Kako instalirati OS sa USBa na starim masinama gde ne postoji u boot opcija USB ?

Možeš da napraviš da se USB prepozna kao DvD/CD-Rom, postoje programi za to. Ipak, mala je vajda ako Boot ne prepoznaje USB.

Sledeća opcija jeste da pokreneš boot preko flopija i onda kopiraš podatke sa usb na C: pa odatle da pokreneš instalaciju direktno sa hdd-a.

Najbolje bi bilo da nađeš nekoga ko ima dvd ili cd koji ti može pozajmiti, ako ti ovo čudo nije hitno. Eksterni Dvd čitači su tu negde oko hiljadu-dve-tri dinara.

Hteo sam na nekom krsu od laptopa na kojem je instaliran XP da ubacim neki Linux kako bi bu udahnuo malo zivota i koristio ga za net i muziku ali posto je CD pokvaren mislio sam da instalaciju pokrenem sa USBa ali u Boot opcijiama ne postoji da se namesti USB. sta bih mogao da uradim ?

Ako ti BIOS ne dozvoljava USB boot, nećeš uspeti preko njega. Možeš preko LAN-a, ali to je malo veća zajebancija.. mada možeš naći na netu tutorijale.

Hteo sam na nekom krsu od laptopa na kojem je instaliran XP da ubacim neki Linux kako bi bu udahnuo malo zivota i koristio ga za net i muziku ali posto je CD pokvaren mislio sam da instalaciju pokrenem sa USBa ali u Boot opcijiama ne postoji da se namesti USB. sta bih mogao da uradim ?
Malo pre sam probao da pokrnem ISO fajl sa USB-a i otvorilo mi prozor za instalaciju OS-a.Probaj vidi dokle ce da ide,ja nisam isao dalje.

Back