Kako je Tesla prošla protiv konkurencije u Kini 2021

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.695
Tesla, Inc. je tržišni lider među proizvođačima električnih vozila na baterije, a mišljenja su podeljena oko verovatnoće da će proizvođač automobila odbraniti svoju glavnu poziciju u bliskoj i srednjoročnoj budućnosti.

0x0-model3_rhd_01_2.jpg

Kina je ključno tržište električnih vozila s obzirom na sve veće usvajanje onoga što nacija naziva novim energetskim vozilima, koja uključuju i BEV i plug-in hibride.

1642461816571.png

Evo malo sa testa mada na papiru sve izgleda slicno ..
Between the axles both sling a plate of lithium-ion batteries – 75kWh of them for the Tesla, 78kWh in the Polestar. Yet the Tesla has easily the longest claimed range: 348 miles plays 292 miles. Over the course of 500 miles, the Polestar’s electric consumption was 35.7kw per 100 miles, the Tesla’s 28.4kw/100miles, or expressed more simply: a range of 220 miles in the Polestar, against closer to 270 miles for its rival. You might be wondering why this is since both are a very similar size.

Ložiš se svi oni koriste iste patente i gedžete.
Ni blizu kad se izade na put I ti brojeve provere u praksi .. Tesla je daleko ispred svih . Sad na ovim temperaturama Audi Etron jedva 100km prelazi a Tesla siba 350km sa istim paketom baterija .. Jedno su brojevi a nesto sasvim drugo kako sve to radi zajedno i kolika je potrosnja po km .. Tesla je tu daleko ispred ostalih..

Pored moje kuće je teslin punjač pa nemoj mnogo da filozofiraš upoznao sam ih dosta i vozio se u istim zbog prirode posla kojim se bavim. I da nije u srbiji mada ih i ovde viđam povremeno po bgd.

Jedino što budi nadu je što hyundai daje doživotnu garanciju na baterije koje ugrađuje u svoje automobile. Uostalom ionako danas korejski i japanski automobili podižu standarde i kvalitet! Ovi ostali samo prate nametnuto i to jedva!

A gepek napunio olovom.

fed8e87641bb4ee3b15d096502972d8c.jpg

Ja nikako ne mogu da svarim ovaj veliki "televizor" na sredini. Em nema instrument table ispred, em nema ni jedno fizicko dugme.
BUDALAŠtina a mogli su sve ispred vozača da stave duplo da se prikazuje i na centralnom manjem displeju. Tu vidiš da su bezveznjaci opsednuti veličinom televizora.

Back