mućkođubre
Zainteresovan član
- Poruka
- 332
Zanima me kako Srpski građani, prije svega velike patriJote poput Tihog i POBEDNIKA, gledaju na velika Haaška prijateljstva između ex Yu braće? Imamo primjer nedavni gdje je Šljiva pozdravio Gotovinu i Markača, imamo primjer gdje je Gotovina izrazio sućut obitelji Milošević nakon Slobine smrti, imamo primjer zajedničkih slavlja Božića, Uskrsa i Bajrama gdje su prisustvovali svi od Slobe, Gotovine i Šekija, do Tute, Šljivančanina, Karađića i Nasera Orića itd.
Posebna "spona" se razvila između Šešelja, Tute i Slobe...Postojale su čak i interne pošalice, a i obitelji su se medusobno upoznale. Igrao se šah, jela se svinjetina i igrao se tenis. Kako vi gledate na ovakva haaška prijateljstva i kako to utječe na vašu mrznju prema drugim narodima s obzirom da je ta mrznja bazirana na iskljucivo gore nabrojanim likovima?

Vidi ekipe...

http://www.nacional.hr/clanak/13690/tuta-i-seselj-najbolji-su-prijatelji-u-scheveningenu
Posebna "spona" se razvila između Šešelja, Tute i Slobe...Postojale su čak i interne pošalice, a i obitelji su se medusobno upoznale. Igrao se šah, jela se svinjetina i igrao se tenis. Kako vi gledate na ovakva haaška prijateljstva i kako to utječe na vašu mrznju prema drugim narodima s obzirom da je ta mrznja bazirana na iskljucivo gore nabrojanim likovima?

Vidi ekipe...

http://www.nacional.hr/clanak/13690/tuta-i-seselj-najbolji-su-prijatelji-u-scheveningenu
Kada je Jadranka Šešelj prvi put s djecom doputovala u Haag u posjet suprugu, dočekao ju je sav oduševljen nitko drugi no Mladen Naletilić – Tuta. “Gdje je moja Bunjevka? Ma, je li to došla moja Hrvatica?”, pitao je na sav glas ozareni Naletilić, dok se sa strane Šešelj kidao od smijeha. Jadranka Šešelj nije baš bila sigurna o čemu je riječ, ali je shvatila da su Naletilić i Šešelj u Haagu jako dobri. Iako su obojica optuženi pred Sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, iako su bili na suprotnim stranama za vrijeme rata, u Scheveningenu vladaju drukčija pravila nego na slobodi. To je nešto više od robijaške solidarnosti, ne tako rijetke u drugim zatvorima. Naletilić i Šešelj su obojica Hercegovci, ali to očito nije jedino što ih povezuje.
Šešelj prijeti da će, ako mu se ne povećaju mesne porcije, pojesti Tutu, a Tuta ga upozorava da ima tuberkulozu pa mu neće prijati“Mladen Naletilić je najveći šarmer u pritvoru u Scheveningenu i jedini smije ići na sva tri kata, a čuvari mu to ne brane. On je najpoštovaniji među pritvorenicima i to se odmah osjeti”, ispričala je Jadranka Šešelj prilikom nedavne posjete Haagu. I nije jedina koja to kaže već to govore svi čuvari pritvorske jedinice Tribunala i svi srpski odvjetnici koji dolaze u Haag. Ali ni prvi ni drugi nisu baš presretni kada to novinari napišu jer im od odnosa s pritvorenicima ne rijetko ovisi posao. Ne vole kada iz pritvora procuri kakva priča, tajna i kad se čuvari previše zbliže s optuženicima. Međutim, to ne važi i za Naletilića jer on u Schevenigenu ipak ima poseban status. Zapitali smo Jadranku Šešelj što je odgovorila na pitanje o mojoj Bunjevki: “Ništa, a on me je zagrlio i nastavio se pozdravljati. Onda je opet upitao: ‘Pa je li to došla moja Hrvatica?’, a zatim je pozdravio djecu ‘kao drage male Hrvate’ i rekao ‘za dom spremni’. Šešelj mu je na to dobacio: ‘Jeste, Tuto, za dom. Spreman si ti za dom i to starački’. Onda je najmlađi Šešeljev sin Vladimir odgovorio rečenicom koju je sigurno dobro naučio kod kuće: ‘Hrvati su najgori ljudi’. Naletilić se na to okrenuo Šešelju i ozbiljno rekao: ‘E Vojo, ovaj mi je sumnjiv, ovaj ti možda i nije Hrvat’.”