Kako imati vise operativnih sistema u jednom laptopu (dual boot)

Na laptopu imam windows 7 ultimate pa me interesuje da li uz taj sistem mogu da imam i windows 8 pro
pa onda kad startujem laptop da biram sistem koji zelim
Ne znam, ja to resavam sa virtualnim masinama. Mozes to da uradis ali za Windows ti treba boot loader tipa http://www.rodsbooks.com/refind/
dok na Linuxu imas grub koji detektuje sta sve ima po diskovima. U svakom slucaju moras da napravis mesta
na disku za dodatni OS.

Na laptopu imam windows 7 ultimate pa me interesuje da li uz taj sistem mogu da imam i windows 8 pro
Koliko ja znam, prije se bez problema moglo, davno sam to vidio, jos u vrijeme pocetka sedmice da je poznanik imao instaliranu sedmicu i XP.
XP mu je trebao za igranje nekih starih igrica.
Nednostavno ti u startu ponudi koje Windowse zelis.

Mozes da imas vise operativnih sistema na jednom kompu, cak i na jednom hardu ili poseban na USB.
Postoje neki problemi kod koriscenja harda, ali su obicno banalni.
ako su dva windowsa onda je ladna voda, sve radi i biras kod starta koji zelis da bude aktivan.
Tako sam i ja to upamtio, za mix linuxa i windowsa ne znam.

Ako smem pitati zašta deda fura laptop
youtube, novine,katalozi, pisanje email samnom i sa buraazerom kadsmo na putu odnosno nismo u zemlji, pa da se cuju sa nama ,znas kako to baba i deda kad se prime na nesto ne skidaju se hahaahah zato sam mu i stavio Linux jer je laptop star,a i dovoljno mu je za to sto hoce

youtube, novine,katalozi, pisanje email samnom i sa buraazerom kadsmo na putu odnosno nismo u zemlji, pa da se cuju sa nama ,znas kako to baba i deda kad se prime na nesto ne skidaju se hahaahah zato sam mu i stavio Linux jer je laptop star,a i dovoljno mu je za to sto hoce
Nauci ga da igra neku igricu😎

може, само обрати пажњу на партиционисање да не би случајно обрисао други систем.
Некад давно имао сам на једном харду виндовс ИксПе и линукс и на другом харду виндовс 7 и линукс ( у истом рачунару)...

Sve to lepo funkcionise i ne mozes slucajno da ubijes particiju jednog stavljajuci drugi, mozes namerno.
Ne vidim razlog da ne bude jedan i to 10 windows laksi je i brzi od svih dosadasnjih, podrzava sve i cak je i od linukasa bolji, mada zavisi koji stavljas. Za igre se prave emulatori, a mnogi prave igrice za oba sistema.
Windows 10 je loš po mom mišljenj dosta je zahtevan kod hdd (oko 4min
Dobar je kod SSD-a 20-tak sekundi

Windows 10 je loš po mom mišljenj dosta je zahtevan kod hdd (oko 4min
Dobar je kod SSD-a 20-tak sekundi
Ja koji nisam obozaval windowsa i godinama sam na linuksima, kada sam ga prvi put stavio na neki stari komp sa malim HDD osetio sam kako komp dise, radi bar tri puta brze i ne baguje.....od tada ga stavljam na sve uredjaje...U isto vreme osim lite verzija linuksi postaju sve tezi i dave kompjutere starije od par godina.

Back