Kako i gde sahraniti svog kucnog ljubimca

Rayela

Legenda
Poruka
71.814
Otvaram ovu temu jer i sama razmisljam sta cu i kako cu sa "posmrtnim ostacima" svog matorog psa kada mu bude
kucnuo zadnji cas, a to ce verovatno biti uskoro. Ja bih ga najradije stavila u neku veliku kartonsku kutiji zakopala negde u shumi,
ali to nije dozvoljeno, a tajno raditi prilicno je i riskantno i neizvodljivo.

Juce sam kod veterinara ( isla sam da merim ovog malog koji raste kao vodena biljka) srela "pogrebno preduzece"
za kucne ljubimce, uzela od njih prospekte i cenovnik i onesvestila sam videvsi da sahrana psa kosta koliko i sahrana coveka,
ako se hoce bas sve po protokolu. U gradu u kome zivim postoji i groblje za kucne ljubimce, ali ja ne zelim da zakupljujem
grobove i pravim spomenike, ni za sebe , a ni za zivotinje.
Spaljivanje kosta oko 400 evra, pri cemu imas kao vlasnik mogucnosti da za 200 evra kod njih kupis i neku urnu
pa ti stave sliku tvog ljubimca, a onda je valjda drzis u vitrini:D 400 evra cu radije donirati nekim nesrecnim ulicnim psima po Srbiji
nego da se izmotavam sa ovim spaljivanjem.

Iz tog prospekta sam saznala da kada veterinar uspava zivotinju i ona ostane kod njega dolazi neka komunalna
sluzba, odnose lesh zivotinje i taj ölesh ide na industrijsku " preradu" a to bi znacilo u hranu za zivotinje.
Zaista sam se nekako sledila ne toliko sto ce lesh psa tako zavrsiti nego sto svi ti majmuni koji milijarde zaradjuje
na hrani za zivotinje reklamiraju hranu kao da je od svezih sastojaka, a i naplacuju je tako.

Bolna tema, ali svako od nas se jednog dana sretne s njom.

a sto se hrane za zivotinje tice, znaci kad krene neko da me ubedjuje kako je hrana za pse superiska i zdrava i kako ja pojma nemam i kako smo mi glupi sto smo ga hranili skoro 16 godina prirodnom hranom..missim :))))) pa jedi ti konzervu i kuglice ako su tako super ybt.
Pa mozda preraduju i u hranu za pilice koje mi jedemo:D Znas one koncentrate kojima se hrani zivina, ali i neke druge domace zivotinje?

Gospodja/ica zivi u Albaniji,tamo je visi standard i zbog toga je sve i skuplje...

Elem tema- Ako imas neku vikendicu,plac,njivu,sto ga ne bi tamo pokopala?
Pa nemam ovde u Nemackoj nista tako zgodno, ali dao si mi ideju da se raspitam kod nekih poznanika.

A inace 400 evra je za velikog psa ( do 40 kg = 10 evra po kg:sad2:), tu je kao i neka ceremonija ( nema svestenika)
gde ti prisustvujes , ako neces da prisusutvujes 60 evra manje, Bog te pita sta uopste onda i rade s tom mrtvom zivotinjom.
A tu je i pedesetak evra da svecano odvezu psa od veterinara i tako, mislim da nije tuzno bilo bi smeshno.

Гробарска машинерија иста је, очито, и у Немачкој и овде, и за људе и за животиње, небитно, само да узму што више лове.

Онда је изгледа најбоље да, ако већ немаш свој плац, свога пса, кад дође тај час, сахраниш на плацу познаника.

Ја сам у принципу за кремацију, али у случају пса овде то није било могуће, тако да смо ми нашега однели и покопали на плацу где нам је викендица.

Док сам живела у кући, љубимце смо сахрањивали у дворишту, а сада две маце смо сахранили у шуми на Топчидеру и то имамо једно лепо место, где смо прво сахранили мама мацу, па после неколико година и њену ћерку. То место је као гробница за наше љубимце, а споменик је дрво.

Док сам живела у кући, љубимце смо сахрањивали у дворишту, а сада две маце смо сахранили у шуми на Топчидеру и то имамо једно лепо место, где смо прво сахранили мама мацу, па после неколико година и њену ћерку. То место је као гробница за наше љубимце, а споменик је дрво.
To je lepo, tako bih i ja zelela neko drvo za mog psa, ali to je ovde zaista najstrozije zabranjeno, moze samo u sopstvenom dvoristu, na sopstvenom imanju.
Cak i za to je kao potrebna dozvola vlasti, ali naravno to niko ne proverava.

Nije Miva..:) Mica je živa i zdrava, hvala Bogu,mada je mogla juče da strada.
Juče je gricnula kabl od frižidera i dodro je prošla, jer ja kad sam pipnula izgriženo mesto bogami pecnula me struja.
Al zato ne sedi više blizu frižidera nego u drugom ćošku..
Ništa...sad je kabl zalepljen izolir trakom malo bolje uza zid,pa neće više valjda.

A ovo što sam pisala odnosi se na Mazu koju je komšijski pas udavio u našem dvorištu
onda komšija dao pare i Kupili smo Micu

Ovo je Maza onog dana kad smo je doneli kući.

F0Jg1Rql.jpg

Back