Kako ljudi uspeju da rade dva posla?

Meliot

Elita
Poruka
24.277
Kako ljudi uspeju da rade dva posla? Ja posle 8 ili 10 sati na posli na za šta nisam sposoban, a pogotovu ne da ponovo radim. Najjačisi ovi doktori što rade u državnim bolnicama i rade tezge privatno. Oni izgleda ništa ne rade u državnim bolnicama nego odu rade po par sati dnevno (ako rade i toliko) i odu da rade tezge u privatnim bolnicama za veće pare.

Poslednja izmena:
Ti po običaju karikiraš, preteruješ, šegačiš se.
kada bi malo realnije opisao stvarno stanje, pomogao bi i sebi.
Doktor može danas da pomogne petorici (ili dvojici) ili 55-orici. Zavisi koliko ima pacijenata taj dan.
Obavi vizitu, odredi terapiju (u bolnici) , napiše izveštaje, otpusne liste potpiše,..
Računari su umnogome skratili posao.
I u 11h ili u 13h, ili u 15h je uradio sve što je morao,... Ako je kvalitetan radiće u privatnoj (honorarno), ako nije neće.

Ja mogu da imam danas dva časa ili 8 č,.. ne zavisi od mene već od rasporeda,..
Jel ti sad malo jasnije ?

Poslednja izmena:
Ti po običaju karikiraš, preteruješ, šegačiš se.
kada bi malo realnije opisao stvarno stanje, pomogao bi i sebi.
Doktor može danas da pomogne petorici (ili dvojici) ili 55-orici. Zavisi koliko ima pacijenata taj dan.
Obavi vizitu, odredi terapiju (u bomnici) , napiše izveštaje, otpusne potpiše,..
Računari su umnogome skratili posao.
I u 11h ili u 13h, ili u 15h je uradio sve što je morao,... Ako je kvalitetan radiće u privatnoj (honorarno), ako nije neće.

Ja mogu da imam danas dva časa ili 8 č,.. ne zavisi od mene već od rasporeda,..
Jel ti sad malo jasnije ?
Nije, bolnice su uvek pune, ljudi ne mogu da se pregledavaju ili leče preko računara. Doktor mora po zakonu da bude 8 sati na radnom mestu, plus dežurstva. Kad oni stignu da šljakaju i u privatnoj bolnici stvarno ne znam.

Pa idi u nekom većem gradu pa vidi da li nisu. Ali bez obzira, po zakonu doktor mora biti 8 sati na radnom mestu u smeni. Ne može on da sanja kada će naići pacijent.
Jel se ti praviš neobavešten ?
Moje prvo radno mesto je bila bolnica (EKG, Rentgeni, monitoring itd,..).
Imaš hirurge. Zakazana jedna operacija (za jednog doktora hirurga),.. ni u viziti ne idu svi,..Za hitne slučajeve su dežurni i urgentni,..
Koliko me platiš, ja toliko i radim,... - nađi drugog,.. boljeg.
Šta ti ustvari hoćeš sa ovom temom ?.

Stvari su daleko složenije nego što ti vidiš (pišeš) i negoli bih ja imao vremena da ti to opisujem.
------------------------------------------------
Sistem treba menjati,.. skoro svuda,.. nisu krivi doktori,..

valjda prilagodiš nekako, evo ko ima dva posla nek napiše kako to izgleda. moj je kao mali i traje više sati, ali sam bila uhodana s njim pre velikog posla
npr ako držiš tri časa nedeljno, to nije mnogo; tako nešto. ako pokušavaš da od dodatnog napraviš neki glavni samo ne znam koliko to uspe i to u srbiji

Nije, bolnice su uvek pune, ljudi ne mogu da se pregledavaju ili leče preko računara. Doktor mora po zakonu da bude 8 sati na radnom mestu, plus dežurstva. Kad oni stignu da šljakaju i u privatnoj bolnici stvarno ne znam.

da li dr radi svaki dan ili nekim danima? ili neki rade delimično radno vreme; ako je npr psihijatar, može tipa 2x nedeljno da primi nekoliko ljudi na terapiju mada nije to baš mnogo

Jel se ti praviš neobavešten ?
Moje prvo radno mesto je bila bolnica (EKG, Rentgeni, monitoring itd,..).
Imaš hirurge. Zakazana jedna operacija (za jednog doktora hirurga),.. ni u viziti ne idu svi,..Za hitne slučajeve su dežurni i urgentni,..
Koliko me platiš, ja toliko i radim,... - nađi drugog,.. boljeg.
Šta ti ustvari hoćeš sa ovom temom ?.

Stvari su daleko složenije nego što ti vidiš (pišeš) i negoli bih ja imao vremena da ti to opisujem.
------------------------------------------------
Sistem treba menjati,.. skoro svuda,.. nisu krivi doktori,..
Pa zašto većina doktora radi u državnim bolnicama kad je nezadovoljna? Neka rade privatno. Premijer Đuro Macut kupio vilu od milion evra. Nije je kupio od rada na fakultetu ili u državnoj bolnici nego od privatnih tezgi. Kako je to uspeo? Pa zato što je imao lufta u državnom sektoru i radio privatno. Taj luft je dat profesorima i lekarima da se psihički odmore jer im je navodno posao mentalno i psihički zamoran. Ako oni mogu da rade dodatno privatni posao onda znači da im taj luft nije potreban i da ga zloupotrebljavaju.

Kako ljudi uspeju da rade dva posla? Ja posle 8 ili 10 sati na posli na za šta nisam sposoban, a pogotovu ne da ponovo radim. Najjačisi ovi doktori što rade u državnim bolnicama i rade tezge privatno. Oni izgleda ništa ne rade u državnim bolnicama nego odu rade po par sati dnevno (ako rade i toliko) i odu da rade tezge u privatnim bolnicama za veće pare.
posle posla ides da gradis svoje :)

ili se nadas samo jedan dan da ce da pada kisa pa da imas "razlog" da ne radis posle posla. da bi odmorio makar 1 dan

a kisa je pala tek 74ti dan. e tad je bilo prvo slobodno popodne :)|

ima i takih.. a posle kazu vidi, odakle mu?
pa odakle, radio do pola noci
Ko može sa radi po 16 sati i tako 5-6 dana u nedelji? Pusti ti te priče. Pa i konj bi crko a kamoli čovek od tolikog rada.

Back