zato sto se menja mentalitet i ciljevi
nekada su crnogorci smatrali sebe srbima , zeleli su to da budu iz nekih razloga
dal zbog romantike , zbog proslosti , nemam pojma
sad hoce da budu svoji , da budu crnogorci, to je njihovo pravo , ja imam pravo da izjavim da sam plutonac
evo sad vidimo pokusaje stvaranja *vojvodjanina* sto , ma koliko me onaj prasac nervirao ima neke logike
ako postoji *vojvodina* zasto ne bi postojao *vojvodjanin*
ali to je greska srbije sto umesto decentralizacije po opstinama ostavlja pokrajine
Нису некада Црногорци сматрали себе Србима, него и дан данас сматрају себе Србима, а један део отпадника (на референдуму и изборима потпомогнути муслиманским мањинама) успели су да одвоје ЦГ и створе нови односно лажни национални и верски идентитет.
Било би реално да су себе назвали Милогорцима, где би има отац нације био Мило или рецимо Секула Дрљевић, па да буду Секулогорци.
Зашто морају да имају историју стару неколико векова, кад то није њихова ?
Пошто ЦГ нема довољно јак утицај исламске ИСИЛ базе из Сарајева, тамо се на попису муслимани изјашњавају да говоре босанским и бошњачким језиком. Замисли мало им босански (где негирају део БиХ, односно Херцеговину), већ имају и бошњачки језик, којим заправо признају да РС и ХБ би требало да се одвоји.
Немам ништа против нових нација, али само да не фалсификују и отимају туђу историју и традицију.
Рецимо нико не може да забрани војвођанску нацију, али она мора да свој историјски ток везује за онај тренутак када је настала, дакле пре 30 година, а не да се везује за српску историју српске Војводине.
Ево рецимо ја данас оснивам београдску нацију и цркву, али као оснивач те нове нације, морао бих да променим име државе, јер намам право да крадем српски карактер тог града. Рецимо Гамбино нација, настаје данас, раскидамо сваки однос са пређашњом нацијом историјом, црквом и окупљамо присталице.
Кад постанемо већина, Београд ће бити у држави Гамбино (можда ћемо заузети свих 7 приградских општина, можда нећемо, а можда ћемо касније проширити територију до Мачве) и историја наше цивилизације почиње даном када сам ја открио свој нови национални идентитет и данашњи дан 29. август ћемо славити као Дан монархије или републик. А то што признајемо да смо настали од Срба, не мора да значи да ћемо бити просрпски. Значи није потребно да негирамо корене да бисмо били припадници нове нације.