Kako nam ide ?

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Plant

Veoma poznat
Poruka
11.393
:roll:, - neće, neće, pa stane.
- elem, daklem, jedna polušaljiva tema, u kojoj bi mi kritikovali i predlagali kako poboljšati i ulepšati naš boravak na forumu, pa da i gazde imaju (više) koristi od nas i od foruma.
Ne mislim na Moderaciju ( u daljem tekstu - na bele medvede ), nego baš mi koji smo važniji od njih (za forum).

Naime primećujem da se interesovanje sve više smanjuje, što je odraz novih trendova, novih mreža sa drugačijim i sadržajima i alatima (editorima, poput Rils-eva,.. Reels),..
mogla se je tema zvati i Bio jednom jedan forum,.. ili U životinjskom carstvu (zbog Belih Medveda, TigrOva, Zmajeva, Vukova samotnjaka pa i nas Biljaka).

Daklem primećujem da se broj poruka slabo povećava (sporo), dok broj prisutnih članova ne opada,.. verovatno produžavaju - vreme merenja prisutnosti ( koliko je ulogovanih u recimo 15, ili 50 minuta).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
daklem, ima ovde dosta nas, koji smo imali te muke, kako povećati popularnost,.. imali svoje forume... svoja "Životinjska carstva" :).
Šta predlažete?
da li je populacija miševa prevelika, pa su se nakotile i lisice ilii ? (ili će nam dati da malo razglabamo i o Belim Medvedima - ali malo,.. )
Šta bi trebalo još ?
na primer: - nema odeljka za Sociologiju (to ide pod Politiku).
Koliko vredi kopi-pejstovanje sa drugih stranica ?

I takoo,..

Poslednja izmena:
Upvote 1
Ne mislim na Moderaciju ( u daljem tekstu - na bele medvede ), nego baš mi koji smo važniji od njih (za forum).

Naime primećujem da se interesovanje sve više smanjuje, što je odraz novih trendova, novih mreža sa drugačijim i sadržajima i alatima (editorima, poput Rils-eva,.. Reels),..
mogla
,,,bela medvedica dovela do svega,,,

Naime primećujem da se interesovanje sve više smanjuje,
Tačno.
što je odraz novih trendova, novih mreža
Nije tačno.
Daklem primećujem da se broj poruka slabo povećava (sporo), dok broj prisutnih članova ne opada,..
Primećuješ da ima ljudi ali ne pišu? Reci, šta bi ti napisao iza plavkinog pejstovanog statusa sa..."nečega"? Ili posle yt pesme (a da nije na pdf muzika)?
Ne može se na prazninu odgovoriti. Može, drugom sličnom prazninom, ali brzo dosadi.
Aj probaj da razgovaraš sa teletabisom, pa javi kako je tekao razgovor i da li su se mnogi pridružili razgovoru.

Na ljudsku misao, pitanje, zapažanje, reč, izraz, ima se šta odgovoriti, pitati, negirati, staviti pod sumnju, pobuniti se. Svađati se!
Na "la-la" prosečnog teletabisa nemaš šta da odgovaraš, ne osećaš potrebu da uđeš u bilo kakvu razmenu.

Za razgovor je potrebno dvoje. Najmanje dvoje.
Ne verujem da ćeš ikome ko odlučuje uspeti da objasniš da je i rasprava razgovor. Da je i svađa je razgovor (kada nije ad hominem).
Ne možeš da objasniš jer nisu zainteresovani. I od ovoga će pročitati prvu rečenicu do pola, možda proveriti da li ima psovki... Ne interesuje ih, ič.
Bacili su udicu bez mamca.
Da su se otvorili i dali šansu nekome da smisleno piše, ma i provocira, imali bi saobraćaj. Ali taj, smisleni, je opasnost za stražare. Stražari su zaštićena vrsta.

Tačno.

Nije tačno.

