Kako mogu pronaci zvuk 60tih?

Marin55

Domaćin
Banovan
Poruka
3.091
U planu sam da osnujem jedan hard rock band. Molim vas pomozite mi i savjetujte me sta da radim. Kako mogu na mojim snimljenim pjesmama uradim zvuk 60tih tacnije Rock Sound u periodu 1967 do 1970 godine.
Kako mogu nastelovati bubnjeve da zvuce kao iz tog perioda i kako mogu nastelovati zvuk gitare i mog benda da zvuci kao da je proizvod rock albuma iz neke '68 godine?

Hvala vam unaprijed

Prethodno da se cuje kao nas razgovro iz benda pa kao nastimavamo gitare i onda pocinje uvodna pjesma tj song hit. Znate tako izgleda prirodnije.
Na primejr kazem mom clanu benda uz osmjeh, hej kako ti ide? A on smijecu se hahahha dobro.

Marin55:
U planu sam da osnujem jedan hard rock band. Molim vas pomozite mi i savjetujte me sta da radim. Kako mogu na mojim snimljenim pjesmama uradim zvuk 60tih tacnije Rock Sound u periodu 1967 do 1970 godine.
Kako mogu nastelovati bubnjeve da zvuce kao iz tog perioda i kako mogu nastelovati zvuk gitare i mog benda da zvuci kao da je proizvod rock albuma iz neke '68 godine?

Hvala vam unaprijed

Pazi burazeru i mene je isto pitanje mucilo...
Sada ne znam da li zelis da se tako cujes uzivo ili da snimljen zvuk, recimo na cd obradis da bude takav.

Sto se tice uzivo zvuka, tj. svirke... teze je to napraviti... mozes uz pomoc nekih efekt porocesora to postici... ali je ipak najbolje imati originalne instrumente... u stvari mislim bolje je imati starija pojacala... po mogucstvu lampase...
E to je mnogo skupo, a i tesko je naci dobro ocuvan...

A sto se tice snimanja, to i nije neki problem...
Evo gitara bi trebala da ima neki fuzz a ne distorziju ili overdrive... npr. Hendrix je cepao fuzz...
Sto se tice bass-a, on ne sme da bude dubok, moraju visi tonovi da preovladavaju.
A za bubanj... hmmm, on bi isto trebao da bude nekako prigusen...

Mozda isto mozes da stavis i neki reverb... to je bilo dosta popularno u 60-im...
Daje bas neki sirov zvuk...

Nadam se da ces uspeti ono sto zelis...
Pozzzz

Back