Kako informatički opismeniti stariju osobu?

KnezNez

Zainteresovan član
Poruka
142
Pozz ekipa. Imam trenutno situaciju u kući. Mama mi ima ponudu za bolji posao međutim biti će joj potrebno poznavanje rada u Microsoft Excelu i Wordu. Normalno ne treba da bude hardcore stručnjak ali će joj trebati u radu. Problem je što se radi o ženi koja ima 45 godina. Slabije koristi računar u gore navedenom smislu. Kako da joj najbrže pokažem osnove i da sama što prije krene sa radom i realizacijom ideja. Da li kroz literaturu ili neki tutorijali na internetu ili šta već? Interesuju me vaši prijedlozi

Postupno i polako, bez nervoze i ljutnje tipa:''Kako ne shvataš, tako je lako, svako to može!''.
Neka majka spremi sveščicu da zapisuje i crta važne stvari...
Ima dosta tutorijala koji se mogu gledati na YT, evo sad sam ubola ovo za Excel:
Čini mi se da može više da pomogne bilo kom početniku kad neko ovako klik po klik objašnjava, nego da sama čita, ali ne mora da znači.
Ako si stručnjak, usput te može pitati za nejasnoće. Svaki dan po malo i brzo će savladati materiju. :ok:

Има доста материјала за припрему ECDL, нађи одговарајући са примерима за канцеларијски пакет који ће користити.
Све остало је до ње и провежбавања.
То су практичне вештине, знања и навике што ће рећи да мора лично да се ради.
Курс је добра идеја уколико немаш довољно знања/времена/живаца да сам покажеш и објасниш барем једном.
Ако ти треба материјал за ЕЦДЛ (упутства, пример) могу да ти дам везу са неком колекцијом уз коју сам и сам се припремао за полагање.

Back