Kako gradani Srbije gledaju na prijateljevanja u Haagu?

mućkođubre

Zainteresovan član
Poruka
332
Zanima me kako Srpski građani, prije svega velike patriJote poput Tihog i POBEDNIKA, gledaju na velika Haaška prijateljstva između ex Yu braće? Imamo primjer nedavni gdje je Šljiva pozdravio Gotovinu i Markača, imamo primjer gdje je Gotovina izrazio sućut obitelji Milošević nakon Slobine smrti, imamo primjer zajedničkih slavlja Božića, Uskrsa i Bajrama gdje su prisustvovali svi od Slobe, Gotovine i Šekija, do Tute, Šljivančanina, Karađića i Nasera Orića itd.

Posebna "spona" se razvila između Šešelja, Tute i Slobe...Postojale su čak i interne pošalice, a i obitelji su se medusobno upoznale. Igrao se šah, jela se svinjetina i igrao se tenis. Kako vi gledate na ovakva haaška prijateljstva i kako to utječe na vašu mrznju prema drugim narodima s obzirom da je ta mrznja bazirana na iskljucivo gore nabrojanim likovima? :think::think:

Vidi ekipe...:hahaha::hahaha:
20080127rockas3.jpg

milosevicev_rodjendan_1_tekst.jpg

http://www.nacional.hr/clanak/13690/tuta-i-seselj-najbolji-su-prijatelji-u-scheveningenu

Kada je Jadranka Šešelj prvi put s djecom doputovala u Haag u posjet suprugu, dočekao ju je sav oduševljen nitko drugi no Mladen Naletilić – Tuta. “Gdje je moja Bunjevka? Ma, je li to došla moja Hrvatica?”, pitao je na sav glas ozareni Naletilić, dok se sa strane Šešelj kidao od smijeha. Jadranka Šešelj nije baš bila sigurna o čemu je riječ, ali je shvatila da su Naletilić i Šešelj u Haagu jako dobri. Iako su obojica optuženi pred Sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, iako su bili na suprotnim stranama za vrijeme rata, u Scheveningenu vladaju drukčija pravila nego na slobodi. To je nešto više od robijaške solidarnosti, ne tako rijetke u drugim zatvorima. Naletilić i Šešelj su obojica Hercegovci, ali to očito nije jedino što ih povezuje.

Šešelj prijeti da će, ako mu se ne povećaju mesne porcije, pojesti Tutu, a Tuta ga upozorava da ima tuberkulozu pa mu neće prijati“Mladen Naletilić je najveći šarmer u pritvoru u Scheveningenu i jedini smije ići na sva tri kata, a čuvari mu to ne brane. On je najpoštovaniji među pritvorenicima i to se odmah osjeti”, ispričala je Jadranka Šešelj prilikom nedavne posjete Haagu. I nije jedina koja to kaže već to govore svi čuvari pritvorske jedinice Tribunala i svi srpski odvjetnici koji dolaze u Haag. Ali ni prvi ni drugi nisu baš presretni kada to novinari napišu jer im od odnosa s pritvorenicima ne rijetko ovisi posao. Ne vole kada iz pritvora procuri kakva priča, tajna i kad se čuvari previše zbliže s optuženicima. Međutim, to ne važi i za Naletilića jer on u Schevenigenu ipak ima poseban status. Zapitali smo Jadranku Šešelj što je odgovorila na pitanje o mojoj Bunjevki: “Ništa, a on me je zagrlio i nastavio se pozdravljati. Onda je opet upitao: ‘Pa je li to došla moja Hrvatica?’, a zatim je pozdravio djecu ‘kao drage male Hrvate’ i rekao ‘za dom spremni’. Šešelj mu je na to dobacio: ‘Jeste, Tuto, za dom. Spreman si ti za dom i to starački’. Onda je najmlađi Šešeljev sin Vladimir odgovorio rečenicom koju je sigurno dobro naučio kod kuće: ‘Hrvati su najgori ljudi’. Naletilić se na to okrenuo Šešelju i ozbiljno rekao: ‘E Vojo, ovaj mi je sumnjiv, ovaj ti možda i nije Hrvat’.”

