kako naplatiti dugovanje

To su sve priče za malu decu. Sud NIKADA neće presuditi u korist poverioca iz prostog razloga što je država najveći dužnik. Kad bi državni sudovi počeli raditi po pravu, onda bi država brzo bankrotirala.Država Srbija je građanima i privredi dužna 60% više novca nego oni državi.
Ja mogu da ti ukratko opišem proceduru koju ćeš proći. Podnećeš tužbu, sud će tražiti da uplatiš sudsku taksu ok 30.000, din. za taj iznos, kad uplatiš sud će poslati tvoju tužbu na odgovor njemu, on će preko advokata odgovoriti na tužbu i podneće protiv-tužbu ili optužni predlog protiv tebe zbog zelenašenja, onda će sudija na prvom ročištu da kaže da obustavlje proces do daljnjeg zbog sumnje da u parnici postoji krivično delo, parnica će biti odgođena na neodređeno, a ti ćeš sa sve spisima biti poslan istražnom sudiji da on vidi sa kakvim se ti to "mutnim" poslovima baviš "i odakle bre tebi pare da pozajmljuješ kad narod nema leba da jede1", onda ćeš sledeće tri godine svog života da utrošiš dokazujući da ti nisi kriminalac. :rtfm:
Sve sam ja ovo prošao i pričam iz iskustva, na sud se ne obraćaj. Imaš tri opcije:
1. oprosti dug ( hrišćanski je)
2.uzmi letvu i izlomi dužnika, ali da on ne zna ko ga je lomio (nećeš dobiti pare ali će ti bar srce biti na mestu)
3. predaj dug nekoj agenciji neka ga oni lome (na taj način stavljaš njega u položaj onoga koji tuži, a onda će oni da dovedu lažne svedoke kako je on silovao maloletnu ćerku od vlasnika agencije, pa su oni morali da zaštite njenu čast, i još će da ga zbog toga spakuju u zatvor.)
Pare (ako ih bude) od agencije ćeš dobit sigurno, ali koliki iznos će da ti zaustave na ime troškova NE ZNAM.
Mislim da je treća opcija najbolja. Gad će dobiti batine, tebi niko ništa ne može, a dobićeš i nešto para. :super:

Ok..onda cemo vako posto onaj koji daje nije zasticen..ja od danas uzimam kesh na sve strane i sve regularno potpisujem a nikom nista ne vracam:klap:

Ok..onda cemo vako posto onaj koji daje nije zasticen..ja od danas uzimam kesh na sve strane i sve regularno potpisujem a nikom nista ne vracam:klap:

Ja to već godinama pokušavam, ali neće niko da mi pozajmi. :rida:
Pokušao sam na 100 mesta, preko raznih projekata, kredita, fonda za razvoj, banaka....
Pristajem na sve vrste potpisa, ugovora, zaklinjanja.....:mrgreen:
Ako ikad uspem od bilo koga da pozajmim bilo koju značajniju sumu, veselo im što će je ikad oteti od mene. :gace:

Za coveka koji je dosledan dug ne zastareva nikada,ne kaze nas narod dzaba da nije dug vrljika pa da istruli.
Osveta se uvek servira hladna , kad se sve ohladi i kad duznik zaboravi na obaveze i svoje dugove a onda mu sve presedne i nema vise pojma zbog cega mu se desilo to sto mu se desilo.
Znam ljude koji su strpljivo cekali i vrebali svoje duznike, naplatili su im toliko da su duznici kmecali i jaukali do neba.Uzeli su im kao djavo sto uzima bez mere i granice.To je neka visa pravde i nikad nisam zalio prevarante koje je stigla zasluzena kazna.
Nekog matorog prevaranta su opeljesila deca coveka kog je taj prevarant prevario za vrednost jednog televizora pre trideset godina.
Uzeli su mu svu ustedjevinu , kucu, stan i autobus, prevarant je jaukao do neba i molio da mu se vrati barem nesto kad je saznao zbog cega su ga zaplenili.
Naravno nisu mu vratili nista.

Za coveka koji je dosledan dug ne zastareva nikada,ne kaze nas narod dzaba da nije dug vrljika pa da istruli.
Osveta se uvek servira hladna , kad se sve ohladi i kad duznik zaboravi na obaveze i svoje dugove a onda mu sve presedne i nema vise pojma zbog cega mu se desilo to sto mu se desilo.
Znam ljude koji su strpljivo cekali i vrebali svoje duznike, naplatili su im toliko da su duznici kmecali i jaukali do neba.Uzeli su im kao djavo sto uzima bez mere i granice.To je neka visa pravde i nikad nisam zalio prevarante koje je stigla zasluzena kazna.
Nekog matorog prevaranta su opeljesila deca coveka kog je taj prevarant prevario za vrednost jednog televizora pre trideset godina.
Uzeli su mu svu ustedjevinu , kucu, stan i autobus, prevarant je jaukao do neba i molio da mu se vrati barem nesto kad je saznao zbog cega su ga zaplenili.
Naravno nisu mu vratili nista.

