIce nisam koristio).

Postoje i dekompajleri koji su namenski za određeni jezik: DeDe - za Delphi, VB decompiler -za VB, Refox -za FoxPro...

3. Rebuilding
ImpRec isl.

4. Resource Hacker isl.

5. gomila unpackera - za svaki packer odgovarajući unpacker

6. Patchersi

i verovatno jos ...ne mogu da se setim

Mislim da je ovo dobar tutorijal a u okviru njega imas navedene i sve potrebne programe
http://torrentz.com/ff04d3a244a88880bff53826327698cde2009373

pod uslovom da je to onaj isti (Lenas) tutorijal koji sam ja nekad koristio.

Skoro da si me skroz ohladio od zelje za tim, al pogledacu te tutorijale pa cemo videti
Hvala puno u svakom slucaju :)

Back