Гост форума
Aktivan član
- Poruka
- 1.536
Болдовано: Веома разумно и не дозволи да те нешто поколеба.Ma i ja bih to spuc'o bez problema na dobar auto, po par meseci na Tajlandu i Brazilu, fensi garderobu...
Al' fora je shto se ovolika kolicina novca nema odjednom mnogo puta u zivotu... pa bih hteo da sa ovim ipak neshto napravim...
I o biznisu sam razmisljao... i to proizvodnja i izvoz rakije.
E sad tu ima jedna druga parcela (tj. imanje) koja je na plodnom zemljistu, cak je i veca, gde bi moglo da se zasadi par stotina stabala sljive... pa za koju godinu da se krene sa tim. Al' kako nemam iskustva.... a i drzava kako sam cuo stalno zaHebava proizvodjache (te plati ovo, ono, angazuj tehnologa, polj. tehnicara, strucnjaka za sve i svashta), pa se sve to na kraju zakomplikuje...
A i kontam da bi mi 25000 eura bilo malo za sve to, prvenstveno jer bih hteo da napravim prepoznatljiv brend u kom bi stranci uzivali sa zadovoljstvom... umesto da rakiju izvozim samo nashoj 'dijaspori'. Kontam, kad chovek spomene "Smirnoff", svi znaju na kakvu vodku misli.... A stranci koji su probali rakiju sa nashih prostora, kazu da je 100 puta bolja i jacha od vodke... samo nije iskorisceno to kako valja... pa bih, ono, da igram na tu kartu....
Kako sam samo ambiciozan![]()
Одлична ти је идеја за ракију.

Имај на уму да већина почетника у приватном бизнису пропадне у првих 5 година рада.
Мој предлог ти је да ако ниси искусан у послу са ракијом кренеш са домаћим тржиштем и малим количинама док "не уђеш у посао". А ако ти "крене" онда прошируј.
Даћу ти пример једне моје познанице фризерке:
Имала је изнајмљен малецки салон неких 5-6 година. Све порезе и дажбине је поштено плаћала, све је поштено пријављивала и радила. Једва да је имала неку зараду.
Онда јој се указала прилика за велики салон и преселила се тамо. Међутим већи салон је повукао и веће трошкове. Пред крај је узимала новац од маме пензионерке да би имала за кирију. Морала је да затвори салон.
Онда се запослила код своје сестре у салон и сазнала да њена сестра иако је салон велик има мизерне трошкове. Телефон=0дин а прича нон стоп преко телефона, грејање=0дин, раднице па и она непријављене, кирија мизерна, ..., ...
Ову причу сам написао из разлога да бих ти уколико не знаш дочарао начин пословања у Србији (успешан и неуспешан).
Мораш добро да се распиташ на који начин да будеш успешан у том послу.