Kako je Vasa maca dobila ime

Glisa je kada je bio malecki bio jako nezgrapan,odnosno imao je ogromnu trbusinu i usesa,a tanke i dugacke nozice i tata kada ga je ugledao uzviknuo je "Vidi ga kao Cica Glisa" a sestra i ja iz ocaja,samo da tata pristane da maca ostane kod nas,kao umrle od smeha sto je tata duhovit i tako Glisa ostade Glisa....
Nazalost Glisa vise nije sa nama....

Vecini macki u mojoj kuci sestra bi pokusala da da neko ime (Tom, Micko i sl) ali su se one odazivale samo na "mac-mac" (mama ih tako zove kad ih hrani) :D
Samo macak koji je sada sa nama ima ime - Struja. To je zbog toga sto je u noci, kad smo ga sestra i ja pronasle, nestalo struje, pa smo na svecu morale da proveravamo njegovo zdravstveno i polno stanje. A i iskreno, "lud je k'o stuja"...xD

Ostao nam je samo Mirko i kod komsija njegova starija sestra po majci. Imao je brata Marinka koji je magistrirao-radoznalost je ubila macku. :( Imena su dobili po macorima pok. ujaka od mimi's dad, uvek je imao Marka, Mirka i Marinka. Nekako su mi ova dvojica bili za imena koja su poneli. Starija sestra im se zvala Blondi jer je plava, sad ne znam kako je zovu, mladjoj sestri nismo stigli da damo ime, udomljena je brzo i lako, verovatno se obe zovu Mac. :lol:

Moj Ćićkoš ( prvi i najdraži mačak) je dobio ime zbog babe mog najboljeg prijatelja koja nije umela da kaže Hičkok već ga je zvala Ćićkoš a sadašnja mačka je njegova žena i zove se Cicojka a nadimci su joj Mileva i Milada. Ostale mačke su bile Solomon, Mican, Pedro, Pablo, Mortimiš (koji je u početku bio Mortimer ali zbog svoje lovačke prirode postade Mortimiš a tepali smo mu Miš) i Arčibald:zcepanje:

Poslednja izmena:
Moja maca se zove Krug. Verovatno ima najčudnije ime na svetu (ženkica je). Moju mačku sam prvi put videla u jednom klubu, gde je ona inače boravila (spavala je u bubnju :) ). Drugarica i ja smo to veče otišle na kafu,s obzirom da je ona veliki ljubitelj mačaka. Uhvatila je kruga i stavila u krilo da je mazi. Medjutim, svaki put kad bi je uhvatila, mačka bi prešla i sela kod mene u krilo, ako je uopšte nisam ni pomazila niti sam obratila paznju na nju(i tako 10000 puta*Moram da napomenem da nisam bila ljubitelj mačaka, tačnije uopšte nisam volela mačke).Svaki put kad bi prešla u moje krilo sklupčala bi se u pravi krug. Kad sam je pomazila prvi put medju nama se desila neka luda hemija :) :) :) Krug ostade Krug, i od tada se više ne razdvajamo.

Моја маца се зове Гриса. Сасвим је сива и необично каприциозна, па је зато и добила шпанско име. z:) Гриса је шпанска реч за сиву боју. Немам више инспирацију као што сам имала кад сам била мала, па сам са сестром бирала имена за мачиће из црквеног календара. z:D

Moj -sad uginuli-macak je dobio ime Lunja , jer je bas imao sirok krug kretanja , ali kad god bih ga pozvala , stvorio bi se u dvoristu , dotrcavajuci velikom brzinom sa raznih strana -nikad ne bih znala odakle ce dotrcati. Njegova sestra se zvala Ripanj - skakala je u visinu po metar , a bila je majusno mace.
Ovo sad jos nema ime, razmisljam -Djole , Munja , Koma ( kad zaspi -ko komiran) ili Simba. Lici mi na pantera , ili zver , pa mozda Zverka ?Ima plave oci ... i elegantan je i dostojanstven.

Moj macor je vec bio mator momak kad je dosao kod nas. Pretpostavili smo da ima neko ime, pa smo izredjali nekoliko karakteristicnih za macore i on se trgao samo kad smo rekli Marko. Posle je kulirao to ime. Ja sam nastavila da ga zovem Kraljevicu Marko, da bi ono Marko ubrzo otpalo i ostade samo Kraljevic.

Back