Kako funkcionise vas brak?

Eto može to i tako da funkcioniše...čak smo i u istom poslu, u stvari svako radi svoj deo posla, ali zajedno smo. I to je 20 godina baš lepog braka ;)

Ja sam napisao da to mozda kod nekog funkcionise. Za sebe znam da nema sanse da bi funkcionisalo. Nedaj Boze da se jos po ceo dan vidjamo na poslu.
Sta je sa nekim hobijem itd.? Zar i tu nemas neki svoj ili je i tu sve, ama bas sve, u paru? :eek:
Drustvo? Imas svoje drugarice ili imate bas sve zajednicke prijatelje i prijateljice? :think:

Ma mi smo ti frikovi, bavimo se čudnim poslom i čudnim hobijima pa se i tu uklapamo. A prijatelja vrlo malo imamo, retko ko nas razume a i mi njih. Nikad nisam volela kafenisanje i tračanje sa prijateljicama, to odradim virtuelno ;)
"Dobro je kad u životu, imaš nekog s kim možeš, samo da ćutiš..." Otpeva Dino Merlin u nekoj pesmi :)

Ma mi smo ti frikovi, bavimo se čudnim poslom i čudnim hobijima pa se i tu uklapamo. A prijatelja vrlo malo imamo, retko ko nas razume a i mi njih. Nikad nisam volela kafenisanje i tračanje sa prijateljicama, to odradim virtuelno ;)
"Dobro je kad u životu, imaš nekog s kim možeš, samo da ćutiš..." Otpeva Dino Merlin u nekoj pesmi :)

Ne zanima ni nas kafenisanje i tracanje. Samo kazem da imamo i zajednicke prijatelje, a imamo i one koji su samo moji ili samo njeni. Odem ponekad posle posla sa kolegama na pice....ode ona ponekad sa nekom njenom drugaricom na pice (i kad me zove da idem sa njima, ja to odbijem, jer mi je glupo jednostavno). Idem na pecanje, to mi je hobi (retko kad je isla sa mnom, ali bilo je i toga). Ne znam, mislim da je vecini ljudi potrebno i vremena za sebe, da budu sami, da nisu uvek zalepljeni za svog partnera, da imaju svoje aktivnosti sami za sebe itd.
Sto se cutanja tice: lepo je kada se ne mora brbljati non-stop i kada se partneri razumeju i bez reci, ali je s´druge strane zabrinjavajuce ako cute zato sto nemaju jedno drugom nista vise da kazu.

Poslednja izmena:
Nekako ispada
da se svodi na to da
svako dobije ono što hoće, tj. svoje uverenje o srećnom braku
samo treba naći one čije se iluzije poklapaju
a sve drugo je nebitno
to je valjda i ta ljubav
tipa muškarac kome treba osećaj pater familijasa, žena kojoj treba osećaj princeze na zrnu graška
a ko je tu stvarno ko - nebitno je

nadju se ljudi sa istim zeljama....dzabe privlacnost, dobar sex, zezancija, ako im se pogledi na zivot razlikuju.....

Koje stvari radite u dogovoru, koje odluke donosi sam muz a koje zena? Postoje li odluke u koje se ne mesate cak ni deci ili ipak bas sve mora biti rezultat dogovora?
Sta je to sto vas brak i porodicne odnose cini drugacijim od ostalih a po cemu ste slicni milionima?

I iskreno na kraju, da li vas brak ima gazdu, sefa, poslovodju ili ste svi radnici u doba samoupravljanja?
naravno
ja sam bog i batina

U braku sam 19 godina, od početka nije bio specifičan.Udala sam se za čoveka udovca sa detetom koje sam ja odgajila, uz punu podršku rodbine sa strane pokojne majke.Moj muž je znao da radi sve kućne poslove, a ja ništa,nisam znala da uključim ni mašinu za veš:rumenko:.Naučio me je da kuvam i sve ostalo.Sa godinama smo stvorili sistem, koji nama odgovara- on ponekad ostane sa prijateljima po celu noć, samo javi da će doći sutradan ili da ne dolazi, ja znam da zaginem sa drugaricama još iz osnovne škole i da mu javim da dođe po mene(ili da prespavam kod neke ili one kod mene) i to se podrazumeva.Problem poslednjih godina imamo oko novca, jer meni plata kasni po 10 meseci, a ni njemu nije redovna, pa nas često finansira sin(bruka:rumenko:).Nabavke i troškove planiramo zajednički sve troje, pa koliko je ko u mogućnosti, toliko se isprsi.Pošto imamo i mnogobrojne kućne ljubimce i oko njih se dogovaramo( šta je čija obaveza u toku nedelje), za sada , i do sada, se lepo snalazimo:)

Koje stvari radite u dogovoru, koje odluke donosi sam muz a koje zena? Postoje li odluke u koje se ne mesate cak ni deci ili ipak bas sve mora biti rezultat dogovora?
Sta je to sto vas brak i porodicne odnose cini drugacijim od ostalih a po cemu ste slicni milionima?
I iskreno na kraju, da li vas brak ima gazdu, sefa, poslovodju ili ste svi radnici u doba samoupravljanja?

