Kako izvoziti umetnicke slike u Kinu?

dizaraa

Početnik
Poruka
7
Da li neko zna mehanizme izvoza i prodaje umetnickih slika u Kinu? Koje su prepreke i koja su resenja?

Ono malo sto sam pronasao na internetu proizvelo mi je sledece nedoumice i pitanja:

1. nije moguce imati websajt sa kineskim domenom, a mnogi zapadni domeni i internet servisi u Kini nisu vidljivi npr. Facebook, Instagram itd. Kako organizovati marketing kampanje i vidljivost na internetu u okolnostima nepoznavanja jezika? Pretpostavljam da sve ovo nije moguce bez nekog kineskog agenta koji je fizicki u Kini.

2. u zavisnosti od kategorije umetnickih dela, ista se plasiraju na razlicitim kanalima npr. mislim da bi se jeftinije slike i opstenito dekorativna umetnost mogla plasirati preko njihovog WeChata koji Kinezima bukvalno sluzi za sve. Problem je otvoriti WeChat nalog jer je potrebno da neko ko ga vec ima verifikuje novi nalog

3. potrebno je imati platne racune, navodno AliPay je najbolji.

4. jasan mi je izvoz slika iz Srbije za Evropu i zapadni svet. Medjutim, kad je Kina u pitanju, da li postoje neke povlastice s obzirom dobre srpsko-kineske odnose? Kako stoje stvari sa carinom, transportom i ostalom logistikom?

Zahvalan sam na savetima, misljenjima i iskustvima

Aleksandar

Da li neko zna mehanizme izvoza i prodaje umetnickih slika u Kinu? Koje su prepreke i koja su resenja?

Ono malo sto sam pronasao na internetu proizvelo mi je sledece nedoumice i pitanja:

1. nije moguce imati websajt sa kineskim domenom, a mnogi zapadni domeni i internet servisi u Kini nisu vidljivi npr. Facebook, Instagram itd. Kako organizovati marketing kampanje i vidljivost na internetu u okolnostima nepoznavanja jezika? Pretpostavljam da sve ovo nije moguce bez nekog kineskog agenta koji je fizicki u Kini.

2. u zavisnosti od kategorije umetnickih dela, ista se plasiraju na razlicitim kanalima npr. mislim da bi se jeftinije slike i opstenito dekorativna umetnost mogla plasirati preko njihovog WeChata koji Kinezima bukvalno sluzi za sve. Problem je otvoriti WeChat nalog jer je potrebno da neko ko ga vec ima verifikuje novi nalog

3. potrebno je imati platne racune, navodno AliPay je najbolji.

4. jasan mi je izvoz slika iz Srbije za Evropu i zapadni svet. Medjutim, kad je Kina u pitanju, da li postoje neke povlastice s obzirom dobre srpsko-kineske odnose? Kako stoje stvari sa carinom, transportom i ostalom logistikom?

Zahvalan sam na savetima, misljenjima i iskustvima

Aleksandar
Trebas da polazes pred saveznom komisijom da su to umetnicke slike.
I sa tim papirom se obrati srpskom predstavniku WeChat u Dobracinoj ulici

Nisam siguran kako u vreme korone, ali je proces veoma brz.
Imali smo slicni slucaj u firmi

Trebas da polazes pred saveznom komisijom da su to umetnicke slike.
I sa tim papirom se obrati srpskom predstavniku WeChat u Dobracinoj ulici

Nisam siguran kako u vreme korone, ali je proces veoma brz.
Imali smo slicni slucaj u firmi

Hvala vam na savetu.

Moj izvoz i prodaja slika je u svojstvu galerije/agenta, a ne umetnika. Da li to pravi razliku?

Nisam znao da WeChat ima predstavnika u Beogradu. Kakve on sve usluge pruza?

Hvala unapred

A.

Hvala vam na savetu.

Moj izvoz i prodaja slika je u svojstvu galerije/agenta, a ne umetnika. Da li to pravi razliku?

Nisam znao da WeChat ima predstavnika u Beogradu. Kakve on sve usluge pruza?

Hvala unapred

A.
Ima, kako ne? Srbija je deo nekog strateskog partnerstva iz 2018 i imamo mnogo bolje pogodnosti sa kinezima od npr austrije
Vidite na njihovom sajtu ili pozovite za detalje, da ja ne duzim ovde :)

Back