Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
velika vetjina kineza pishe ne znakovima vetj abecedom...chak dobar deo njih i ne poznaje znakovnu zayebanciju...generalno znaju frekventnije rechi ali se ne koriste znakovima...
kinesko pismo na telefonu ..hmmmm..znaci telefon sa otprilike 15 tastera a 20000 znakova ->
vise od 1300 znakova po tasteru znaci trebalo bi im ceo dan za jedan sms a posle toga zbogom palcici...
Kinezi imaju oko 80000 znakova, ali takođe imaju i slova koja su na isti fazon kao znakovi, samo je komplikovanije (duže) pisati, pa koriste znake. Ako uzmemo u obzir da im qcanjem treba isto koliko i nama da napišu A, ma kako ono izgledalo, onda ovaj strašan trip postaje malo manji trip.
Tih slova ima, lupiću, oko tridesetak, isto kao naša draga ćErilica
:|.....ajd...kad se svi pravite pametni shto ne bi i ja.....ja sam chuo da kinezi imaju oko 20 000 000 slova i 500 000 000 simbola i znakova,i pishu sleva na desno,odozdo pa na gore......imaju 20 000 glagola,i 300 milijardi razlichitih vremena......:|