Kako funkcionise vas brak?

gost 159591

Poznat
Poruka
8.252
Kako funkcionise vas brak?
Koje stvari radite u dogovoru, koje odluke donosi sam muz a koje zena? Postoje li odluke u koje se ne mesate cak ni deci ili ipak bas sve mora biti rezultat dogovora?
Sta je to sto vas brak i porodicne odnose cini drugacijim od ostalih a po cemu ste slicni milionima?

I iskreno na kraju, da li vas brak ima gazdu, sefa, poslovodju ili ste svi radnici u doba samoupravljanja?

:mrgreen: uh kako sad biti objektivan kad sam jos zaljubljena do usiju....mi smo malo vise od godinu dana zajedno sa sve zabavljanjem i brakom....moj muz je tip coveka koji je izuzetno pokretan, dobar organizator, brz i pedantan ali dosta vaga i teze preseca kad su opcije upitanju....uglavnom se dogovaramo ali u dosta stvari ocekuje da ja presecem mada polako i on pocinje da manje kalkulise....u kuci radimo zajedno, ja nesto vise ali zato on odradi neke druge radnje za to vreme...imamo dogovor da zajedno radimo i zajedno odmaramo pa i kad to bas nije tako, sticajem okolnosti, niko se ne oseca zrtvom....sin mi je poprilicno razmazen, veliku demokratiju uziva i u puno situacija sam odlucuje ali kad je skola i zdravlje upitanju dosta ga moram pritiskati...nisam tip koji oko svega voli da raspreda i volim samostalnost dok god svi vucemo za porodicu....mislim da ce vremenom, kad se muz i ja jos bolje upoznamo, to vreme dogovaranja biti manje, jer ce se mnoge stvari odvijati bez dogovora, jer ce se se znati sta druga strana misli o svemu....

Sto se tice svakodnevnice, ne pitam gde je bio i kako je proveo dan osim kad vidim da je umoran ili zabrinut, kaze onoliko koliko misli da treba, ne opterecuje me glupostima, cak i vazne stvari nekad precuti. Ja pricam o tome sve, verovatno vise nego ga zanima, obicno se pretvara da slusa. :)
Finansije nam nisu zajednicke, ne znam broj kartice ne zna ni on moj. Nemam pojma koliko zaradjuje mesecno, cak ni priblizno, on zna kolika mi je plata i zna da ni dinar nije potrosen uzalud. Nikada se ne savetujemo oko kupovine, ko ima kupi ono sto misli da je potrebno kupiti. Retke su zajednicke odluke o kupovini.

Nemam sad vremena da detaljisema ali...Mislim da nam se brak razlikuje na nacin da posmatran sa strane deluje kao da je na poslednjoj stanici ali opet sa druge strane mozda ne bi ni funkcionisao da je drugaciji. Valjda smo ga stvorili po svojoj meri a da drugima izgleda da ima tu viska ili manjka mnogo cega.

...auuuu...kako teska pitanja...:roll:
Pa, nekada besnim, jer mi se cini da ja vucem ko mazga...ali kad prestanem da se srdim i stvari sagledam realno, i mm jednako vuce, samo u nekim drugim sferama zajdenickog zivota...u pocetku nam je bilo tesko, jer smo sve odluke donosili pod uticajem roditelja...sad, kad smo malo "sazreli" kao bracni drugovi zajednicki donosimo odluke. Ja se maksimalno trudim da ne uticem na njegovu karijeru, ali kad je neka odluka usko vezana za porodicu (mm je profesionalni muzicar, pa se cesto putuje i odsustvuje od kuce) oboje pokusavamo da izbalansiramo da svi budu manje-vise zadovoljni. Mislim da nas nista posebno ne izdvaja od drugih, "normalnih" bracnih parova, koji se postuju i vole.
Sta znam, mislim da dobro funkcionisemo. :D

lepa tema i super zamišljena, al retko ko će ima muda da piše onako kako jeste...stoga je osuđena na propast...misim..jedino da malo lažemo, jel...:lol:

Zasto ne bih pisala o svemu, samo ne znam sta se to smatra tesko izgovorivim. Sta je to sto mislis da je tesko priznati zenskoj strani a sta muskoj. Mislim da je najteze priznati zenama da su nekad negde varale ili bile fizicki zlostavljane od strane muza a ostale u braku, muskarcima bi verovatno najteze za priznati bilo da se plase razvoda i da su prastali neoprostivo.

Tesko je govoriti potpunu istinu na ovoj temi bez obzira na nameru diskutanta. Ja misim i cini mi se jedno,, al je sasvim diskutabilno dal je to realno, jer sam ja beznadezno zaljuubljen u svoju zenu, evo vec 11 godina. Ja nekako mislim da sam ja glava nase porodice, no to moze biti i zabluda, prouzrokovana sofisticiranoscu moje zene i mojom zaslepljensocu zaljubljenog coveka. Da ne bude zabune, zabluda u kojoj zaista uzivam. Da je nema, ne bi valjalo.

Poslednja izmena:
Daleko je od odnosa 100:1 , samo sto tamo mnogi idu linijom manjeg otpora.

Sto se braka tice ne zalim se......Uspevam da se nosim i sa 3:1....
U kuci je ona gazda svega sem dve fotelje: one pored racunara i one pored TV-a.:rotf::rotf::rotf:
Sto se mog posla tice, tu se ona i ne mesa.
A i ja u njen posao.

Dobro, mozda nije 1:100 ali si jasno u defanzivi. :mrgreen:
Veceras pogotovo neka te ne dira (kao ni mene moja),i neka ustupi ekskluzivno mesto u fotelji ispred TV-a kad pocne utakmica. ;)

Ukratko, sto se teme tice....mene moja pita i stvari koje me ne bi trebala/morala pitati (po mom misljenju), dok meni ne treba uvek njen "Amin" da donesem neke odluke. Tako nekako to fercfera kod nas.

Back