Kako izdvojiti kodein iz kafetina?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
da li postoji neki hemijski proces kojim je moguće izvući supstancu kodein koja se nalazi u kafetinu?

tableta kao celina se sastoji iz raznih susptanci, kako da ja npr izbacim neke sastojake odatle a neke sačuvam po svojoj želji? npr, smrvim tabletu i šta dalje, nisam farmaceut, hemičar, ali sigurno postoje neki načini da se ovo izvede u kućnoj radinosti?

da li postoji neki hemijski proces kojim je moguće izvući supstancu kodein koja se nalazi u kafetinu?

tableta kao celina se sastoji iz raznih susptanci, kako da ja npr izbacim neke sastojake odatle a neke sačuvam po svojoj želji? npr, smrvim tabletu i šta dalje, nisam farmaceut, hemičar, ali sigurno postoje neki načini da se ovo izvede u kućnoj radinosti?
Jel se zezaš? :D

Kodein je opijat
Kodein je lek koja izaziva zavisnost sa opasnim efektima kod većih doza. U osnovi deluje kao depresiv središnjeg nervnog sistema što dovodi da korisnici osete:Osećaj opuštenosti,Euforiju,Pospanost,Usporen rad srca.

Tako da se ova tema zaklkjucava

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back