Kako izgleda nastava u "demokratskim školama"?

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dakle slazemo se da ocena nije merilo znanja vec se ocenjuje i ucenikova pokornost?

Nije SAMO merilo znanja. Bar ne kod većine nastavnika - uvek ima i onih dobrih, svesnih, progresivnih filozofa (u mojoj gimnaziji 10% ) koji ocenjuju samo znanje.

Ja ne znam kada si ti išla u školu, ili da li se još uvek školuješ. Ja sam gimnaziju završila 1990. godine, i imali smo razrednu zajednicu. Moji drugovi iz razreda su mahom bili isti kao i nastavnici, mali licemeri, željni vlasti, koji su jedva čekali da postanu kao njihovi roditelji, ili već spomenutih 90% nastavnika. Tako da ne vidim kako bi dečije tj. učeničko samoupravljanje bilo drugačije - ko je buntovan, taj će se buniti protiv svakog autoriteta, protiv svih pravila i bilo kakve vlasti...

Poslednja izmena:
Ma ocene se glupost, tačno ne možeš svoj stav da izraziš iz straha da se tvoj stav neće poklopiti sa profesorovim i time te oštetiti,(prof bič božiji) i onda moraš da se pokoravaš...
Оцена је сасвим ок. То што не описује нечије знање у потпуности па... Вероватно би требало прекинути сваку законодавну активно', јер се , Боже мој, неки закон каткад може изврдати, или у истом постоји ,,рупа".:rotf::zcepanje::hahaha:

Nije SAMO merilo znanja. Bar ne kod većine nastavnika - uvek ima i onih dobrih, svesnih, progresivnih filozofa (u mojoj gimnaziji 10% ) koji ocenjuju samo znanje.

Ja ne znam kada si ti išla u školu, ili da li se još uvek školuješ. Ja sam gimnaziju završila 1990. godine, i imali smo razrednu zajednicu. Moji drugovi iz razreda su mahom bili isti kao i nastavnici, mali licemeri, željni vlasti, koji su jedva čekali da postanu kao njihovi roditelji, ili već spomenutih 90% nastavnika. Tako da ne vidim kako bi dečije tj. učeničko samoupravljanje bilo drugačije - ko je buntovan, taj će se buniti protiv svakog autoriteta, protiv svih pravila i bilo kakve vlasti...

Ja sam '90 i neke tek krenula u skolu. Jos uvek se skolujem u ovom glupom sistemu...
Apsolutno odbijam da poverujem da su promene nemoguce i da nam nema spasa z:cry:
Ura za progresivno filozofski orjentisane profe z:lol:

Ura za progresivno filozofski orjentisane profe z:lol:

Slažem se - ura!
Zanimljivo je da se moj stav prema profesorima iz mladosti nije promenio, sećam se koga sam poštovala kada sam imala 16, 17, 18 godina, i danas kada se setim tih ljudi, poštujem ih još više - zato što su bili u poziciji da imaju vlast nad nama, a nisu se iživljavali (disciplina po kratkom postupku, kečevima), nego su nas ohrabrili da diskutujemo i razmišljamo svojom glavom. I trudili su se da nas zainteresju za svoj predmet. Svaka čast, stvarno.

Back