Smatram da grešite u postavci Luminara i odredbe toga šta je dobro, a šta loše kada je reč o čoveku, te da li su nečiji ciljevi povoljni ili ne.
Saturn i Mars nisu uvek malefici, već se u tradicionalnoj astrologiji predstavljaju tako jer je astrološko tumačenje načinjeno tako da odgovara isključivo čovekovom životnom boljitku. A mudrost nam nalaže da astrologija ne može samo da služi čoveku za čovekove pohlepne gluposti, već da mora pronaći balans u skladu Astrologije i sveta oko sebe. Narušavanje balansa dovodi do katastrofalnih posledica.
U astrologiji, zaista, ne postoji ništa što je dobro ili loše. Dete koje se ne spotakne ili ne opeče nikada neće naučiti da nešto ne treba da radi. Ljudima kojima se ne dozvoljava da uče na svojim greškama, možda i nikad ne nauče. A neki ljudi bez obzira koliko grešaka naprave, nikada se ni ne opamete. I onda se tako vrti u krug, isto kao i njihova karta u skladu tranzita.
Mars koji vlada seksualnim odnosom svakako ne može biti loš. Ne znam ljude koji mogu da kažu da im smeta seks ili da je to nepovoljno. Fizička aktivnost, dalje, svakako ne može biti loša. Povećava znojenje i doprinosi izbacivanju toksina iz tela. Trčanje nikako ne može da bude loše, povećava pritisak, povećava rad srca, prečišćava krv praktično ako je neko posvećen tome.
Sa Saturnom otac može da mnogo pomogne. Može i automobil da kupi za rođendan. Može da planira tvoju budućnost i pre nego što nešto učiniš u svom životu. Veliki životni oslonac da bude, a dodatno te uči poštovanju i poštenju. Ako je bilo šta od toga maliciozno, ja onda neću da se više bavim astrologijom
A to što je neko lično tocilo pa se zbog loših aspekata MArsa i Saturna vezuje za diranje raznih pušaka i pištolja, recimo, ili se dohvati noževa pa se secne, ili razbije koleno, to su druge stvari. Ali opet, kada se koska razbije u deliće, ponovo ojača i bude snažnija. Zato je i Mars egzaltiran u Jarcu jer upravo tu svako uništenje donosi jaču konstrukciju.
Bebama lome kukove na ortopediji, deci se noge nameštaju pre nego što se ostari. Posle je kasno, kosti nisu više toliko ni elastične, a ni promenljive.
Doktor mora da zakrpi i sveca, a i ubicu. Isto je i sa Astrolozima. Ako se vi trudite da drugima komandujete životom ili situacijama, to je neprofesionalnoi ne može se usaglasiti sa astrološkom normom izolovanosti i šire slike o svemu.
Nisu dogme problem vec sto ljudi ne poznaju osnove pa brkaju sta na cega utice I sya je od cega u karti...
Los Mars je kao brzi automobil kojim vozis u.punoj brzini, ali pogresnom trakom ili u suprotnom smeru
Brzim automobilima vlada Merkur, ne Mars. Eto vam prve i osnovne dinamike koja pobija vaš stav zbog kontradiktornosti. Zbog toga ja dolazim u nezgodnu situaciju gde moram da dovedem vaše astrološko znanje u znak upita, jer sam zbunjen dok govorite jedno, a činite drugo.
Dogme i te kako jesu problem, i to kod ljudi koji se nazivaju astrolozima. Religijske dogme u astrologiji. ''Svetlost-Tama'' dogme u astrologiji. Postavio bih vam kartu ljudi rođenih na lokacijama gde Sunce traje po nekoliko meseci da objasnite dinamiku Svetla i Mraka u njihovoj karti, ali mogu odmah da kapiram da to nikada niste radili jer vam nije palo napamet da probate i uvideli bi u trenutku, bukvalno u roku od pet minuta analiziranja, da ''dnevno svetlo'' ili ''noćno svetlo'' ne igraju nikakvu ulogu. A onda bi počeli da istražujete Neutrine shvativši da svetlost, bez obzira što je ljudsko oko ne vidi, i dalje dopire i prolazi kroz celu planetu kao i sva živa bića. Pa bi onda bili stava ''Aha, ipak treba učiti i naučnu sferu kako bi pospešili astrologiju''. I tu bi bili u pravu jer ste naglasili znak Device kao znak gde je Merkur egzaltiran.
Iskreno, nemam pojma kakve veze ima Devica sa Svemirom i simbolima, za mene su metafore u domenu Strelca i Riba, dva znaka gde je Merkur veoma slab tradicionalno. Logično mi je da je Astrologija u vladavini Vodolije, u okviru 11te kuće i svim stvarima koje se tiču posmatranja Uvis kojim vlada upravo Uran. Logično mi je da je Merkur egzaltiran u Vodoliji jer sve su planete loptastog oblika, u konstantnom spinu u odnosu na njihovo Sunce (lav), stvarajući prirodnu dinamiku odnosa planeta i zvezde. Logično mi je da kada kiša pada ću odmah povezati za Vodolijom, a kada udaraju munje direktno povezati sa Uranom koji vlada naglim udarima i blicevima, a ne Marsom koji nema nikakve veze s padanjem kiše. I naravno da je logično da Uran je egzaltiran u Škorpiji jer kada kiše padaju, potoci se stvaraju. A ne požari. Ne dim. Ne gorenje.
Zato kada napomenete da moderna astrologija je nelogična i neprirodna, ja se pitam - koliko ste je vi zapravo istraživali?
Jednostavno, ne postoji niti jedno ''apsolutno znanje'' koje se može primeniti u astrologiji, ali ja sam saglasan da ne treba skakati pred rudu. Vi ste to učinili podsmevajući se modernoj astrologiji, a obrazložili svoje stavove niste na kvalitetan način. Ni u primeni praktičnog, a ni teoretskog.
Pozdrav!