Kako jednan tinejdzer da zaradi pare samo za svoje potrebe?

Mladi mnogo trose-na odecu,obucu,novine,kredite za mobilni,kompijuterske igrice,sminku itd.
Medjutim,roditelji nisu uvek u mogucnosti da im to daju...
Pogotovo u nasoj zemlji,gde ni odrasli nemaju posao.
Da li tinejdzeri mogu ikako da sakupe novac za svoje potrebe,da ne uzimaju od skromne roditeljske plate?

Могу ако морају. Иде лето, брање воћа, копање њива, канала, рад на трафики итд...

Mladi mnogo trose-na odecu,obucu,novine,kredite za mobilni,kompijuterske igrice,sminku itd.
Da li tinejdzeri mogu ikako da sakupe novac za svoje potrebe,da ne uzimaju od skromne roditeljske plate?

aMogu da rade niz poslova. Mogu da beru voce... dobro se placa. Mogu da rade kao fizikalci... dobra je dnevncia.. bar je bila kad sam ja bio decko.
Mogu da rade s geometrima to se menje placa, al je i lagan poso. Citav niz seyonskih poslova je ppotrebno obaviti, nerocito u poljoprivredi.... samo treba da otvore oglase.

Ima posla koliko hoces i gde hoces. Ja nikada u svom zivotu nisam cula da neko ko je (istinski) hteo da radi nije uspeo da nadje posao. Samo tvoje pitanje 'Sta,odem kod nekog vocara i pitam ga da radim??? ' govori da nisi nesto posebno zainteresovana za rad, nego je tema ajd tek onako. Mozes raditi po kaficima, kafanama, buticima, prodavati sladoled, deliti letke, raditi ankete, fizikalisanje uvek, mozes i da lepis postere... toliko toga ima ;) pa moji ortaci su u Becu na ekskurziji izmuvali nesto i dobili da dele flajere, mislim da su njih petorica uzela po 20 evra za sat vremena... tako da posla ima gde hoces za onoga ko zeli da radi...

Pumpe...malo prosetas u sortsu i golog stomaka,dekolte,ovo ono,osmehnujes se,vrckas guzom i dobijes po bar 200-300 od svakog ko dodje da natoci gorivo... :roll: neke su tako zaradjivale ozbiljne pare...konkretno,znam devojku koja se hvalila kako je dnevno zaradjivala i po 200 e tako...a bila je prosecno gradjena,nista posebno,faca isto tako...

Ja stvarno ne znam ko će za tako nešto da da 200 dinara... :lol:

moja taktika je bila da preskacem obroke i sakupljam novac koji dobijam za uzinu
knjige sam uzimala iz biblioteke, filmove & programe & igrice & muziku skidala sa interneta a stvari za hobije kupovala u saradnji sa bratom - ako imamo zajednicki hobi
illi cuvala novac koji bi mi tokom godine davali za odredjene prilike te ga trosila planski

druga taktika je bila da fizikalisem po kuci, basti, oko barke i u dvoristu
doduse, fizikalisala sam uvijek by default, ali nekad kao nagradu dobijem nesto
ili radim dio maminog posla u zamjenu za uslugu
nekada sam sam sredjivala dnevnik, ispravljala testove osnovcima, racunala izostanke, pisala sastave za klince koji dolaze na privatne casove ili i sama radila sa njima tokom tih casova
nisam sigurna koliko je to preporucljivo u zavisnosti od posla kojim ti se bave roditelji

e, a brat je radio ljeti i brisao stakla autima kod trajekta
doduse nije imao sise ali dobro je zaradjivao svejedno :lol: :neutral: (ne znam li da se smijem ili placem na ovo - predloge da zensko celjade treba da zaradjuje preko sisa i trpi ponizavanja za novac po kaficima i pumpama)

Poslednja izmena:
fast fudovi,pekare,palacinkare,obezbedjenje,ulicna prodaja sladoleda i slicno... na crno naravno
To su poslovi koje u ovoj zemlji obavljaju malo stariji od tinejdžera, i to za životne potrebe. To su poslovi za studente, nažalost, ne za tinejdžere, pa i mlade koji traže posao. Oni su pretrpali taj "sektor" seti se samo lopata i snega :neutral:
Za tinejdžere ne ostaje ništa, ako tata nema ideju.

za momke je mnogo lakse postoji preko omladinke mogucnost da se za dzeparac odrade neki dnevni poslovi tipa prenesi, iznesi, donesi :) za djevojke je malo teze malo je poslova ako ne zele da daju svoje tjelo na izvolte, mada sam prosle godine cula da su studentice iz mog kraja isle negdje kod Loznice ako se tacno sjecam da beru maline, kazu tezak posao po ceo dan se bere a uvece se ostaje do kasno dok se ne ubaci u hladnjacu, bile su tamo ja mislim jedno mjesec dana ali kazu da se lepo zaradi mislim vjerovatno nije takav pakao cim planiraju opet da idu i ove godine.
u principu normalnog posla nema ali moze da se nadje da se zaradi po koji dinar ali vecina omladine ce radije dzaba sjediti nego raditi za sicu

Ima posla koliko hoces i gde hoces. Ja nikada u svom zivotu nisam cula da neko ko je (istinski) hteo da radi nije uspeo da nadje posao. Samo tvoje pitanje 'Sta,odem kod nekog vocara i pitam ga da radim??? ' govori da nisi nesto posebno zainteresovana za rad, nego je tema ajd tek onako. Mozes raditi po kaficima, kafanama, buticima, prodavati sladoled, deliti letke, raditi ankete, fizikalisanje uvek, mozes i da lepis postere... toliko toga ima ;) pa moji ortaci su u Becu na ekskurziji izmuvali nesto i dobili da dele flajere, mislim da su njih petorica uzela po 20 evra za sat vremena... tako da posla ima gde hoces za onoga ko zeli da radi...
Pa zelim da radim,nego mi malo cudno kako to krece,mislim,nigde u oglasima ili na odredjenom restoranu,kaficu,pekari,pumpi ne pise ''trazimo devojke od 15 godina da rade''.

Pa zelim da radim,nego mi malo cudno kako to krece,mislim,nigde u oglasima ili na odredjenom restoranu,kaficu,pekari,pumpi ne pise ''trazimo devojke od 15 godina da rade''.

pa sa 15 godina ces u ovoj zemlji tesko da nadjes neki posao jer je u principu svima bitno da osoba ima min. 18 god. zbog raznoraznih zakona protiv izrabljivanja djecije radne snage a i zbog mogucih tuzbi za sex-ualno zlostavljanje ( da se ne lazemo vecina " gazda" koji imaju tezge za sladoled i slicno gdje bi taj uzrast mogao da radi, voli malo da pipne stipne ako ne i nesto gore... )

Back