Kako izabrati kumu...

То кумство је избор твог оца, деде, или прадеде,...

Ако су му они веровали да ће својим кумством донети добро вашој породици, зашто ти сумњаш у одлуке својих предака.

А то што се нисте виђали, то је идеална ствар, нисте били ни у прилици да пореметите то кумство и на тај начин оно је постало још чвршће.

Са кумовима се треба виђати само на венчањима, свом и своје деце, и на крштењима.

А славе? А сахране? Да не одеш свом куму на славу или на сахрану???

Како се поштује кумство, мајку му, ако ћемо кума да избегавамо?:eek:

Какво је то поштовање кумства ако свом куму не носиш погачу на Божић???:eek:

Naravno da se ne stidim njegovih rođaka, čak naprotiv... ali ta tvoja ideja mi je i dalje suluda... i niko mi je nije ni predložio...
I da, mi se nećemo venčavati u crkvi... tako da nismo dužni da poštujemo nikakve običaje...

QUOTE]

Јој, морам да испричам...
Моја другарица из детињства реши да јој ја будем кума на венчању. Њен момак замоли мог мужа да му кумује јер смо се већ ,,породично'' дружили,иако су се њих двојица упознали на нашој свадби, где се овај појавио као момак моје другарице.
Пристанемо нас двоје, криза, 93. година...Његови неће да им праве свадбу, као, немају пара. Њен брат реши да плати вечеру за неких 20 људи.

И ту почиње прича...

(Заборавих да кажем да су нас они новембра замолили да кумујемо, јануара су почели да живе заједно. У међувремену ја остала трудна, а ,,свадба'' је пар дана пре мог порођаја. :eek:)

Елем, пошто њен брат плаћа, она одабира ко ће од његове родбине доћи...Његови родитељи не могу, нису заслужили. :ok: Може његова рођена сестра.
Он:,, А може ли брат са којим сам одрастао?''
Она:,, Не може! Уопште ми се не свиђа што нам није помогао приликом селидбе!'' :rtfm:
Он:,, А мој брат од тетке и његова жена?''
Она:,, Никако! ОНИ СУ ЈАКО РУЖНИ!'' :hahaha:

Он:,, Па шта ако су ружни?''
Она:,, Па, погледај мог брата како је леп, како је леп његов син, и колико су лепе моје сестре од тетке и сестре од стрица! Лепи су нам и кумови! Твоји могу само да покваре сликање!'' :rotf:

Кум је врло духовит човек, он се смеје и каже:,, А да нађемо у граду неки леп пар, па да их позовемо да дођу у свадбу СА МОЈЕ СТРАНЕ?'' :hahaha:

Једва она пристаде на тај ружан пар ;). Свадба је била лепа и весела, ја сам је преиграла. Кад, у једном моменту, кума мени каже:,, Знаш, мало седи, јако ти се види да си трудна! Не мора на свакој слици да се види да је кума трудна,видиш ли како се мени не види?!'' :eek: (Она била трудна три месеца, ја се породила 2 недеље касније)

Тако добисмо по њушци и ,,наши'' и ,,њихови''! :hahaha:

Жива истина,а замислите како је мени било, све време сам гледала у ,,ружан пар'' и умирала од смеха кад се сетим како се кума искрено буни против њих!

ali bukvalno su mi suze krenule na oči od smijeha...kod onog dijela sa nekim lijepim parom...sa kumove strane...:lol:

Ма, то је било сјајно, ја сам се толико смејала, а имао је он и другу идеју - да нађе лепог момка и лепу девојку, па да изигравају пар са његове стране само за ту прилику.... :rotf:
Али да их ЗАМОЛИ, пошто је криза, не може да плати неком да изиграва лепу родбину...

Moram da priznam da se ne slažem sa većinom stvari koje je izneo-la vizuelizacija.

Kaže prijatelj se ne bira za kuma..Ne znam koga bih izabrala ako ne nekog ko mi je blizak..

Ja sam bila kuma na venčanju drugarici koju znam iz vrtića. Zajedno smo prošle osnovnu, srednju školu,fax nas razdvojio.Ja ostala u rodnom gradu i tu studirala, ona otišla 200 km od mene..Znala i zna sve moje mane i ja njene. Kad je otišla ređe smo se viđale, ali uvek ako sam kad smo mogle uvek bi se videle..Iskreno nisam očekivala da me izabere za kumu jer ako ništa drugo imala je drugarice i ima koje češće viđa pa mi ta opcija nije padala ni na kraj pameti i još par okolnosti koje su nebitne. Kad mi je rekla, bila sam zbunjena,nisam znala da li ja to mogu.Možda bi se razočarala u mene ako negde pogrešim,ipak je to bitan čin i ako uprskam stvar ne bi mi bilo prijatno..(Nije u pitanju moje ponašanje i sl. da ne pomisli neko da sam neka lujka) Međutim sve se lepo završilo,kuma (ja) nisam kiksala i drago mi je što sam bila izabrana..Čujemo se često, viđamo kad možemo..Volim je i poštujem kao i pre..i nadam se da će tako ostati do kraja života.

Elem...
Drage moje...
Došlo vreme da se bira kuma...
Planiramo da se venčamo na leto ili jesen... a od drugarica ni d nije ostalo...
Neke su otišle u druge gradove, neke se udaljile... :(

Kako ste birale kumu? Jeste li i danas najbolje prijateljice?
Svaki savet bi mi mnogo značio...
:bye:

Nas je vencao moj brat.
Dete mi je krstila jedna izuzetno dobra drugarica koja danas ni ne pita za kumce:roll:
Mislim da ce mi drugo dete krstiti brat.
Eto moje iskustvo.
Zelim vam puno srece i puno decice!

Back