Kakav idiotizam od teme. Elementarno nepoznavanje ponašanja ljudi kada se nadju na istom mestu izolovani, bilo da je bolnica ili zatvor. Ti ljudi teže da prežive i većina se solidariše.
To se kaze na engleskom "When shit hits the fan", samo pokazuje kakvi su to ljudi. Mogli su lijepo reci "Hvala, daleko ti lijepa kuca", ali nisu, oni koji su sirili mrznju pa jeli prasetinu zajedno za Bozic tamo su licemjeri i nemaju pravo voditi narod, koliko god glup taj narod bio.

Ne poznaješ psihologiju. Čovek je biopsihosocijalna biće. Ponašali su se očekivano.
Nisu se ponašali ocekivano i nemoj me praviti budalom. Albanci nisu mogli smislit Srbe, makar su se u istoj situaciji našli kao i svi drugi, kao i neki muslimani nisu uopce komunicirali. Druga stvar je što su Hrvati i Srbi slavili, pili i jeli kao da se ništa nije dogodilo. Slusaj, nemam ja nista protiv toga, pogotovo za ljude koji su bili samo vojnici i nisu sirili mrznju, ali tipovi poput Tute i Šešelja pokazuju kakve su to osobe. Jedan ustaša drugi četnik, obojica vodili najluđe jedinice u ratu odjednom kucni prijatelji. Moze se na "bok bok" ali baš kucni prijatelji...

Nisu se ponašali ocekivano i nemoj me praviti budalom. Albanci nisu mogli smislit Srbe, makar su se u istoj situaciji našli kao i svi drugi, kao i neki muslimani nisu uopce komunicirali. Druga stvar je što su Hrvati i Srbi slavili, pili i jeli kao da se ništa nije dogodilo. Slusaj, nemam ja nista protiv toga, pogotovo za ljude koji su bili samo vojnici i nisu sirili mrznju, ali tipovi poput Tute i Šešelja pokazuju kakve su to osobe. Jedan ustaša drugi četnik, obojica vodili najluđe jedinice u ratu odjednom kucni prijatelji. Moze se na "bok bok" ali baš kucni prijatelji...

Коју је јединицу Војислав Шешељ водио?

To se kaze na engleskom "When shit hits the fan", samo pokazuje kakvi su to ljudi. Mogli su lijepo reci "Hvala, daleko ti lijepa kuca", ali nisu, oni koji su sirili mrznju pa jeli prasetinu zajedno za Bozic tamo su licemjeri i nemaju pravo voditi narod, koliko god glup taj narod bio.

Hahaha vecu glupost do sad nisam procitao,tako je to kada neko nema pojma ni o cemu a voli da ispadne pametan.

@Tema.

Bili bi idioti da su se svadjali u zatvoru.

Hahaha vecu glupost do sad nisam procitao,tako je to kada neko nema pojma ni o cemu a voli da ispadne pametan.

@Tema.

Bili bi idioti da su se svadjali u zatvoru.
To je reakcija koju sam čekao. Kaze Šljiva da su Albanci izbjegavali Srbe i da se nisu niti pozdravljali, kao i neki muslimani. Sad mi reci, kako su oni uspjevali ne miriti se sa do jucerasnjim neprijateljima? Što se mene tiče, ti Albanci su 10 puta veci ljudi od ove dvojice koji su okorjeli kriminalci, ksenofobi i fašisti ali se bratime iza rešetaka jer eto, nemaju koga.

To je reakcija koju sam čekao. Kaze Šljiva da su Albanci izbjegavali Srbe i da se nisu niti pozdravljali, kao i neki muslimani. Sad mi reci, kako su oni uspjevali ne miriti se sa do jucerasnjim neprijateljima? Što se mene tiče, ti Albanci su 10 puta veci ljudi od ove dvojice koji su okorjeli kriminalci, ksenofobi i fašisti ali se bratime iza rešetaka jer eto, nemaju koga.

