Kako najlakše upropastiti vezu?

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.785
Sedim pre neko veče sa partnerkom i ulazimo u nešto složeniju tematiku - naše pretkodne veze, sekusalna iskustva i kako to izgleda kada stvari krenu nizbrdo. Tu negde dolazimo do toga da drugačuje gledamo na stvari i na sama iskustva koja smo imali. Sada naravno je da gledamo drugačije no, ovde je u pitanju 180 drugačije. Oboje smo ostali u ok odnosima sa bivšima/viđamo se/družimo povremeno no okolnosti kako je došlo do prekida su dosta drugačije. Konkretno, u mom slučaju ako vidim da stvari kreću nizbrdo i ako u nekom razumnom roku to ne može da se dovede u red najrealnije je da ću dići ruke od svega i (sabotirati odnos tako da se meni obije o glavu), dok je kod nje sutuacija takva da će (poduže) čekati da se stvari promene/razreše (što se baš nešto i ne dešava...).

Kakva su vaša iskustva sa vezama i sl. - šta uglavnom dovede do raskida/okončanja samog odnosa? Kada najpre uočavate crvene zastavice? Šta za vas može da upropasti odnos, kako gledate na to ko je kriv za krah?

Sedim pre neko veče sa partnerkom i ulazimo u nešto složeniju tematiku - naše pretkodne veze, sekusalna iskustva i kako to izgleda kada stvari krenu nizbrdo. Tu negde dolazimo do toga da drugačuje gledamo na stvari i na sama iskustva koja smo imali. Sada naravno je da gledamo drugačije no, ovde je u pitanju 180 drugačije. Oboje smo ostali u ok odnosima sa bivšima/viđamo se/družimo povremeno no okolnosti kako je došlo do prekida su dosta drugačije. Konkretno, u mom slučaju ako vidim da stvari kreću nizbrdo i ako u nekom razumnom roku to ne može da se dovede u red najrealnije je da ću dići ruke od svega i (sabotirati odnos tako da se meni obije o glavu), dok je kod nje sutuacija takva da će (poduže) čekati da se stvari promene/razreše (što se baš nešto i ne dešava...).

Kakva su vaša iskustva sa vezama i sl. - šta uglavnom dovede do raskida/okončanja samog odnosa? Kada najpre uočavate crvene zastavice? Šta za vas može da upropasti odnos, kako gledate na to ko je kriv za krah?
Ne mozes ti reci ribi gotovo je i lako je skinuti s koorca,nego moras necim da joj se zgadis da te ostavi kapiras,prevara mozda nije nacin ako je mazohista mozda se vise primi

Eno sada jednog RL primera koji je relativno čest kod nas. Moji ćale i keva su preko 40 godina u braku, blago rečeno brak im je katastrofa (uzeli su se negde kada je on imao 27, a ona 24 god). Prvih par godina i nekako, međutim posle toga je svako krenuo da tera neko svoje ludilo... Poslednjih godina je bilo posebno teško sa svađama i sl. međitim desila se neka situacija koja je uzrokovala da više ne žive pod istim krovom - rezultat toga ide im bolje nego bilo kada pre. Kako sam skontao toliko su vremena provodili zajedno da više organski nisu mogli da gledaju jedno drugo.
Ono što mi je takođe zanimljivo upali su u stanje zavisnosti jedno od drugog (mislim na regulisanje stvari u njihovim životima, ona i nekako može bez njega jer ima nekog ko joj sada pomaže oko tih stvari, sa druge strane on je pogubljen i non stop juri nekog ko bi mu je zamenio po tim pitanjima...
Kako sam pričao sa više njih koji ih poznaju nekako bi im bilo normalno da su se oni još pre 10ak godina rastali (burazer i ja smo tada već bili odrasli/odselili smo se iz kuće upravo zbog situacije između njih).

Sto jednostavno ne raskines? Zasto bi se zgadjivao nekome?
Mislim da nije baš jednostavno raskinuti u nekim situacijama, a da ne ostanu neke potencijalne posledice ili kako se kaže da nema closure-a. Npr. pred Novu sam dejtovao jednu devojku, naleteli smo na neki problem i pomalo burno raskinuli...Nismo obavili razgovor o tome šta se desilo i trebalo nam je nekih mesec dana odmora jedno od drugog da razrešimo situaciju (konkretno ona je raskinula samnom). Sada smo ok, čujemo se povremeno, trebamo ove nedelje da izađemo na piće/klopu. Lično mi se ne dopada da veze ostavljam nerazrešene - deluje mi previše mučno da jedno drugo stavljamo u stanju: šta se zapravo desilo?

Mislim da nije baš jednostavno raskinuti u nekim situacijama, a da ne ostanu neke potencijalne posledice ili kako se kaže da nema closure-a. Npr. pred Novu sam dejtovao jednu devojku, naleteli smo na neki problem i pomalo burno raskinuli...Nismo obavili razgovor o tome šta se desilo i trebalo nam je nekih mesec dana odmora jedno od drugog da razrešimo situaciju (konkretno ona je raskinula samnom). Sada smo ok, čujemo se povremeno, trebamo ove nedelje da izađemo na piće/klopu. Lično mi se ne dopada da veze ostavljam nerazrešene - deluje mi previše mučno da jedno drugo stavljamo u stanju: šta se zapravo desilo?
Pa dobro, stvar je da pokusas. Neke osobe ostave svadju i nekakav mak na konac, jer nije uspelo da se podigne na taj nivo. Licno sam uvek izbegavao takve osobe i imam male testove na startu u smislu kako reaguje na neke moje poteze, ili ako svadjom provocira komunikaciju na stranu na koju zeli, manipulacijama.. To su mi sve znaci da ako tad, u tom trenutku ne stane s tim i od tada nikad vise ne uradi to, to je dobar znak. Ako ne... Ne bik se petljao. A obicno tako idu stvari zar ne?

Nisam nikog trenirao ,imas veze od po 5-6 godina nije to kao faca sam aj cao
Pazi, nisam imao iskustva da mi spavaju na otiracu ili sede ispred gajbe pognute i u "bolu" uplakane sa gde si ti nema te.
Vidjao sam takve situacije, ali ja sam ih, ponosno mogu reci, na startu resavao. Nisam cekao 5 godina. Al kapiram, covek se lako upusti u bajku i voznju. Jbg, treba biti oprezan i principijalan.

До раскида ја мислим да доведе разочарање у другу страну. Више те негледа као вредног порцеланског лабуда. Зато сам става да пре везе мора добро и вишемесечно упознавање, да и једна и друга дтрана добију што реалнију слику свог псртнера

До раскида ја мислим да доведе разочарање у другу страну. Више те негледа као вредног порцеланског лабуда. Зато сам става да пре везе мора добро и вишемесечно упознавање, да и једна и друга дтрана добију што реалнију слику свог псртнера
Jesi skino mrak ili i dalje teoretises?

Nepoštovanje
Nerazumevanje
Ignorisanje

Ko je kriv?Često obe strane.

Back