Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 235.804
To su sve priče za malu decu. Sud NIKADA neće presuditi u korist poverioca iz prostog razloga što je država najveći dužnik. Kad bi državni sudovi počeli raditi po pravu, onda bi država brzo bankrotirala.Država Srbija je građanima i privredi dužna 60% više novca nego oni državi.
Ja mogu da ti ukratko opišem proceduru koju ćeš proći. Podnećeš tužbu, sud će tražiti da uplatiš sudsku taksu ok 30.000, din. za taj iznos, kad uplatiš sud će poslati tvoju tužbu na odgovor njemu, on će preko advokata odgovoriti na tužbu i podneće protiv-tužbu ili optužni predlog protiv tebe zbog zelenašenja, onda će sudija na prvom ročištu da kaže da obustavlje proces do daljnjeg zbog sumnje da u parnici postoji krivično delo, parnica će biti odgođena na neodređeno, a ti ćeš sa sve spisima biti poslan istražnom sudiji da on vidi sa kakvim se ti to "mutnim" poslovima baviš "i odakle bre tebi pare da pozajmljuješ kad narod nema leba da jede1", onda ćeš sledeće tri godine svog života da utrošiš dokazujući da ti nisi kriminalac.
Sve sam ja ovo prošao i pričam iz iskustva, na sud se ne obraćaj. Imaš tri opcije:
1. oprosti dug ( hrišćanski je)
2.uzmi letvu i izlomi dužnika, ali da on ne zna ko ga je lomio (nećeš dobiti pare ali će ti bar srce biti na mestu)
3. predaj dug nekoj agenciji neka ga oni lome (na taj način stavljaš njega u položaj onoga koji tuži, a onda će oni da dovedu lažne svedoke kako je on silovao maloletnu ćerku od vlasnika agencije, pa su oni morali da zaštite njenu čast, i još će da ga zbog toga spakuju u zatvor.)
Pare (ako ih bude) od agencije ćeš dobit sigurno, ali koliki iznos će da ti zaustave na ime troškova NE ZNAM.
Mislim da je treća opcija najbolja. Gad će dobiti batine, tebi niko ništa ne može, a dobićeš i nešto para.![]()
Ok..onda cemo vako posto onaj koji daje nije zasticen..ja od danas uzimam kesh na sve strane i sve regularno potpisujem a nikom nista ne vracam