Kako ljudi uspeju da rade dva posla?

Meliot

Elita
Poruka
24.631
Kako ljudi uspeju da rade dva posla? Ja posle 8 ili 10 sati na posli na za šta nisam sposoban, a pogotovu ne da ponovo radim. Najjačisi ovi doktori što rade u državnim bolnicama i rade tezge privatno. Oni izgleda ništa ne rade u državnim bolnicama nego odu rade po par sati dnevno (ako rade i toliko) i odu da rade tezge u privatnim bolnicama za veće pare.

Poslednja izmena:
Ti po običaju karikiraš, preteruješ, šegačiš se.
kada bi malo realnije opisao stvarno stanje, pomogao bi i sebi.
Doktor može danas da pomogne petorici (ili dvojici) ili 55-orici. Zavisi koliko ima pacijenata taj dan.
Obavi vizitu, odredi terapiju (u bolnici) , napiše izveštaje, otpusne liste potpiše,..
Računari su umnogome skratili posao.
I u 11h ili u 13h, ili u 15h je uradio sve što je morao,... Ako je kvalitetan radiće u privatnoj (honorarno), ako nije neće.

Ja mogu da imam danas dva časa ili 8 č,.. ne zavisi od mene već od rasporeda,..
Jel ti sad malo jasnije ?

Poslednja izmena:
Ti po običaju karikiraš, preteruješ, šegačiš se.
kada bi malo realnije opisao stvarno stanje, pomogao bi i sebi.
Doktor može danas da pomogne petorici (ili dvojici) ili 55-orici. Zavisi koliko ima pacijenata taj dan.
Obavi vizitu, odredi terapiju (u bomnici) , napiše izveštaje, otpusne potpiše,..
Računari su umnogome skratili posao.
I u 11h ili u 13h, ili u 15h je uradio sve što je morao,... Ako je kvalitetan radiće u privatnoj (honorarno), ako nije neće.

Ja mogu da imam danas dva časa ili 8 č,.. ne zavisi od mene već od rasporeda,..
Jel ti sad malo jasnije ?
Nije, bolnice su uvek pune, ljudi ne mogu da se pregledavaju ili leče preko računara. Doktor mora po zakonu da bude 8 sati na radnom mestu, plus dežurstva. Kad oni stignu da šljakaju i u privatnoj bolnici stvarno ne znam.

Pa idi u nekom većem gradu pa vidi da li nisu. Ali bez obzira, po zakonu doktor mora biti 8 sati na radnom mestu u smeni. Ne može on da sanja kada će naići pacijent.
Jel se ti praviš neobavešten ?
Moje prvo radno mesto je bila bolnica (EKG, Rentgeni, monitoring itd,..).
Imaš hirurge. Zakazana jedna operacija (za jednog doktora hirurga),.. ni u viziti ne idu svi,..Za hitne slučajeve su dežurni i urgentni,..
Koliko me platiš, ja toliko i radim,... - nađi drugog,.. boljeg.
Šta ti ustvari hoćeš sa ovom temom ?.

Stvari su daleko složenije nego što ti vidiš (pišeš) i negoli bih ja imao vremena da ti to opisujem.
------------------------------------------------
Sistem treba menjati,.. skoro svuda,.. nisu krivi doktori,..

valjda prilagodiš nekako, evo ko ima dva posla nek napiše kako to izgleda. moj je kao mali i traje više sati, ali sam bila uhodana s njim pre velikog posla
npr ako držiš tri časa nedeljno, to nije mnogo; tako nešto. ako pokušavaš da od dodatnog napraviš neki glavni samo ne znam koliko to uspe i to u srbiji

Nije, bolnice su uvek pune, ljudi ne mogu da se pregledavaju ili leče preko računara. Doktor mora po zakonu da bude 8 sati na radnom mestu, plus dežurstva. Kad oni stignu da šljakaju i u privatnoj bolnici stvarno ne znam.

da li dr radi svaki dan ili nekim danima? ili neki rade delimično radno vreme; ako je npr psihijatar, može tipa 2x nedeljno da primi nekoliko ljudi na terapiju mada nije to baš mnogo

Jel se ti praviš neobavešten ?
Moje prvo radno mesto je bila bolnica (EKG, Rentgeni, monitoring itd,..).
Imaš hirurge. Zakazana jedna operacija (za jednog doktora hirurga),.. ni u viziti ne idu svi,..Za hitne slučajeve su dežurni i urgentni,..
Koliko me platiš, ja toliko i radim,... - nađi drugog,.. boljeg.
Šta ti ustvari hoćeš sa ovom temom ?.

Stvari su daleko složenije nego što ti vidiš (pišeš) i negoli bih ja imao vremena da ti to opisujem.
------------------------------------------------
Sistem treba menjati,.. skoro svuda,.. nisu krivi doktori,..
Pa zašto većina doktora radi u državnim bolnicama kad je nezadovoljna? Neka rade privatno. Premijer Đuro Macut kupio vilu od milion evra. Nije je kupio od rada na fakultetu ili u državnoj bolnici nego od privatnih tezgi. Kako je to uspeo? Pa zato što je imao lufta u državnom sektoru i radio privatno. Taj luft je dat profesorima i lekarima da se psihički odmore jer im je navodno posao mentalno i psihički zamoran. Ako oni mogu da rade dodatno privatni posao onda znači da im taj luft nije potreban i da ga zloupotrebljavaju.

Kako ljudi uspeju da rade dva posla? Ja posle 8 ili 10 sati na posli na za šta nisam sposoban, a pogotovu ne da ponovo radim. Najjačisi ovi doktori što rade u državnim bolnicama i rade tezge privatno. Oni izgleda ništa ne rade u državnim bolnicama nego odu rade po par sati dnevno (ako rade i toliko) i odu da rade tezge u privatnim bolnicama za veće pare.
posle posla ides da gradis svoje :)

ili se nadas samo jedan dan da ce da pada kisa pa da imas "razlog" da ne radis posle posla. da bi odmorio makar 1 dan

a kisa je pala tek 74ti dan. e tad je bilo prvo slobodno popodne :)|

ima i takih.. a posle kazu vidi, odakle mu?
pa odakle, radio do pola noci
Ko može sa radi po 16 sati i tako 5-6 dana u nedelji? Pusti ti te priče. Pa i konj bi crko a kamoli čovek od tolikog rada.

Zabušavaju na jednom poslu. Ili im je taj posao lak, nezahtevan pa imaju energije. Što je ok ako im se tako zalomi. Ali nije ok da hvataju krivine na državnom da bi radili privatno i onda se hvale kako rade dva posla.

Ne može 16 sati da se radi kvalitetno, tj. može ali u ograničenom periodu. Posle dolazi do pregorevanja.

Ako rade 4 sata jedan onda to nije jedan posao nego pola. Znači nešto najrealnije a da nije zabušavanje i da je održivo na srednje staze je da se radi 12 sati, a to je jedan i po posao.

Poslednja izmena:

Back