To upravo pokazuje kakvi su shiptari ljudi,nemas sta ti da mene cekas ili sacekujes,neodredjena recenica koju si napisao kada bi bila izvadjena iz konteksta svaki normalan covek bi pomislio da ih ti zapravo hvalis,eto toliko si promasio ponetu.

Albanci jesu ljudi,ali albanci srpske i drugih nacionalnosti sem shiptarske.

Nego je vodio šta? Bojovnike? :lol:

Водио је и води само Српску радикалну странку. Добровољци Српске радикалне странке су били у саставу Југословенске народне армије, а неки у саставу Војске Републике Српске. Дакле нису били "паравојна јединица".

To upravo pokazuje kakvi su shiptari ljudi,nemas sta ti da mene cekas ili sacekujes,neodredjena recenica koju si napisao kada bi bila izvadjena iz konteksta svaki normalan covek bi pomislio da ih ti zapravo hvalis,eto toliko si promasio ponetu.

Albanci jesu ljudi,ali albanci srpske i drugih nacionalnosti sem shiptarske.
Pa zato ukljuci sive stanice i potrudi se pročitati odlomak do kraja, bez izvlacenja iz konteksta. Neznam šta ti točno izvrces? Ljudi se mrze za vrjeme rata, pobiju se medusobno, povedu narod u smrt i onda u zatvoru veselo jedu i piju te slave blagdane zagrljeni. To su **** od ljudi koji nemaju svoje ja, nego se okrecu kako vjetar zapuše. A vi pricajte kako je to psihologija ljudi, kako trebaju rame za plakanje i imaju zelju za prijateljima, svi znamo o cemu se tu radi.

Pa muka zblizava ljude i u takvim situacijama ljudi jednostavno prevazilaze sve razlike ( nacionalne , verske , ideoloske......itd)

Uostalom kad je neko zatvorenik onda vise nije ni bitno ko je on i sta je bio napolju vec tamo pocinje novi zivot od nule na neki nacin i dokazuje ostalim zatvorenicima da zasluzuje da bude deo tog kolektiva.

Mada primera radi Seselj je tamo vec skoro 10 godina , covek je izolovan od porodice i svega ostalog , uz to ima ozbiljne zdravstvene tegobe i u takvim situacijama uvek mu treba neko ko bi mu recimo dodao casu vode, sa kim bi mogao malo da procaska i ubije vreme , ko bi mu nekad doneo nesto za klopu.......uostalom to je normalno i ljudski.
Uostalom ta druzenja , okupljanja , zajednicke aktivnosti i to , to je normalno jer bilo bi glupo u takvim okolnostima dodatno stvarati neprijatelje, tenziju i dodatno otezavati sebi boravak tamo.

Pa zato ukljuci sive stanice i potrudi se pročitati odlomak do kraja, bez izvlacenja iz konteksta. Neznam šta ti točno izvrces? Ljudi se mrze za vrjeme rata, pobiju se medusobno, povedu narod u smrt i onda u zatvoru veselo jedu i piju te slave blagdane zagrljeni. To su **** od ljudi koji nemaju svoje ja, nego se okrecu kako vjetar zapuše. A vi pricajte kako je to psihologija ljudi, kako trebaju rame za plakanje i imaju zelju za prijateljima, svi znamo o cemu se tu radi.

Ti da imas svoje ja ne bi sedeo za netom kao ni ja ni svi ostali ljudi ako cemo glumeti zadrte budaletine,da imas svoje ja stavio bi svoju sliku na avatar i da ne nabrajamo mali milion svakodnevnih stvari.

Si bio u zatvoru?

Oni su uvek bili dobri, i sa Hagom i bez njega. Ono sto se dešavalo dok su ratovali, sve pljuvačine i neprijateljstva su farsa za malog čoveka koji se loži na neki kao patriotizam i daje zdravlje i živote da bi oni lično profitirali. Svi oni imali su jedan zadatak, da rasture Jugoslaviju a da pri tom svako od njih ušićari što više može za sebe. Boli svi njih briga za svoj narod. Onaj Gotovina se sigurno otkinuo od smeha na svu onu euforiju u čast njegovog oslobadjanja.

Back