- Poruka
- 73.635
Evo malo skrivenog sadrzaja kroz putopis britanca
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije ksenofobija i rasizam bolest uma vec okoline.Ne bi se složio da preziremo grupe, ali evo recimo ja sam skroz kul i tolerantan u tom smislu i skroz podržavam mešanje kultura i multi-kulturalno društvo, mislim u principu čovek je po prirodi nomad i u čovekovoj prirodi je da bude radoznao, da ima potrebu da se kreće, da upoznaje druge kulture, druge ljude, da deli neka iskustva sa njima, pravi neke paralele, itd i recimo super je to da ovde dođe ne znam jedan lik iz Brazila, jedan iz Meksika, pa ne znam dođe neka Kenijka ili Nigerijka koja se udala ovde, dođe neki Jamajčanin ili lik sa Devičanskih Ostrva koji je oženio neku našu, pa dođe neki Rus, pa neki Amer, pa dođe neki Kinez i otvori restoran ovde, pa dođe neki lik iz Gane da studira ovde, pa dođe neki Libijac,neki Egipćanin,pa dođe neki Grk, neki Italijan kome je recimo žena odavde, itd, itd , pa eto sad svi oni imaju neku interakciju sa nama, imaju neku međusobnu interakciju, ono međusobno se svi druže, zabavljaju, zasnivaju porodice, posluju, itd i tako se spontano stvara ta neka raznolikost i kulturno mešovita i kosmopolitska sredina, ono to je super i to je naravno skroz u redu, kao što je skroz u redu da i ja možda sutra odem negde u neki deo sveta i tamo pronađem svoju drugu domovinu, tamo zasnujem porodicu, među tim ljudima tamo steknem neke nove prijatelje, novu rodbinu, itd i to je skroz ok ali nešto sasvim drugo je socijalni inženjering i sad ne znam kao ovde ljudi masovnu idu preko pa nam fali ne znam vozača autobusa pa eto dovešćemo 50 hiljada Pakistanaca i Bangladešana da ovde voze autobuse ili ne znam počeo rat u Ukrajini pa nam dođe par stotina hiljada Rusa ili ne znam dođoše ne znam koliko hiljada Kineza da ovde prodaju svoju jeftinu robu, to je već nešto potpuno drugo, jer obično sve te skupine kad negde dođu u većim grupama uglavnom žive u nekom svom bubble-u i u nekom svom paralelnom univerzumu i nemaju nikakvu interakciju ni sa lokalnim stanovništvom ni sa ostalim skupinama i to onda više nije nikakvo multi-kulturalno društvo i što ih više ima unutar tog njihovog bubble-a veća je šansa da će krenuti da traže neku vrstu autonomije, da će krenuti da traže izgradnju svojih crkava ili hramova, škole na svom jeziku i da će krenuti da traže neka posebna pravila za njih i da se društvo i zemlja u kojoj se nalaze prilagođava njima umesto obrnuto.
Mislim ksenofobija i rasizam je bolesno stanje uma i stanje uma koje treba lečiti, i mislim čovek je po nekoj svojoj prirodi bića nomad i kao individua ima tu prirodnu potrebu i radoznalost da se kreće, da upoznaje druge ljude, druge kulture, da se meša sa ostalima, itd i to je neminovno i nešto čega je bilo od kako je sveta i veka i čega će biti zauvek jer to je nešto prirodno ali recimo sad socijalni inženjering i masovne migracije to već nije nešto spontano i prirodno nego je podstaknuto i isforsirano od strane nekog ili nečeg i znamo da i svuda kroz istoriju da i kad su se dešavale te masovne migracije recimo usled nekih nepogoda, suša, poplava, zemljotresa, ratova i slično da one nažalost nikad nisu prolazile bez nekih turbulencija, sukoba, ratova i ostalog.
Nije ksenofobija i rasizam bolest uma vec okoline.
Ljudi koji cine 99% svoje teritorije nemaju nikakvu fobiju ni mrznju prema turistima.
Samo neprijatelj svog naroda moze da ima takve zelje da naseli mase nekih drugih naroda koji su cesto mnogobrojni u svojoj kuci i svetu; te tako unistava svoju kulturu.
Kanada je npr. za 40 godina izmedju 1980 i 2020 sa 95% spala na 65% kad je upitanju evropska kulturna grupa u toj zemlji i izmenila kompletnu sliku ove drzave.
Nebi mi bilo ni malo drago da odem u Italiju i pomislim da sam u Tunisu.
Ne lupaj, stariji je Montreal od NS.Pa da ali tu okolinu čine ljudi odnosno njihovi umovi.