Primećuješ da ima ljudi ali ne pišu? Reci, šta bi ti napisao iza plavkinog pejstovanog statusa sa..."nečega"? Ili posle yt pesme (a da nije na pdf muzika)?
Ne može se na prazninu odgovoriti. Može, drugom sličnom prazninom, ali brzo dosadi.
Aj probaj da razgovaraš sa teletabisom, pa javi kako je tekao razgovor i da li su se mnogi pridružili razgovoru.

Na ljudsku misao, pitanje, zapažanje, reč, izraz, ima se šta odgovoriti, pitati, negirati, staviti pod sumnju, pobuniti se. Svađati se!
Na "la-la" prosečnog teletabisa nemaš šta da odgovaraš, ne osećaš potrebu da uđeš u bilo kakvu razmenu.

Za razgovor je potrebno dvoje. Najmanje dvoje.
Ne verujem da ćeš ikome ko odlučuje uspeti da objasniš da je i rasprava razgovor. Da je i svađa je razgovor (kada nije ad hominem).
Ne možeš da objasniš jer nisu zainteresovani. I od ovoga će pročitati prvu rečenicu do pola, možda proveriti da li ima psovki... Ne interesuje ih, ič.
Bacili su udicu bez mamca.
Da su se otvorili i dali šansu nekome da smisleno piše, ma i provocira, imali bi saobraćaj. Ali taj, smisleni, je opasnost za stražare. Stražari su zaštićena vrsta.
Siti su,.. prezasićeni,.. bez nekog ozbiljnijeg forumskog iskustva.
Alii, taj posao neće svako da radi, da se obavezuje.
Za to treba kreativnosti i malo lucidnosti,..
Inače ja vvolim (umem) i na prazno da provociram monolozima :) . Može se i to.
U svom prvom bitisanju na Krstarici sam umišljeno pisao samo jednoj osobi - nepoznatoj,.. kao Don Kihot.
:kafa: i našla se Dulčineja koju je to zainteresovalo,.. ono kao "budi pametan i pravi se lud", mada je češći obrnut slučaj,..
Inače analiza ti je odlična :kpozdrav:

Održavanje foruma nije jeftino, a to treba imati na umu ( a nas baš zabole uvce,.. jel-da?)
ja sam u tu svrhu kupio svoj server,... da smanjim troškove... da ne plaćam hosting.
--------
Forum sa najmanje spama je bio "Pijani Tvor" iz Pule.
Svi mi zadrti ljubitelji biljaka i ribolova smo plaćali pretplatu ( bilo mesečnu, tromesečnu ili godišnju).
Ja, kao stranac, sam plaćao 40 eura godišnje.
--------------------------------------------------------------------
po pitanju spama on ima samo trenutnu vrednost,.. zanimljivo bude kako su ljudi zli i svađalice, neostvareni,.. ali to generalno degradira forum,..
Za spam bi trebala služiti kafana - na tom podforumu - i tamo se bacaju spamovi iz tema.
Pa se svađajte u kafani.
-------------------------------------------
Muzički spotovi su vid muvanja tekstom iz pesama,.. više nego bilo šta drugo. Dobro je staviti neki komentar uz spot (da se pojača "čačkanje" ili dopisivanje nemuštim jezikom,.. to je na svim forumima isto.
-----------------------------------------------------------------------
nastaviću,.. (Imam poruku od Krstarice ;) )
...........................................................................................

Da su se otvorili i dali šansu nekome da smisleno piše, ma i provocira, imali bi saobraćaj.

Iako sam možda "Beli medved " ili kako već nazivate moderatore 🙂 ja primećujem da ovde smisleno pišeš.

Što se provokacije tiče, od nje se napravi svađa, pa krene vređanje forumaša, i to se završi brisanjem od strane moderatora.

Skripta za free (amaterski) forum ima nekoliko, ali najpopularniji je SMF. / čak i neki veliki forumi imaju tu skriptu, .. na primer Ana forum,.. dok su skripta Krstarice, najmodernija verzija profi foruma (to zaključujem po - koje sve mogućnosti ima/ u praćenju popularnosti, podešavanjima, dodeljivanjima dozvola, editoru itd).

