Kako jednan tinejdzer da zaradi pare samo za svoje potrebe?

pa sa 15 godina ces u ovoj zemlji tesko da nadjes neki posao jer je u principu svima bitno da osoba ima min. 18 god. zbog raznoraznih zakona protiv izrabljivanja djecije radne snage a i zbog mogucih tuzbi za sex-ualno zlostavljanje ( da se ne lazemo vecina " gazda" koji imaju tezge za sladoled i slicno gdje bi taj uzrast mogao da radi, voli malo da pipne stipne ako ne i nesto gore... )
Sta je sad ovo?
Kazete mi da moze da se nadje,a sad da ne moze...
No comment,odustajem od posla...

Sta je sad ovo?

ikreno sam mislila da si starija tipa student. prijatno sam se iznenadila da neko tih godina tako ozbiljno razmislja jer sve djevojcice koje je znam ( tih godina) znaju samo da kukaju i da se ljute na roditelje... jedino sto ti mogu reci je sretno u pronalazenju posla i da imas moje divljenje

ikreno sam mislila da si starija tipa student. prijatno sam se iznenadila da neko tih godina tako ozbiljno razmislja jer sve djevojcice koje je znam ( tih godina) znaju samo da kukaju i da se ljute na roditelje... jedino sto ti mogu reci je sretno u pronalazenju posla i da imas moje divljenje

Pa mora se mora,ko ce mi zaraditi pare za sms poruke,odecu,obucu,sminku,skuter?

Pumpe...malo prosetas u sortsu i golog stomaka,dekolte,ovo ono,osmehnujes se,vrckas guzom i dobijes po bar 200-300 od svakog ko dodje da natoci gorivo... :roll: neke su tako zaradjivale ozbiljne pare...konkretno,znam devojku koja se hvalila kako je dnevno zaradjivala i po 200 e tako...a bila je prosecno gradjena,nista posebno,faca isto tako...

bice da je ona odradjivala jos nesto sem tog vrckanja..
znas li ti koliko kosta pranje celog automobila?

sinoc sam na adu otisla tek u 22h..
na raskrsnici su stajale tri privrednice iz nocne smene..
mozda je ta tvoja drugarica tako zaradila svojih 200eu..:roll:

bice da je ona odradjivala jos nesto sem tog vrckanja..
znas li ti koliko kosta pranje celog automobila?

sinoc sam na adu otisla tek u 22h..
na raskrsnici su stajale tri privrednice iz nocne smene..
mozda je ta tvoja drugarica tako zaradila svojih 200eu..:roll:

devojka mi je samo poznanica...ne verujem da je bilo jos necega...a videla sam i licno kolike im se napojnice ostavljaju...

Pumpe...malo prosetas u sortsu i golog stomaka,dekolte,ovo ono,osmehnujes se,vrckas guzom i dobijes po bar 200-300 od svakog ko dodje da natoci gorivo... :roll: neke su tako zaradjivale ozbiljne pare...konkretno,znam devojku koja se hvalila kako je dnevno zaradjivala i po 200 e tako...a bila je prosecno gradjena,nista posebno,faca isto tako...
a pa sto ne kazes da moze i plivanje u tim vodama..ce joj nabacimo onda musterija kolko oce:mrgreen:

Sta je sad ovo?

Asi lako odustala :tease:
Pa ja kažem da ne može. Mislim, verovatno može ako imaš puno sreće ili neku vezu (dada, vezu za pt poslić raznošenja novina i sl) ali vidim da ti nemaš, dok postavljaš ovu temu. Ako znaš engleski dobro možeš možda naći nešto preko interneta ali ti za to treba račun u banci (iskoristiš račun od roditelja ili starijeg brata/sestre). Zatim, postoji mogućnost da sklapaš neke igračke ili praviš nakit ali saradnja sa kinezima je u poslednje vreme rizična i za odrasle :roll:
Ukratko, ako nađeš način da nešto proizvedeš, na konju si. Ja sam u tovjim godinama želela da pravim domaće torte za svadbe, na primer.

