Kako je moguće? Zaustavili ga zbog vožnje pod dejstvom alkohola – dokazao da nije pio!

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
28.103
Sud ga je oslobodio i odbio zahtev tužilaštva da mu trajno oduzme vozačku dozvolu.

52422_shutterstock-nikola-fific-alkotest_f.webp

Vozač u Belgiji zaustavljen je prvi put još 2019. godine, a policija ga je testirala na alkohol u krvi. Rezultat je bio pozitivan i osuđen je za vožnju pod dejstvom alkohola.

Međutim, on je tvrdio da uopšte nije konzumirao alkohol.

Ista situacija ponovila se u aprilu i maju 2022. godine. Prvi put imao je 2,09 promila alkohola u krvi, a drugi put 1,63 promila.

Ponovo je tvrdio da nije pio – dan ranije popio je samo nekoliko piva, ali taj alkohol je već trebalo da nestane iz njegovog organizma. Oba puta mu je vozačka dozvola oduzeta na 15 dana.

119468_policija-belgija-ajdin-kamber-shutterstock-2221385429_f.jpg

Kako bi dokazao svoju nevinost, vozač je otišao na medicinski pregled, nakon čega mu je dijagnostikovan sindrom auto-fermentacije, poznat i kao Auto-brewery sindrom (ABS).

Sud ga je oslobodio i odbio zahtev tužilaštva da mu trajno oduzme vozačku dozvolu.

Ipak, morao je da preduzme mere predostrožnosti, poput ugradnje uređaja za testiranje alkohola u automobil.

Takođe, ako ga policija ponovo zaustavi sa alkoholom u krvi, biće kažnjen.

Šta je Auto-brewery sindrom?​

ABS je retka bolest zbog koje organizam sam proizvodi alkohol – bez unosa alkohola spolja.

Ugljeni hidrati koje osoba konzumira fermentišu se u digestivnom sistemu, stvarajući alkohol, što dovodi do simptoma pijanstva.

Uzrok ABS sindroma leži u preteranom razmnožavanju određenih sojeva kvasca ili gljivica u digestivnom sistemu, naročito u tankom crevu.

Inače, ti mikroorganizmi pomažu u varenju hrane, ali kod osoba koje pate od ove bolesti postaju hiperaktivni i pretvaraju ugljene hidrate u alkohol.

https://www.b92.net/automobili/zani...od-dejstvom-alkohola-dokazao-da-nije-pio/vest

Sa toliko alkohola u krvi ne moze da se vozi.
Nije on kriv ali tako je, nisu krivi ni oni sto se radjaju sa bilo kojim deformitetom.
Kad vec zna da se ugljeni hidrati pretvaraju u alkohol - nek ih ne jede pre voznje
Ni ja ne unosim alkohol pre nego sto hocu da vozim.
ps Inace kod svih se voce moze fermentisati, grozdje posebno, i dati alkohol.
Zato sam protiv toga da se ne dozvoli malo alkohola u krvi, do 0.3 jer ta kolicina uopste nije stetna

Ha ha ha, sad si me podsetio na jednog znanca koji je radio nešto u vezi hemije, pa neki hlapovi, i svima je na alkotestu bilo pozitivno. Naravno, fabrika urgira na policiju preko opštine ,jer posao je takav i ljudi moraju da žive s tim.
Ali moj kolega je to iskorištavao pa je po cele dane nosio fabričku kutu , i naravno pio. I kad ga policija ustavi, on kaže da ide u susednu ispostavu zbog nečega, jer šef ga je poslao. Ali nakon nekoliko godina ode on Bogu na istinu, nije ni moglo drugačije. I sad vidimo koga je on prevario, sebe i svoje bližnje, ili državu i policiju.

Back