Inače Kanada je sama po sebi zemlja useljenika i većina Kanađana su tamo možda tek prva ili druga generacija i mislim ako se tamo doseljavaju iz Evrope što se ne bi doseljavali i iz ostalih delova sveta, mislim jedina konstanta u univerzumu je neprestana promena i naravno da se jedno društvo i slika jednog društva menja vremenom pa između ostalog i u etničkom smislu, mislim još kako ide razvoj tehnologije, sve je veći i brži protok informacija, protok ljudi, mislim nekad se preko okeana putovalo nedeljama ili mesecima a sad se okean prelazi za nekoliko sati, mislim uskoro će ispod okeana graditi one cevi kroz koje prolaze super-brzi vozovi pa će se recimo od Londona do Njujorka ili recimo od Luande do Rio de Ženeira stizati sa sat vremena i vremenom svet će sve više postajati globalno selo i same granice će sve više gubiti na smislu i značaju i prosto slike i izgled zemalja će se menjati što uključuje i demografsku sliku.
A inače to što neko ima potrebu da se naseli masu nekog drugog naroda u nekoj zemlji to nije spontan i prorodan proces već isforsiran i zapravo to je posledica kapitalizma, na taj način se obara cena domaće radne snage u nekoj zemlji, tipa neće Nemci više da rade na gradilištu za soma evra već traže barem 3 oni kao ok nema problema ne morate dovešćemo Turke i Balkance ili ne znam ovde neće više niko ceo dan da vozi autobus za 70 ili 80 hiljada ovi će ok dovešćemo onda Pakistance i Bangladešane a vi onda idete gde vam je bolje, mislim to je slika i prilika kapitalizma i barem oni koji su kao bili protiv komunizma i socijalizma sad ne bi trebalo da se žale zbog toga, ono hteli ste dobili ste.
Evo malo skrivenog sadrzaja kroz putopis britanca
Нису ни твоји Американци ништа другачији.Kinezi streljaju svoje Han Kineze, kada se pobune protiv CCP-a, kao one na Tjananmenu, a kamoli pa manjine.
To su ta fenomenalna Gadafi/Sadam/Kastro drustva na koje se loze srpske patriote.
Dobro.Нису ни твоји Американци ништа другачији.
Једино што признајем да се капитализам далеко боље показао од совјетског комунизма.
Да није њега не бисте имали ни никакву предност.
Упознао сам се са том антикомунистичком и либерално-капиталистичком причом на Х мрежи коју сеју ваши натовци, али је то по мени празна прича.
Кина је показатељ колико је амерички ексепционализам тупава идеја и тренутно земља са најбољим уређењем и идеологијом.
Кина ће пре или касније напасти Тајван, а то ће бити крај света кога знам.Dobro.
Кина ће пре или касније напасти Тајван, а то ће бити крај света кога знам.
И то ја једва чекам.
Онда су се твоји Американци зајебали што су дозволили оволико јачање Кине.Istocne despotije i diktature kao vodeca sila covecanstva ce vratiti covecanstvo u pecine.
Znaci jedva cekas da se kao ljudska vrsta vratimo zivotu po pecinama?
Vazi.
Ne moze niko da dozvoli ili ne dozvoli jacanje bilo cega.Онда су се твоји Американци зајебали што су дозволили оволико јачање Кине.
И пусти мене. Кина је сада нешто непревазиђено и далеко већи и опаснији непријатељ од Совјетског Савеза.
Који ће се пре или касније окренути против САД.
Најбоље да имају неке проамеричке полтроне и улизице.Ne moze niko da dozvoli ili ne dozvoli jacanje bilo cega.
Kineske firme su se razvile zbog slobodne trgovine i kapitalizma.
Da imaju normalnu vlast koja ih ne reketira i ne ogranicava im kapital i upravljanje, iste bi bile najjace firme i banke na svetu; i Kina, ili 10 drzava na danasnjoj kineskoj teritoriji, bi bile nova Amerika.
Na njihovu zalost, imaju totalitarno-banditsko-fasisticku vladavinu CCP-a koja ih ogranicava u tome.
CCP je najvece zlo sveta, ali su iznad svega najvece zlo za gradjane Kine i kineske firme.
Super im je sada, kada znaju da ce ih ubiti kao zeceve, sve vlasnike kineskih firmi, ako ne slusaju CCP.Најбоље да имају неке проамеричке полтроне и улизице.
То је оно што вам одговара, али нема шансе.
А у САД би могао да радиш шта хоћеш против интереса Владе?Super im je sada, kada znaju da ce ih ubiti kao zeceve, sve vlasnike kineskih firmi, ako ne slusaju CCP.
Uopste nisu podanici, sluge i ulizice, jeste.