C
chika_doktor
Gost
e nemoj tako ja sve sto popijem i platim!!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aleksej_BASO:Znas kako, slagao sam.Vozili smo se 182-3 tako nesto, davno je bilo pre dve godine...
Bilo je to na Futoskom putu od bolnice kada se ide prema Futogu, ima dosta, jedno 2-3 kilometra, mozda i manje ili vise, nemam predstavu. Sumnjam da ti nesto znaci ali ko je iz NS zna gde je to, bar su kod nas sve ulice ravne i dugacke
Vidi snaga je snaga, a ako motor ima i ubrizgavanje to je jos jedan + :wink: . KAdet moze da bude bolji od Tigre samo ako je laksi, Tigra ima oko 1000-1100kg ako se secam dobro, (a mozda i gresim, ali dosta je teza od Corse iste generacije) ne znam za kadeta, ali sumnjam da ima mnogo ispod 900kg.
E sada da se vratim na brzinu.... SVI ali BUKVALNO SVI brzinomeri LAZU U PLUS. To je jednostavno tako iz bezbednosnih razloga da bi proizvodjaci skinuli odgovornost sa sebe u nekom slicaju....
E sad razlika izmedju skupih i jeftinih kola je KOLIKO laze. Npr BMW 3 iz 88. na 220 pokazuje 224, dok Yugo GVX (imam novine Auto Revija iz 88. verujem da su im merenja vrlo ozbiljna) pokazuje 180, a ide 155.... Tako mnogi tvrde da je njihov stojadin isao 190 :shock: :shock: :shock: ili 180 i to je puno.
Tako da sumnjam da je Kadetov brzinomer mnogo precizan znaci bar 10-15 minimum je sporiji. Naravno i od tih Tigrinih 190ak se treba odbiti 10ak km/h ali je ipak novji auto i ozbiljniji. Inace odstupanje je najcesce progresivno, znaci ako pri srednjim brzinama sat pokazuje 10km/h vise na maksimalnoj ce mnogo vise da pokaze.
E sad nauka.....Nesto malo teorije kretanja.
Kadet Cw=0,32 (GSI Cw=0.30) A=1,85
Tigra Cw=0.31 A=1,78
Cudno ali Cw im je jako slican....
Imam neku formulu kojom se moze racunati maksimalna brzina, za bilo koji auto.TJ moze se za zadatu brzinu izracunati potrebna snaga.
Malo je duza formula pa je necu pisati, ali nije me mrzelo da racunam, jer sam bas odavno hteo da vidim bas za tigru koliko moze da ide, teoretski. I dobio sam da za brzinu od 190km/h treba
Tigri 93KS
Kadetu 95KS...
To moze malo da izmeni ako je put bolji ili tako nesto, ali to je to...
E sad koliko je bilo "pametno" ici kroz grad 180ak... Pa naravno da nije, ali o tome se ne razmislja, bila je noc i nije nigde bilo nkoga. A drugar je tek kupio auto, pa ono malo da ga isprobamo...E sada sta se desilo na kraju, vozi drugara do brzo i na kraju pravaca semaf a posle semafora ima jos jedan tako dugacak pravac, ali na semaforu crveno.... I nista stadosmo mi na pola raskrsnice, sreca da nije bilo nigde nikoga a ono pored na pandurski auto.. :shock: sreca panduri parkirali i otisli na pljeskavice ... :-)
Inace kocnice su na tigri odlicne, pa i pored dobosa nazad prednje su mnogo vaznije! retko koji prosecan auto ima nazad diskove, i s obzirom na sve samo se jako brzim i snazinm automobilima "isplati" stavljati diskove nazad je oni malo komplikuju izradu ako su nazad... Na tigri je jedino limarija ocajana.
Superbird:Moj komsija je vozio svoju Corsu 1.2 180+ tako da je tvoj kadet pusiona :wink: a javicu vam kad budem ukrao tramvaj i navukao 160km/h koristeci duracell baterije![]()
Superbird:Moj komsija je vozio svoju Corsu 1.2 180+ tako da je tvoj kadet pusiona :wink: a javicu vam kad budem ukrao tramvaj i navukao 160km/h koristeci duracell baterije![]()
Garwor:Nije to nista. Ujakov trabant karavan...![]()
A ovo si morao da napišeš, a?Aleksej_BASO:Mi pogledamo ono dve esktra ribe madjarice i samo se smeskaju!!!
intra:Ne mora da znači možda je bušena glava, drugi klipovi itd.