Ima posla kada zele da rade. Iz mog ugla to izgleda ovako. Mladji je intelektualac pa nabije nivoe na igricama i onda proda svoj profil i zaradi mesecno 50-100 evrica. Stariji nije intelektualac vec fizikalac i za dan tegljenja zaradi 20-25 evra... Obojca znaju koliko mogu da dobiju od mene i mislim da im je to dovoljno ali za nege specijalne prohteve i ja sam kao klinac zaradjivao... Koliko firmi preko leta traze zamenu za kafekuvarie, cistacice, kurire, fotokopire i sl??? Pa onda kafici, prodaje ovoga i onoga, deljenje promotivnog materijala, setnja kucica (i to za lepe pare) dok su gazde na odmoru ili nemaju vremena... Posao samo treba traziti...

Koliko? Zadnji put (samo zadnji put!) kad sam otišla da budem kafe kuvarica, odnosno, "poslovni sekretar" kako su istakli u oglasu, dočekao me je neki matori majmun koji me je ispitivao kao da ću da radim na lansiranju bombe ka meteoru, a ne da kuvam kafe i tamo su bile sve žene od 20 do 30 godina, ne deca od 15. Ispostavilo se da mu nijedna od nas 300 prijavljenih nije odgovarala pa je sledeći mesec obnovio oglas.
To se desilo meni X puta i gomili ljudi koje znam.
Ne kakite o nečemu što vam nije poznato jer smrdite na istom poslu 10 godina odakle vas niko ne može isterati.

Ено га човек отворио оглас, овде на Крсти, тражи малинарке, плаћа добро, чини ми се 22дин кило, али не знам зашто само тражи женске бераче.
Сигурно због нежне женске руке, ипак су малине осетљиве.
Малолетницима не гину сезонски послићи, пумпе, неки кракотрајни послови, на пример да се код неког предузимача ангажују на скупљању шута или грађ материјала, бармен, конобар, перач судова у ресторану... Искуство које ће стећи је врло корисно, надокнада минимална (некад их неће ни платити!) а време које су могли паметније да искористе, на пример у усавршавању нечег у чему имају афинитета пропуштено, углавном бачено.
Мора да се направи тачно разлика шта се добија, да ли је паметно 10 сати удисати испарења са пумпе или позајмити кинту па завршити курс са веб дизајн или тако нешто.. Да ли је сад та класификација тинејџера до 25. и даље актуелна.

Ali,nigde u kraju nisam cula da immaju poslovi za mlade i da se uopste traze..
Misim,ni odrasli ljudi ne mogu da nadju posao..
Sta,odem kod nekog vocara i pitam ga da radim???
Odeš lepo u studentsku zadrugu u tvom gradu i nađu ti neki poslić. U voćnjaku uvek treba radnika. Može se raditi u kafiću, na polju, biti "potrčko" za starije ljude (odeš im u prodavnicu, kupiš im šta treba, i naplatiš uslugu), pranje šoferki na benzinskoj pumpi... Ko traži - taj i nađe!

Моја ћерка је, после 6. разреда, једно десетак дана устајала свако јутро у 5 и са две другарице и њиховим татом бициклом одлазила на крај града, у расадник, на бербу вишања.
Хтеле су да зараде новац да купе бубњеве за бенд. :)
Првих дана сам јој давала по 100 динара да купи себи неку клопу, али ка је сконтала колико она мора да ради за тих 100 динара - онда је почела да устаје 15 минута раније и да прави себи сенвиче ''за понети''. :mrgreen: Зарада је била стварно мала, у просеку 400-500 динара за 6 сати рада (пре две године), али мислим да је то било јако корисно искуство за њу.:)

Svako treba da radi SVOJ POSAO!!! Posao deteta je da uci i ima dobre ocene , posao roditelja je da zaradi. Nama sta covek od 20 godina , u sred fakultetske godine , da trazi na poslu sem ako ga neka muka nije naterala. Kad zavrsi skolu ima da radi jos 40 godina. Naradice se za ceo zivot.

Важи, али онда нема да се буни ако од матораца не добија онолико лове колико би желео...

Svako treba da radi SVOJ POSAO!!! Posao deteta je da uci i ima dobre ocene , posao roditelja je da zaradi. Nama sta covek od 20 godina , u sred fakultetske godine , da trazi na poslu sem ako ga neka muka nije naterala. Kad zavrsi skolu ima da radi jos 40 godina. Naradice se za ceo zivot.

El tako. Dakle, oces da kazes da je moj otac bio duzan da mi plati studije muzike u francuskoj, + smestaj+hrana, te da je los otac, jer kao agronom to nikako nije mnogao.

Back