JA se tek sad seti da smo dugovali i da su meni dugovali par puta:lol:jednom neki smrad kog smo primili na gajbu doveo nekog grmalja uzeli nam video recorder dok nismo vratili neku sicu..a policija ladno kaze na sve pa jel znate vi da se ubija za 100€..koi retardi..e jedan me zavlacio godinu dana dao sam mu auto na rate i to sam mu naplatio soma€ vise:super:

Ima resenja ne brini se, taj koji je duzan treba da se brine i da cvika od toga sta ce sve da ga snadje.
Ljudima se svasta mota po glavi kad ih neko prevari za novac. Trenutak je dovoljan da se desi svasta i da coveku u trenu padne mrak na oci a onda duzniku ni bog ne moze pomoci.
Svako ko je duzan sumnjam da ima miran san i da je opusten bez obzira koliko vesto glumio i pretvarao se znam da se cima na svaki sum.Lik pun ko brod bio prevarant sad kao sve posteno, ali se cima na svaki alarm auta i nema sanse da se nocu proseta. Stalno pita ko dolazi u zgradu i breca se kad neko nepoznat parkira auto na parking. Sedi satima u autu i ne izlazi dok ne bude siguran da je sve cisto.
Prica se da je prevario sa svojim burazerom kuma, za neku ozbiljnu lovu, mislio taj lik da mu je kum budala, nastavili da varaju osladilo im se Posle pet godina brata mu neko izresetao u mraku, jedva se izvukao.Ubogaljio ga, naravno nisu se opametili nastavili da varaju dok mu burazer nije nadjen u kontejneru.E od onda ga cuvaju neki bilmezi ali se prica da mu je neko vec porucio da ce i on da krene bratovim stopama, prvo resetanje, pa kontejner.

Netreba nikad da se zaboravi, prevarati treba da odgovaraju za svoja dela, ako je vlast lopovska, normalno prvo svoje dooope cuvaju zakonom, pa onda svako moze da krade. Nisam mu ja neki sudija vezara, pa onda da cutim i kad naplate porez greskom vise, pa kad mi neko udje ispred mog deteta kod doktoora preko reda-preko veze, pa kad mi ukrade na 6 t uglja 1800 kg e pa nemoze, nedam. Ja vec imam lep paln, ali trazim ljudsko resenje, pa svi postanu hanibali kad nema sta da se jede.

Ja sam kod agencije za nekretnine deponovala u martu 2010. 18 000 evra u svrhu realizacije kupvine stana, medjutim agencija nije imala novca, citajte vlasnik agencije, kada je u septembru trebalo da dodje do realizacije, te sam do danas ostala i bez predmetnog stana, a i bez novca.:dash: S obzirom da sam godinu dana izgubila u ubedjivanju i iscekivanju vracanja novca, jer dug nikad nije bio osporavan i jos godinu ne znajuci kome da se obratim, pokazujuci za sve vreme moju potpunu glupost:sad2: mislim da je krajnje vreme da preduzmem nesto vrlo konkretno i efikasno! Imam potvrdu koja je samo overena u agenciji i cvrstu rec da ce mi novac vratiti:dash: Hitno, hitno treba da se pozabavim ovom mojom finansijskom katastrofom, te pitam da li neko ima konkretan savet.:worth: Samo molim da sto manje komentarisete moju inteligenciju, jer je to vrlo ocigledno:besna: Pozurite :hvala:

Meni je deda jos pre 30 godina rekao kad pozajmljes nekom novac pozajmi ga samo ako mozes i bez njega tj. kao da ti ga i nece vratiti, pa ako ga vrati dobro je ! Ko nema herca za to, ne treba da zajmi. Dzabe vam svi papiri i potpisi i dzabe i da ga posaljete u zatvor ili nedajboze izlomite (pa odete jos i u zatvor) ako nema para da vam da.

A ova sto dade pare agenciji pa to je za Darwinovu nagradu. Agencija ? Zadimljena kancelarija faks masina i kompkuter i sto vrede brat bratu 500 evra... nije to swiss banka.

Back