- SMF skripta (Simpl Mašin Forum) ima i uputstva za korišćenje i vođenje foruma, pa i svoj forum za korisnike (vlasnike tih foruma - administratore). I tamo piše:

tema na kojoj se nije pisalo dve (ili 6 ili 12) nedelja se briše ili sklanja (od očiju javnosti) u Arhivu.

Jer se ubrzo otvara ponovo, sa istim ili sličnim naslovom ***
Šta vi mislite o tome ? jer vidim da se ovde takve teme (sličnih naslova,.. pa moraš da smisliš kako da promeniš naslov, a svrha je ista - isto pitanje) )
što bi se kazalo: Isto to samo malo druk'čije.
(*** misli se na teme koje nisu dnevna politika).

Svojevremeno sam predložio otvaranje pdf Sociologija, no nekako se prešlo preko toga jer se verovalo da bi tema bila prestručna i nezanimljiva drugima iako postoji gomila tema koja ima "dugo trajanje" u odnosu na političke događaje, pretpostavlja kolektivnu svest pa ne bi mogle biti smeštene u pdf Psihologija zbog njenog individualističkog karaktera, često se odnosi na događaje koji sam početak imaju u prošlosti ali su aktuelni i danas (kao npr nacionalizam, feminizam, kultura u opštem smislu itd).

Sa druge strane postoji sloboda otvaranja tema pa nema prepreka da se recimo otvori tema o sociologiji na svakom pdf (npr Sociologija književnosti ili sociologija istorije itd)

Mislim da je osnovni problem jednostavno nedostatak kvalitetnih pisaća. Post ne treba biti ni previše dugačak, ni previše ponavljajući, niti nešto što je već viđeno na nekom drugom mestu a to nije lako. Mislim da zato AI ima sve veću ulogu u kreiranju sadržaja i na drugim mestima a ne samo na ovom forumu. Druga stvar, kvalitetniji pisci uglavnom pre ili posle monetizuju svoju produkciju pa ju ne dele sa forumskom boranijom.

Nekad je problem što čovek ni sam ne zna što želi da pročita. Razmažen je sadržajima koje može pronaći i na drugim mestima, često i bolje i potpunije odrađenima pa Krstarica dođe kao neka siomašna sestra koju zapaziš ali ne obratiš pažnju na nju.

Ja sam protiv smeštanja tema u kakav aarhiv. nekad volim da lutam po forumu i setim se dobrih starih dana i nekih ljudi s kojima sam se dopisivao, nekad u miru i poštovanju a nekad u besu ali uvek u poštovanju:mrgreen:. Ako bi se išlo na tako nešto onda bih pre predložio otvaranje posebnog pdf npr Forumska arheologija ili slično gde bi završavale određene teme, recimo otvorene pre više od pet godina mada možda i dalje aktuelne ali na kojima bi se još uvek moglo pisati. nekad čoveka motivišu i stari postovi mada neki ljudi davno nisu aktivni na forumu

I jedno važno za 'bele medvede' :
lajkujte gospodo Beli Medvedi - ne živi ovaj forum od sujete.
neće vam pasti kruna sa glave zbog toga,..

i znam - svako će mi reći - ne pišem ja ovde zbog lajkova (ali ipak prija),..
oni ortodoksni će reći
- BolE me q*** za lajkove (a ipak će mu biti drago kada ga dobiju) - tema je za psihologiju - koliko je licemera na forumima.
Ali Beli Medvedi to trebaju raditi da bi motivisali.

*** = fer

I jedno važno za 'bele medvede' :
lajkujte gospodo Beli Medvedi - ne živi ovaj forum od sujete.
neće vam pasti kruna sa glave zbog toga,..

i znam - svako će mi reći - ne pišem ja ovde zbog lajkova (ali ipak prija),..
oni ortodoksni će reći
- BolE me q*** za lajkove (a ipak će mu biti drago kada ga dobiju) - tema je za psihologiju - koliko je licemera na forumima.
Ali Beli Medvedi to trebaju raditi da bi motivisali.

*** = fer
Vidiš valjda da ti neće vratiti kafanu. Odraasti. Ali će ti lako vratiti baš ono što te boli.

Slične teme

Back