Kako napraviti da vam PC ima bateriju kao laptop?

AleksandarNesic

Početnik
Poruka
1
Pozdrav,imam konstantnih problema sa naponom u selu i struja mi u jednom trenutku varira tak oda dodje do gasenja PC-a...Nazalost UPS i regulator napona to ne mogu da podnesu,pa i pored istih kupljenih imam taj problem...Interesuje me da li iko zna da li je moguce da se napravi baterija sa punjacem i povezati to na PC umesto napajanja...?Znaci bukvalno da PC ima odrzivu struju i da se puni poput laptopa...

Pozdrav,imam konstantnih problema sa naponom u selu i struja mi u jednom trenutku varira tak oda dodje do gasenja PC-a...Nazalost UPS i regulator napona to ne mogu da podnesu,pa i pored istih kupljenih imam taj problem...Interesuje me da li iko zna da li je moguce da se napravi baterija sa punjacem i povezati to na PC umesto napajanja...?Znaci bukvalno da PC ima odrzivu struju i da se puni poput laptopa...

Probaj da nabavis klasican stabilizator.Najsigurniji je.Zato sto podnosi,pad i povrcanje napona od 190 -250V

prvo proveri da li stvarno toliko pada napon. ako ti jako trepere sijalice uvece,onda pada definitivno. i kod mene u selu je pre par godina,dok ga nisu resili. ZALI SE DISTRIBUCIJI,idi licno tamo kod nekog glavnog u kancelariju! dok je ovde kod mene padao napon,resetovao mi se racunar pa sam pozajmio neki prastari zeleni stabilizator. i radio je,dok se nije istopila plastika na uticnici!

Код већине компјутера минимални радни напон је 190 - 200V, а ако мрежни напон падне на или испод 180V..свичерско напајање компа не може да генерише напоне од +5 и +12V..и не може да се укључи комп...:(

Набави трансформатор за подизање напона снаге бар 800 VA који на секундару има бар 15% већи напон од напона на примару ( мрежни напон )....:aha2:

Квалитетан трансформатор можеш да наручиш код фирме...Trafco

Ценовник:
:arrow: http://www.trafco.rs/cenovnik.php

Back