Nemam pojma. Živimo zajedno 10 godina, nismo venčani, i čini mi se da je ono što nas drži zajedno prećutan dogovor o nesmaranju. Imamo slične profesije, interesovanja i ideje o tome kako treba da se živi. Decu nemamo, svako ima svoj novac, onaj koji ima više (najčešće on) da drugom ako mu treba za nešto i svako gleda svoja posla. Provodimo dosta vremena zajedno, često zajedno izlazimo, iako svako ima i svoje društvo. Mislim da smo se našli u tome što jedno uz drugo možemo da živimo kao da smo i dalje 'slobodni'...Oboje smo gazde, tj. nema zabrana ni zahteva, sve se nekako reši usput, i sve je na dobrovoljnoj osnovi. Mi smo u stvari dvoje sebičnjaka u miroljubivoj koegzistenciji : )

Na moju veliku zalost, vidim da je finansije i novac previse cesto pominju na ovoj temi... No valjda je takva realnost. Opet pouzdano znam da to nije slucaj samo kod nas . Jednom sam bio na jednoj vecoj sedeljci u Holandiji , gde je bilo vise parova Holandjana. Neki koji imaju decu, a neki bez. Al niko vencan, Svi zive onako u vezama. I oni, komentarisuci svoje veze, jer je takva bila tema, najvise govorili o finansijama.

Na moju veliku zalost, vidim da je finansije i novac previse cesto pominju na ovoj temi... No valjda je takva realnost. Opet pouzdano znam da to nije slucaj samo kod nas . Jednom sam bio na jednoj vecoj sedeljci u Holandiji , gde je bilo vise parova Holandjana. Neki koji imaju decu, a neki bez. Al niko vencan, Svi zive onako u vezama. I oni, komentarisuci svoje veze, jer je takva bila tema, najvise govorili o finansijama.

Za Zapad nista cudno...imas i onih koji se zabavljaju, cak i zive zajedno a odvojeno placaju racun u restoranu/kaficu. Njima normalno. meni smesno.

Ljubav i seks su previše lični i subjektivni, jedino je lova realna kategorija.

U oste , brak je licna i subjektivna stvar, reko bih... al moze biti da si u pravu. Valjda sam romantican. Ko zna.

Znaš kako kaže Oskar Vajld: romantika je za bogate, siromašni treba da budu prizemni i praktični : )
Svi smo romantični, ili se bar pretpostavlja da volimo ljude sa kojima smo u braku, a 'kako funcioniše brak' ima veze i sa lovom, bar kod ljudi koji nisu naslednici i moraju da zarađuju za život i plaćaju račune.

tema nije koliko ljubavi ima u vasem braku, vec kako funkcionise..
lova je bitan deo funcionisanja..

1. Na skali od 1-10 trenutno 10
2. Sve radimo u dogovoru... sve bitne stvari
3. Isto
4. Ne mešam se kad su u pitanju veći muški radovi
5. Mi smo stalno zajedno a još nismo dosadili jedno drugome... po 20 sati dnevno smo zajedno... u proseku... već 7 godina, svaki dan... i pored svega toga, ja volim da provodim vreme sa njim... volim svako jutro sa njim, svaki doručak, svako veče u krevetu dok se smejemo nekom lapsusu naših roditelja... volim da šetam sa njim, da idem u kupovinu... da putujem... sa njim se osećam najlepše... najugodnije... prosto sa njim se osećam potpuno...z:)
Slični smo milionima jer imamo slične probleme, svađe, nesuglasice, imamo slične poglede na svet i želje...

Moj deda kad pita za mm-a, uvek kaže:''Sine, šta ti radi gazda?''z:D

Iskreno, nemamo gazdu... moj muž me je naučio toleranciji i popuštanju, pa pri nesuglasicama uvek jedno popusti... ali na kraju uvek nađemo rešenje dobro za oboje...

Back